İstanbul Merkezli Haraç Çetesi Çökertildi: 24 Gözaltı

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.11.2020 - 07:26, Güncelleme: 05.11.2020 - 07:26 924+ kez okundu.
 

İstanbul Merkezli Haraç Çetesi Çökertildi: 24 Gözaltı

Aralarında Çanakkale'nin de bulunduğu İstanbul merkezli 4 ilde "Dumanlar" isimli eğlence merkezlerini haraca bağlayan çete çökertildi.
İstanbul'un Avcılar,  Beylikdüzü ve Esenyurt gibi ilçelerinde bulunan eğlence mekanları ve taksi duraklarından haraç aldıkları iddia edilen 24 şüpheli yakalandı.  Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 22'si suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak suçlarından tutuklandı. Şüphelilerin ev aramalarında 1 adet pompalı tüfek, 2 tabanca ve bir adet pala, sahte 50 bin dolar ele geçirildi.   Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosunca gelen ihbarlar üzerine soruşturma başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler, Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta eğlence mekanlarından ve taksi duraklarından haraç aldıkları belirlenen  24 kişiyi fiziki ve teknik takip sonucu tespit etti. Ekipler İstanbul, Muş, Mardin ve Çanakkale'de önceden belirlenen adreslere saat 05.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin ev aramalarında 1 adet pompalı tüfek, 2 tabanca ve bir adet pala, sahte 50 bin dolar ele geçirildi.Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden 14 kişinin 'Dumanlar' adını verdikleri suç örgütüne üye oldukları öğrenilirken, Mesut D.' nin ise örgüte ele başılık ettiği belirtildi. Adliyeye sevk edilerek mahkemeye çıkarılan 24 şüpheliden 22'si suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Aralarında Çanakkale'nin de bulunduğu İstanbul merkezli 4 ilde "Dumanlar" isimli eğlence merkezlerini haraca bağlayan çete çökertildi.

İstanbul'un Avcılar,  Beylikdüzü ve Esenyurt gibi ilçelerinde bulunan eğlence mekanları ve taksi duraklarından haraç aldıkları iddia edilen 24 şüpheli yakalandı.  Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 22'si suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak suçlarından tutuklandı. Şüphelilerin ev aramalarında 1 adet pompalı tüfek, 2 tabanca ve bir adet pala, sahte 50 bin dolar ele geçirildi.

 

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosunca gelen ihbarlar üzerine soruşturma başlatıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler, Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt'ta eğlence mekanlarından ve taksi duraklarından haraç aldıkları belirlenen  24 kişiyi fiziki ve teknik takip sonucu tespit etti. Ekipler İstanbul, Muş, Mardin ve Çanakkale'de önceden belirlenen adreslere saat 05.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Şüphelilerin ev aramalarında 1 adet pompalı tüfek, 2 tabanca ve bir adet pala, sahte 50 bin dolar ele geçirildi.Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerden 14 kişinin 'Dumanlar' adını verdikleri suç örgütüne üye oldukları öğrenilirken, Mesut D.' nin ise örgüte ele başılık ettiği belirtildi. Adliyeye sevk edilerek mahkemeye çıkarılan 24 şüpheliden 22'si suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.