Park Halindeki Araç Sarıçay’a Uçtu

İlçelerden (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.02.2015 - 11:57, Güncelleme: 08.02.2015 - 11:57 2970+ kez okundu.
 

Park Halindeki Araç Sarıçay’a Uçtu

Son iki gündür etkisini artıran Lodos, dün gece etkisini iyice artırdı. Şiddetli rüzgar Çanakkale’de park halindeki, el feneri çekilmeden bırakılan aracı savurarak Sarıçay’a düşürdü.
Özellikle Marmara ve Ege bölgesini etkisi altına alan fırtına ve Lodos evlerin, minarelerin çatısını uçurmaya devam ederken; park halindeki aracı da savurarak, Sarıçay’a uçurdu. Çanakkale'nin merkez Reşat Tabak Caddesinde meydana gelen olayda; emekli öğretmen Ali Yeni semt pazarına gitmek için 17 AY 574 plakalı aracını cadde üzerine park etti. El freni çekilmeden bırakılan otomobil, lodosun da etkisiyle kısa bir süre sonra yokuş aşağıya hareket etmeye başladı. Caddenin sonundaki Sarıçay Deresi’ne uçan aracın ön tarafı suya gömülürken, arka tamponun sayesinde askıda kalmayı başardı. Pazardan döndükten sonra aracının bıraktığı yerde olmadığı gören Yeni, caddenin sonundaki kalabalığın arasında kendi arabasını görünce şaşırdı. Yeni, "El freni yarım çekiliydi. Rüzgarın etkisiyle dereye gelmiş" diye konuştu.   Bir görgü tanığı ise "Ben yolda yürüyordum. Arabanın geldiğini gördüm. Buraya girecek zannettim. Sonra şoförünün olmadığını fark ettim. Önce aynası direğe çarptı, ardından dereye uçtu” dedi. Otomobil Sarıçay Deresi'nden çekiciyle yukarıya kaldırılarak karaya çıkarıldı. Aracın yere düz inmesi için ise vatandaşlar uzun uğraş verdi. YARIN ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR   Öte yandan Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü yaptığı uyarıda yarın bölgede çok şiddetli yağış beklendiğini açıkladı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde hava sıcaklığı düne göre 2-3 derece artarak, 18-20 derece civarında seyrediyor.   Çanakkale- Bodrum arasında rüzgar, güney ve güneybatıdan 8 ila 10, akşam 7 ila 9, gece 6 ila 8, yarın 5 ila 7 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esecek. Dalga yüksekliği, 4 ila 5, açıklarda ise 6 metre dolayında olacak. Lodos fırtınası nedeniyle bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden toz konsantrasyonundaki artışın, düşük hava kalitesine neden olması bekleniyor. Ayrıca fırtına nedeniyle başta soba zehirlenmeleri, ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.   Öğleden sonra Kuzey Ege'de etkili olmaya başlayacak yağışların, yarın Çanakkale il geneli, İzmir ve Manisa'nın kuzey ilçeleri, Balıkesir'in kuzey ve batı batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), yerel olarak çok kuvvetli (51-75 mm) olacağı tahmin ediliyor. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.  
Son iki gündür etkisini artıran Lodos, dün gece etkisini iyice artırdı. Şiddetli rüzgar Çanakkale’de park halindeki, el feneri çekilmeden bırakılan aracı savurarak Sarıçay’a düşürdü.

Özellikle Marmara ve Ege bölgesini etkisi altına alan fırtına ve Lodos evlerin, minarelerin çatısını uçurmaya devam ederken; park halindeki aracı da savurarak, Sarıçay’a uçurdu. Çanakkale'nin merkez Reşat Tabak Caddesinde meydana gelen olayda; emekli öğretmen Ali Yeni semt pazarına gitmek için 17 AY 574 plakalı aracını cadde üzerine park etti. El freni çekilmeden bırakılan otomobil, lodosun da etkisiyle kısa bir süre sonra yokuş aşağıya hareket etmeye başladı. Caddenin sonundaki Sarıçay Deresi’ne uçan aracın ön tarafı suya gömülürken, arka tamponun sayesinde askıda kalmayı başardı. Pazardan döndükten sonra aracının bıraktığı yerde olmadığı gören Yeni, caddenin sonundaki kalabalığın arasında kendi arabasını görünce şaşırdı. Yeni, "El freni yarım çekiliydi. Rüzgarın etkisiyle dereye gelmiş" diye konuştu.

 


Bir görgü tanığı ise "Ben yolda yürüyordum. Arabanın geldiğini gördüm. Buraya girecek zannettim. Sonra şoförünün olmadığını fark ettim. Önce aynası direğe çarptı, ardından dereye uçtu” dedi. Otomobil Sarıçay Deresi'nden çekiciyle yukarıya kaldırılarak karaya çıkarıldı. Aracın yere düz inmesi için ise vatandaşlar uzun uğraş verdi.

YARIN ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

 

Öte yandan Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü yaptığı uyarıda yarın bölgede çok şiddetli yağış beklendiğini açıkladı. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde hava sıcaklığı düne göre 2-3 derece artarak, 18-20 derece civarında seyrediyor.

 

Çanakkale- Bodrum arasında rüzgar, güney ve güneybatıdan 8 ila 10, akşam 7 ila 9, gece 6 ila 8, yarın 5 ila 7 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esecek. Dalga yüksekliği, 4 ila 5, açıklarda ise 6 metre dolayında olacak. Lodos fırtınası nedeniyle bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden toz konsantrasyonundaki artışın, düşük hava kalitesine neden olması bekleniyor. Ayrıca fırtına nedeniyle başta soba zehirlenmeleri, ağaç devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

 

Öğleden sonra Kuzey Ege'de etkili olmaya başlayacak yağışların, yarın Çanakkale il geneli, İzmir ve Manisa'nın kuzey ilçeleri, Balıkesir'in kuzey ve batı batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), yerel olarak çok kuvvetli (51-75 mm) olacağı tahmin ediliyor. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.