Masaya Vurma Tartışması Oturuma Damga Vurdu!
Masaya Vurma Tartışması Oturuma Damga Vurdu!
Çanakkale Belediye Meclisi'nde ulaşım kavgası! İYİ Parti’nin "raylı sistem" çıkışına Başkan Muharrem Erkek’ten "Bakanlık kriterleri uymuyor" yanıtı geldi. Tartışmanın büyümesi üzerine masaya vuran Şahbaz’a, Başkan Erkek "Saygılı ol, masaya vurma" diyerek sert çıktı.
Çanakkale’nin ulaşım geleceğinin masaya yatırıldığı Mart ayı meclis toplantısında, kentin toplu taşıma filosunu güçlendirmek adına yapılması planlanan yeni otobüs alımları görüşüldü. Ancak teknik bir madde olarak başlayan görüşmeler, İYİ Parti kanadından gelen stratejik eleştiriyle bir anda siyasi bir tartışmaya evrildi.
ŞAHBAZ: "ÇÖZÜM OTOBÜS DEĞİL, RAYLI SİSTEM"
Söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Emirhan Şahbaz, kentin ulaşım yükünün sadece otobüs takviyeleriyle hafifletilemeyeceğini savundu. Çanakkale’nin modern bir kent kimliği kazanması için "raylı sistem" projesinin artık bir zorunluluk olduğunu ifade eden Şahbaz, belediyenin bu konuda somut ve kalıcı bir strateji geliştirmesi gerektiğini dile getirdi.
BAŞKAN ERKEK: "BAKANLIK NÜFUS KRİTERİNE TAKILIYORUZ"
Öneriye teknik verilerle yanıt veren Belediye Başkanı Muharrem Erkek, raylı sistem konusunun belediyenin ajandasında olduğunu ancak engellerin yerel yönetimden değil, merkezi kriterlerden kaynaklandığını belirtti. Başkan Erkek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın raylı sistem yatırımları için belirlediği yolcu kapasitesi ve nüfus yoğunluğu kriterlerine dikkat çekerek; mevcut verilerin projeyi onaylatmak için teknik olarak yetersiz görüldüğünü açıkladı.
"MASAYA VURMA" POLEMİĞİ TANSİYONU YÜKSELTTİ
Açıklamaların ardından söz hakkı ve üslup tartışması baş gösterdi. Kendisine yeterince süre tanınmadığını iddia eden Şahbaz ile CHP’li meclis üyeleri arasında karşılıklı atışmalar yaşandı. Gerginliğin zirve yaptığı noktada Emirhan Şahbaz’ın tepkisini masaya vurarak göstermesi üzerine Başkan Muharrem Erkek müdahale etti: “Saygılı ol, masaya vurma!”
Şahbaz’ın "Siz bana bağıramazsınız, karşınızda çocuk yok" çıkışına ise Başkan Erkek, “Dinlemek için çaba sarf ediyorum ama siz sürekli polemik derdindesiniz. Böyle grup başkanvekilliği yapılmaz” sözleriyle karşılık verdi. Salonun buz kestiği o anlar, oturumun en çok konuşulan olayı oldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
