Sağlık Çalışanlarına Destek Eylemi Başlatıldı
Sağlık Çalışanlarına Destek Eylemi Başlatıldı
Corona Virüs salgını ile aralıksız ve özveri ile mücadele eden Sağlık çalışanları için 1 dakikalık alkış eylemi başlatıldı. Sosyal medyada hızla yayılan eylem bu akşam itibariyle saat 21.00'da başlatılıyor.
Almanya'nın birçok kentinde halk sağlık çalışanlarına destek olmak için pencere ve balkonlara çıkarak alkış eylemi yapıyor. Köln kentinde alkış eylemi dün tam saat 21'de düzenlendi. Sosyal medya aracılığıyla yayılan eylemde amaç koronavirüs salgınıyla mücadelede sağlık personeliyle dayanışma. "Birliktelik ve takdir" göstermek için yapılan eylemin çağrısında "Bu akşam pencerelerinize ve balkonlarınıza çıkıp şu anda halen bizim için, toplum için çalışan insanları alkışlayın“ denildi.
TÜRKİYE'DE BU AKŞAM 21.00'DA BAŞLIYOR
İtalya, İspanya ve Yunanistan’da geçen haftalarda vatandaşlar benzer eylemlerle sağlık çalışanlarına şükranlarını ifade etmişti. Bu gün ise Sosyal Medya'da aynı eylemin Türkiye'de de gerçekleştirilmek üzere vatandaşlara çağrı yapıldı. Sosyal medya üzerinden yapılan çağrıda; "Sağlık çalışanlarına minnettarlık için bu akşam saat 21:00 de 1 dakika balkonlarımızdan onları alkışlıyoruz. Katılımınız değerlidir. Gruplarımızda paylaşalım" ifadeleri yer aldı.
SAĞLIK ÇALIŞANLARI DA EYLEM BAŞLATTI
Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirler üst seviyede. Bu kapsamda vatandaşlara sokağa çıkmayın, evde kalın mesajları veriliyor. Koronavirüsle mücadelede risk grubunda yer alan doktorlar da sosyal medyadan bir kampanya başlattı. Yedi gün yirmi dört saat hastanede görev başında olan sağlık çalışanları “Biz sizin için burada kalıyoruz, sen de bizim için evinde kal” diye seslendi. Türkiye’nin pek çok hastanesinden doktor, kampanyaya katılarak vatandaşları evde kalmaları konusunda uyardı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

