Vali Tavlı “Çanakkale’yi Hızla Tanımaya Çalışıyorum”
Vali Tavlı “Çanakkale’yi Hızla Tanımaya Çalışıyorum”
Çanakkale Valiliğine geçtiğimiz günlerde atanan Vali Orhan Tavlı, Çanakkale’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi. Çanakkale’yi hızla tanışmaya çalıştığını belirten Vali Orhan Tavlı, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra STK, Dernek ve İşadamlarından da bilgiler aldığını belirtti.
10 Eylül 2016 tarih ve 29827 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 9158 Sayılı Kararname ile Çanakkale Valisi olarak atanan Vali Orhan Tavlı, bu sabah Çanakkale Merkezde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Vali Orhan Tavlı, basın mensuplarına hitaben yaptığı konuşmada; “Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlar Kurulu üyelerinin kararı ile Çanakkale’ye, bu mukaddes vatan toprağına büyük Türk Milletine hizmet etme görevi tarafıma tebliğ edildi. Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha en derin saygı ve şükranlarımı arz ediyorum” diyerek başladı.
Vali Orhan Tavlı Konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Basın emekçilerimiz zor şartlar altında çalışmakta, halkımızı doğru, güvenilir, tarafsız ve ilkeli bir habercilik anlayışı içerisinde bilgilendirmektedir. Üstlenmiş olduğunuz bu görev; demokrasi kültürümüzün gelişmesinde, sağlıklı toplum düzeninin yapılandırılmasında çok önemli bir yere sahiptir. Her türlü zorluğa rağmen, son derece özverili bir şekilde çalışarak görev yapan siz basın mensuplarınıza teşekkür ediyor başarılınızın devamını diliyorum” dedi.
“HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN ENDİŞESİ OLMASIN”
Çanakkale’nin Türkiye açısından öneminin büyük olduğuna değinen Vali Orhan Tavlı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşanan olaylar sonrasında hiçbir vatandaşın endişeye kapılmaması gerektiğini belirterek şunları söyledi; “Şehitler diyarı Çanakkale bir gurur abidesidir. Milletimizin onurlu duruşu ve toprağın nasıl vatan yapıldığını ortaya koyan muhteşem bir destandır. Bu destan farklı dinden yitirilen canların cesaret ve inançlarıyla yoğrulmuş, silahsız ve cephanesiz bir milletin tarihe yazdığı hürriyet mücadelesidir. Şükürler olsun ki; muazzam bir ruh ve gönül zenginliğine sahip olan bir milletin mensuplarıyız. Çanakkale bu topraklardaki maneviyatı ve ruhu anlamak, yerinde yaşamak için gelen milyonlarca insanın buluşma yeridir ayrıca. Farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Tüm vatandaşlarımız bu anlamda inancına, diline, kültürlerine, yaşam tarzlarına ve diğer tüm farklılıklarına saygı göstermeyi şiar edineceğiz. İnsani kalkınmayı esas alarak hak ve özgürlükleri genişletmeye devam edeceğiz. Türkiye tarihinin en güçlü devlet-millet birlikteliğinin 15 Temmuz darbe girişimi karşısında ortaya koymuştur. Demokrasi, hukuk devleti ve hak-özgürlükler konusunda hiçbir vatandaşımızın endişesi olmasın. Milletimiz ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkmış, bu anlamda ülkemiz tarihinde ilk defa silahlı bir darbe girişimi milletimizin bizzat kendisi tarafından akamete uğratılmıştır.”
ÇANAKKALE’Yİ HIZLA TANIMAYA ÇALIŞIYORUM
Halkın hızlı ve doğru haber alması açısından basın kuruluşlarının çok önemli bir görev üstlendiğini belirten Vali Orhan Tavlı; “Özellikle vurgulamak isterim ki; Türk Medyası 15 Temmuz ve akabinde çok güzel bir performans sergilemiş, milletimizin bu direnişe katılmasına televizyon ve internet sayesinde aktarmıştır. Ben bu vesile ile Çanakkale’deki yerel medyamıza ve ulusal medyamızın temsilcilerine katkılarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siz değerli basın mensuplarımızla birlikte ilimizin sorunlarını masaya yatırmak, kalıcı çözümler üretmek, kamusal alanda yapılan çalışmaların hızlı ve etkili bir şekilde basın kuruluşlarına hızlı bilgi aktarılması konusunda gerekli kolaylığın sağlanması bizler içinde çok önemlidir. Şu anda kamu kurum ve kuruluşlarından hızlı bir şekilde brifing alarak Çanakkale’yi hızlı bir şekilde tanımaya çalışıyorum. Aynı zamanda valiliğimizde STK, Dernek ve işadamlarımızla görüşmelerimiz de devam ediyor. An be an ilimizi tanımaktayım. Yapacağımız istişare ve görüşmelerden sonra zaman zaman sizlerle bir araya gelerek karşılıklı istişarelerde bulunmaya devam edeceğim. Kamuoyunu ilgilendiren her konuda bana ulaşabilirsiniz, Çanakkale için iyi ve güzel çözümleri hep birlikte üretebileceğimize inanıyorum” dedi.
Basın mensuplarının Çanakkale ile ilgili olarak görüş ve önerilerini duymak istediğini belirten Vali Orhan Tavlı, tek tek basın mensupları ile tanıştı. Basın mensuplarının dile getirdiği görüş ve önerileri not aldıran Vali Orhan Tavlı kısa bir süre sonra tekrar basın mensuplarıyla bir araya geleceğini belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

