"Kordon Yasağı" Mahkemelik Oluyor!
"Kordon Yasağı" Mahkemelik Oluyor!
Çanakkale İl Hıfzısıhha Kurulunca alınan ani bir kararla Çanakkale il merkezi ve Kepez'de sahil şeritleri, deniz kenarları park ve bahçelere giriş çıkışlar yasaklanmıştı. CHP Belediye Meclis üyesi Av.Erdal Gezen, alınan kararın yanlış ve halkın sağlığını daha da tehlikeye attığını belirterek İl Hıfzısıhha Kurul kararına itiraz edeceğini açıkladı.
Çanakkale Belediye Meclis toplantısında gündem Covid-19 salgınına karşı verilen mücadele damga vurdu. Lebaleb Kongreler düzenleyen AK Parti sayesinde salgının Türkiye'nin dört bir yanına yayılmasının birinci derecede sebep olduğunu belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a yanıt ise AK Partili Esra Yüksel'den geldi.
"DÜNYA SALGINLA MÜCADELEMİZİ TAKDİR EDİYOR.. EN BAŞIRILI ÜLKEYİZ"
Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını karşı iktidarın verdiği mücadeleyi savunan AK Partili Esra Yüksel meclis toplantısında Türkiye'nin ve iktidarın salgına karşı verdiği mücadelenin tüm dünya tarafından takdir edildiğini söyledi. Esra Yüksel; "Dünya salgınla mücadelemizi takdir ediyor. Salgınla mücadelede en başarılı ülkeyiz. Ayrıca salgın karşısında en esnak ve en hızlı kararları alan ülke de Türkiye'dir" dedi.
"HALKI DAR CADDE VE SOKAKLARA HAPSEDEN BU KARARI YARGIYA TAŞIYACAĞIZ"
Salgınla mücadelenin başarılı olup olmadığının tartışıldığı toplantı da konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Av.Erdal Gezen 15 Nisan tarihinden bu yana kapalı olan Kordon, Halk Bahçesi ve diğer deniz kenarları ve parkların kapatılmasının yanlış bir karar olduğunu söyledi. Erdal Gezen; "İl Hıfzısıhha Kurulu almış olduğu bir karar Çanakkale halkını ve sağlıkçıları şok etmiştir. Salgınla mücadele için alınabilecek onlarca karar varken; kordon'un, park ve bahçelerin kapatılması ile salgının bir alakasını göremiyoruz. Bu karar çok yanlış bir karardır. Bakın bugün günlerdir evinde kapalı kalan vatandaşlar sokak ve caddelerde iç içe geziyorlar. öbür yanda Kordon ve parklar kapalı.. İnsanları dar sokak ve caddelere hapseden bu kararla salgın daha da yayılma tehlikesi içeriyor. İnsanların rahatça gezip dolaşabileceği, mesafe kurallarına uyabileceği alanlar bir kararla kapanmış. Ben şahsım adına yarın kendi hukuk büromdan yargıya başvurarak bu kararın iptali için yasal süreci başlatacağım" dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
