“Kartalkaya Yangınının Üstü Kapatılamaz”
“Kartalkaya Yangınının Üstü Kapatılamaz”
21 Ocak 2025'te Kartalkaya'daki Grand Kartal otelinde meydana gelen yangında 78 kişi yaşamını yitirirken; 51 kişi de yaralandı. TBMM’de Kartalkaya’daki otel yangını ile ilgili komisyonda yer alan İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz; “Bu işin üstü kapatılamaz” dedi.
Türkiye, 21 Ocak 2025'te meydana gelen Kartalkaya'daki Grand Kartal otelinde meydana gelen yangını konuşmaya devam ediyor. Gelen yangında 78 kişi yaşamını yitirirken; 51 kişi de yaralanmış ardından da TBMM’de araştırma komisyonu kurulmuştu. Komisyonda İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz da yer alıyor.
Bugün TBMM’de Kartalkaya’daki otel yangınıyla ilgili komisyonda çalışmaları yapıldı. Komisyonda yer alan İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, yangından sağ kurtulan ancak vatandaşların yardımına koşarken yangında hayatını kaybeden Çanakkaleli Alp Mercan ve arkadaşı Yiğit’i gündeme getiren Rıdvan Uz; “Yiğit ve Alp, kendi canlarını hiçe sayıp başkalarını kurtarmak için alevlerin içine geri döndü. Ama onlar hayatlarını kaybederken, ihmali olanlar hâlâ koltuklarında oturuyor! Bu iki kahraman gencin ve vatandaşlarınızın vebali hepimizin omuzlarında” dedi.
Milletvekili Uz konuşmasının devamında; “Sorumlular hesap vermeli, denetimler neden yapılmadı? Yangın raporu nasıl göz ardı edildi? Bu işin üstünü kapatılamaz. Sorumlular hesap verecek. Bu millete olan borcumuz. Bu facianın üzeri örtülemez, Kültür ve Turizm bakanı komisyona gelmeli ve tüm açıklılığı ile hesap vermelidir” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

