Sokakta Fakirlik... Bankada Zenginlik Artıyor!

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.02.2025 - 10:51, Güncelleme: 08.02.2025 - 10:51 1959+ kez okundu.
 

Sokakta Fakirlik... Bankada Zenginlik Artıyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) en yüksek mevduata sahip olan şehirleri açıkladı. Türkiye'nin en zengin illeri sıralamasında ilk üç sıra yine değişmedi. İstanbul, Ankara ve İzmir ilk üç sırayı aldı. Çanakkale'de ise mevduatlar artarken, sokaktaki vatandaşın alım gücü düşmeye devam ediyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) en yüksek mevduata sahip olan şehirleri açıkladı. Türkiye'nin en zengin illeri sıralamasında ilk üç sıra yine değişmedi. İstanbul, Ankara ve İzmir ilk üç sırayı aldı. Çanakkale'de ise mevduatlar artarken, sokaktaki vatandaşın alım gücü düşmeye devam ediyor.   Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) en yüksek mevduata sahip olan şehirleri açıkladı. BDDK tarafından yayınlanan en yüksek mevduata sahip iller datası ile 2024 listesi şekillendi ve Türkiye'nin en zengin şehirleri listesi ortaya çıktı.   TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN ŞEHİRLERİ Birikimlerini farklı yollarla değerlendirmek isteyen vatandaşlar farklı mevduat hesaplarını kullanarak tasarrufta bulunuyor. BDDK tarafından mevduat hesaplarına ilişkin yayımlanan son veriye göre başı çeken 3 metropolün ardından liste değişiyor. Listenin ilk üç sırası 2024 yılında da değişmedi; ilk sırayı İstanbul alırken; Ankara ve İzmir listenin ikinci ve üçüncü sırasında yer aldılar.   İLK ÜÇ SIRA DEĞİŞMEDİ 2023 yılında İstanbul’da vatandaşların bankalarda 6 trilyon 837 milyar 457 milyon 854 bin TL var iken; 2024 yılında mevduatlar toplam 7 trilyon 304 milyar 811 milyon 308 bin TL’ye yükseldi. 2023 yılında Ankara’da yaşayan vatandaşların bankalarda 2 trilyon 60 milyar 520 milyon 141 bin TL mevduatı olurken 2024 yılında mevduatlar 2 trilyon 330 milyar 44 milyon 320 bin TL’ye yükseldi. Üçüncü sırada yer alan İzmir’de ise 2023 yılında mevduatlar 848 milyar 34 milyon 420 bin TL idi. 2024 yılında ise İzmir’deki toplam mevduat tutarı 930 milyar 601 milyon 644 bin TL’ye ulaştı.   ÇANAKKALE’DE MEVDUATLAR YÜKSELDİ AMA SIRALAMA DÜŞTÜ! 2023 yılı ila 2024 yılı arasında Çanakkalelilerin bankalardaki mevduatlarında 0,90 artış gözlemlendi. 2023 yılında Çanakkalelilerin bankalardaki toplam mevduatı 65 milyar 486 milyon 270 bin TL idi. 2024 yılında ise 72 milyar 179 milyon 966 bin TL’ye yükseldi.   1 yıl içerisinde Çanakkalelilerin mevduatlarında toplam 6 milyar 693 milyon 696 bin TL yükseliş gerçekleşti. Ancak mevduatlardaki bu yükseliş Çanakkale’yi Türkiye’nin en zengin illeri sıralamasında bir sıra geriletti. BDDK verilerine göre Çanakkale 2023 yılında 24’ncü sırada iken 2024 yılında ise mevduatlarında artışa rağmen bir sıra gerileyerek 25’nci sırada yer aldı.,
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) en yüksek mevduata sahip olan şehirleri açıkladı. Türkiye'nin en zengin illeri sıralamasında ilk üç sıra yine değişmedi. İstanbul, Ankara ve İzmir ilk üç sırayı aldı. Çanakkale'de ise mevduatlar artarken, sokaktaki vatandaşın alım gücü düşmeye devam ediyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) en yüksek mevduata sahip olan şehirleri açıkladı. Türkiye'nin en zengin illeri sıralamasında ilk üç sıra yine değişmedi. İstanbul, Ankara ve İzmir ilk üç sırayı aldı. Çanakkale'de ise mevduatlar artarken, sokaktaki vatandaşın alım gücü düşmeye devam ediyor.

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) en yüksek mevduata sahip olan şehirleri açıkladı. BDDK tarafından yayınlanan en yüksek mevduata sahip iller datası ile 2024 listesi şekillendi ve Türkiye'nin en zengin şehirleri listesi ortaya çıktı.

 

TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN ŞEHİRLERİ

Birikimlerini farklı yollarla değerlendirmek isteyen vatandaşlar farklı mevduat hesaplarını kullanarak tasarrufta bulunuyor. BDDK tarafından mevduat hesaplarına ilişkin yayımlanan son veriye göre başı çeken 3 metropolün ardından liste değişiyor. Listenin ilk üç sırası 2024 yılında da değişmedi; ilk sırayı İstanbul alırken; Ankara ve İzmir listenin ikinci ve üçüncü sırasında yer aldılar.

 

İLK ÜÇ SIRA DEĞİŞMEDİ

2023 yılında İstanbul’da vatandaşların bankalarda 6 trilyon 837 milyar 457 milyon 854 bin TL var iken; 2024 yılında mevduatlar toplam 7 trilyon 304 milyar 811 milyon 308 bin TL’ye yükseldi. 2023 yılında Ankara’da yaşayan vatandaşların bankalarda 2 trilyon 60 milyar 520 milyon 141 bin TL mevduatı olurken 2024 yılında mevduatlar 2 trilyon 330 milyar 44 milyon 320 bin TL’ye yükseldi. Üçüncü sırada yer alan İzmir’de ise 2023 yılında mevduatlar 848 milyar 34 milyon 420 bin TL idi. 2024 yılında ise İzmir’deki toplam mevduat tutarı 930 milyar 601 milyon 644 bin TL’ye ulaştı.

 

ÇANAKKALE’DE MEVDUATLAR YÜKSELDİ AMA SIRALAMA DÜŞTÜ!

2023 yılı ila 2024 yılı arasında Çanakkalelilerin bankalardaki mevduatlarında 0,90 artış gözlemlendi. 2023 yılında Çanakkalelilerin bankalardaki toplam mevduatı 65 milyar 486 milyon 270 bin TL idi. 2024 yılında ise 72 milyar 179 milyon 966 bin TL’ye yükseldi.

 

1 yıl içerisinde Çanakkalelilerin mevduatlarında toplam 6 milyar 693 milyon 696 bin TL yükseliş gerçekleşti. Ancak mevduatlardaki bu yükseliş Çanakkale’yi Türkiye’nin en zengin illeri sıralamasında bir sıra geriletti. BDDK verilerine göre Çanakkale 2023 yılında 24’ncü sırada iken 2024 yılında ise mevduatlarında artışa rağmen bir sıra gerileyerek 25’nci sırada yer aldı.,

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.