muharrem x600

Ülgür Gökhan File Yapım Atölyesini Ziyaret Etti

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.01.2019 - 11:45, Güncelleme: 14.01.2019 - 11:45 3531+ kez okundu.
 

Ülgür Gökhan File Yapım Atölyesini Ziyaret Etti

Çanakkale Kent Konseyi Fevzipaşa Mahalle Meclisi çalışma ofisinde alışveriş filesi ören mahalleli kadınları Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ziyaret etti.
1 Ocak 2019'dan itibaren plastik poşet kullanımının ücretli hale gelmesinin ardından, Çanakkale'de file kullanımının yaygınlaştırılması için Kent Konseyi Fevzipaşa Mahalle Meclisi Çalışma Ofisi'nde 25 kadına file örme eğitimi veriliyor. Kadınların öreceği fileler kentteki pazar yerlerinde, çevre duyarlılığının gelişmesine katkı sunmak amacıyla ücretsiz dağıtılacak.   Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Fevzipaşa’da ki kadınlarımıza atölye oluşturarak file yapımını öğrettiler. Bu fileleri biz de Belediye olarak alacağız ve pazarda değerlendireceğiz. Vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacağız. Buradaki amaç naylon poşet yerine file kullanımını sağlamak. Aynı zamanda bu proje Fevzipaşa Mahallemizdeki kadınlara iş imkânı oldu, hem de çevreye duyarlılığımızı ortaya koymuş olduk. Çanakkale halkı, naylon poşet kullanmama konusuna çabuk adapte olur. Bez torba siparişini de verdik. Bu fileleri yapmaya devam edeceğiz. Kadınlarımıza bir iş olacak ve çevreye karşı duyarlılık oluşturmuş olacağız. Daha sonra şöyle bir planlamamız var; Evlerdeki gazeteleri toplayıp, onlardan kese kağıdı yapacağız. Patates, soğan gibi ürünler için bu kese kağıdı kullanılacak. Bu sayede hem gazetelerin geri dönüşümünü sağlayacağız hem de naylon poşetten bir kez daha kurtulmuş olacağız. Bu bir başlangıç. Eğitmenimiz Altın Yıllar Yaşam Merkezinden Osman Hikmet Türen hocamız. Kadınlarımız bu sürece hemen adapte oldular. Gayet güzel yapıyorlar." dedi. Başkan Gökhan, ziyarette file ören kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Çanakkale Kent Konseyi Fevzipaşa Mahalle Meclisi çalışma ofisinde alışveriş filesi ören mahalleli kadınları Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ziyaret etti.

1 Ocak 2019'dan itibaren plastik poşet kullanımının ücretli hale gelmesinin ardından, Çanakkale'de file kullanımının yaygınlaştırılması için Kent Konseyi Fevzipaşa Mahalle Meclisi Çalışma Ofisi'nde 25 kadına file örme eğitimi veriliyor. Kadınların öreceği fileler kentteki pazar yerlerinde, çevre duyarlılığının gelişmesine katkı sunmak amacıyla ücretsiz dağıtılacak.

 

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Fevzipaşa’da ki kadınlarımıza atölye oluşturarak file yapımını öğrettiler. Bu fileleri biz de Belediye olarak alacağız ve pazarda değerlendireceğiz. Vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacağız. Buradaki amaç naylon poşet yerine file kullanımını sağlamak. Aynı zamanda bu proje Fevzipaşa Mahallemizdeki kadınlara iş imkânı oldu, hem de çevreye duyarlılığımızı ortaya koymuş olduk. Çanakkale halkı, naylon poşet kullanmama konusuna çabuk adapte olur. Bez torba siparişini de verdik. Bu fileleri yapmaya devam edeceğiz. Kadınlarımıza bir iş olacak ve çevreye karşı duyarlılık oluşturmuş olacağız. Daha sonra şöyle bir planlamamız var; Evlerdeki gazeteleri toplayıp, onlardan kese kağıdı yapacağız. Patates, soğan gibi ürünler için bu kese kağıdı kullanılacak. Bu sayede hem gazetelerin geri dönüşümünü sağlayacağız hem de naylon poşetten bir kez daha kurtulmuş olacağız. Bu bir başlangıç. Eğitmenimiz Altın Yıllar Yaşam Merkezinden Osman Hikmet Türen hocamız. Kadınlarımız bu sürece hemen adapte oldular. Gayet güzel yapıyorlar." dedi. Başkan Gökhan, ziyarette file ören kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.