Köprü ve Otoyollarda Ücretsiz Geçiş Başladı
Köprü ve Otoyollarda Ücretsiz Geçiş Başladı
Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmıyor. Çanakkale 1915 Köprüsü ve bağlantılı otoyollar ise bu KGM sorumluluğunda olmadığı için bayramda ücretli olarak kullanılabilecek.
Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) sorumluluğundaki otoyol ve köprü geçişlerinden ücret alınmıyor. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, bayram tatili nedeniyle KGM sorumluluğu altında bulunan otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, bugünden itibaren ücretsiz hizmet vermeye başladı. Söz konusu köprü ve otoyollar, 2 Nisan Çarşamba günü saat 07.00'ye kadar ücretsiz olacak.
ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ ÜCRETLİ
Ramazan bayramında Yap-işlet-devret projeleri ücretsiz geçiş uygulamasından hariç tutuldu. Buna göre Yap-işlet-devret kapsamındaki Çanakkale 1915 Köprüsü ve bağlantılı otoyollar ise bu KGM sorumluluğunda olmadığı için bayramda ücretli olarak kullanılabilecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da söz konusu karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ramazan Bayramı'nda ücretsiz ulaşım müjdesi, milletimize bayram hediyesi. Bayramda sevdiklerinize güvenle kavuşun diye, biz görevdeyiz." ifadesini kullandı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
