Sahillerde 66,3 Milyon Liralık Uyuşturucu Ele Geçirildi
Sahillerde 66,3 Milyon Liralık Uyuşturucu Ele Geçirildi
Çanakkale'nin denize kıyısı bulunan ilçe ve beldelerinde, denize atılmış şüpheli paket ihbarını değerlendiren Jandarma Ekipleri piyasa değeri 12 Milyon TL olarak 240 kilogram uyuşturucu madde ele geçirdi. Araştırmayı derinleştiren Jandarma ekipleri batan bir tekneden dalgalar aracılığı ile Çanakkale ve Balıkesir sahillerine 1326 kilo uyuşturucu paketi saçıldığı ve piyasada değerinin toplamda 66 milyon 300 bin liralık uyuşturucu madde ele geçirildiği açıklandı.
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığına, 06 Mayıs 2019 günü saat 09.00 sıralarında Ayvacık İlçesi Behram Köyü Antik Liman Mevkii sahil kenarında şüpheli paket olduğu ihbarı yapıldı. İhbar üzerine bölgede yapılan araştırmada; kıyıya vurmuş vaziyette 1 adet paket bulunmuş, paket kontrol edildiğinde içerisinde yaklaşık 14 kg Skunk adlı uyuşturucu madde ele geçirildi.
Ele geçirilen uyuşturucu madde sonrasında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sahil şeridinde yaya/motorlu devriyeler ve Drone kullanarak, Sahil Güvenlik Komutanlığınca denizden bot ve havadan helikopter uçuşuyla Ege Denizinde Arama / Tarama faaliyeti başlattı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Ayvacık ilçesi Büyükhusun Köyü sahilinde 6 paket, Behram sahilinde 2 paket ve Kadırga koyunda 6 paket olmak üzere 9 Km’lik bir alana yayılmış vaziyette toplam 14 paket halinde 200 kg, Sahil Güvenlik Ekiplerince, Küçükkuyu Mıhlı deresinin denizle buluştuğu noktada 1 paket, Küçükkuyu açıklarında 1 paket olmak üzere 2 paket halinde 40 kg, toplamda ise 16 paket halinde yaklaşık 240kg ağırlığında piyasa değeri 12.000.000 TL olan uyuşturucu madde ele geçirildi.
Uyuşturucu olayı ile bağlantılı olduğu değerlendirilen 6 şahıs ve 2 araç kısa sürede yakalandı. Olaya karıştığı tespit edilen 1 şahsın arama çalışmaları devam ediyor.
BATIK TEKNEDEN 66 MİLYON 300 BİN LİRALIK UYUŞTURUCU
Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca söz konusu uyuşturucu maddenin taşındığı teknenin Balıkesir ili Ayvalık ilçesi Yellice adası yakınlarında battığı bölgeden 29 çuval, Kamış adası sahilinden 26 çuval ile 2 çanta ve Maden adası sahilinden 1 paket olmak üzere toplamda yaklaşık 1086 kg uyuşturucu madde ele geçirildi.
Çanakkale ve Balıkesir İl Jandarma Komutanlıkları ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca yapılan çalışmalar neticesinde toplam 1326 kg ağırlığında piyasa değeri 66.300.000 TL olan uyuşturucu madde ele geçirildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

