Güzelyalı’dan Sonra 3 Bölge İçinde Daha Tahliye Kararı

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.08.2025 - 15:41, Güncelleme: 11.08.2025 - 15:41 2143+ kez okundu.
 

Güzelyalı’dan Sonra 3 Bölge İçinde Daha Tahliye Kararı

Çanakkale’de Dardanos beldesi yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Çanakkale Valiliği, Güzelyalı için tahliye kararı alındığını açıkladı.
Çanakkale’de Dardanos beldesi yakınlarında tarım arazisinden çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Bölgede TED Kolejinin bulunduğu bölgede çıkan yangını fark eden vatandaşların ihbarda bulunması üzerine ekipler bölgeye sevk edildi. Yangına karadan ve havadan müdahale edilirken, vatandaşlarında çalışmalara katıldığı öğrenildi. Çanakkale - İzmir karayolu geçici olarak trafiğe kapatılırken; bölgede bulunan Çam ağaçları nedeniyle yangının karşı tarafa da sıçradığı bilgisi geldi.   Öte yandan bölgede bulunan Askeri alanda da yangın olduğu, bölgede bulunan Çamlıbel sitesinde de yangının sıçradığı belirtiliyor.   Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada "Çanakkale Merkezde orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızlı ilerliyor. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tedbiren Güzel yalı bölgesindeki vatandaşlarımızın tahliyesine başlanmıştır. Vatandaşlarımızın gerekmedikçe trafiğe çıkmamaları önem arz etmektedir" denildi.   Çanakkale Valiliği Güzelyalı’nın tahliye edilmesi kararının ardından 3 bölge için daha tahliye kararı aldı. Valilik yayınladığı açıklamasında ÇOMÜ Dardanos yerleşkesi, Jandarma Güzelyalı kampı ve Çamlıbel sitesi için tahliye edilmesine karar verirken vatandaşlardan da tahliye ekiplerine yardımcı olunmasını ve gereksiz trafik oluşturulmamasını istedi.   EZİNE VE AYVACIK’TA YANGIN VAR Çanakkale’de devam eden yangının yanı sıra Ezine’nin Pınarbaşı köyü yakınlarında ve Ayvacık’ta çöplük alanda da yangınlar çıktı. Yangından görüntüleri izlemek için TIKLAYIN
Çanakkale’de Dardanos beldesi yakınlarında ormanlık alanda yangın çıktı. Çanakkale Valiliği, Güzelyalı için tahliye kararı alındığını açıkladı.

Çanakkale’de Dardanos beldesi yakınlarında tarım arazisinden çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Bölgede TED Kolejinin bulunduğu bölgede çıkan yangını fark eden vatandaşların ihbarda bulunması üzerine ekipler bölgeye sevk edildi. Yangına karadan ve havadan müdahale edilirken, vatandaşlarında çalışmalara katıldığı öğrenildi. Çanakkale - İzmir karayolu geçici olarak trafiğe kapatılırken; bölgede bulunan Çam ağaçları nedeniyle yangının karşı tarafa da sıçradığı bilgisi geldi.

 

Öte yandan bölgede bulunan Askeri alanda da yangın olduğu, bölgede bulunan Çamlıbel sitesinde de yangının sıçradığı belirtiliyor.

 

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada "Çanakkale Merkezde orman yangını rüzgarın da etkisiyle hızlı ilerliyor. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Tedbiren Güzel yalı bölgesindeki vatandaşlarımızın tahliyesine başlanmıştır. Vatandaşlarımızın gerekmedikçe trafiğe çıkmamaları önem arz etmektedir" denildi.

 

Çanakkale Valiliği Güzelyalı’nın tahliye edilmesi kararının ardından 3 bölge için daha tahliye kararı aldı. Valilik yayınladığı açıklamasında ÇOMÜ Dardanos yerleşkesi, Jandarma Güzelyalı kampı ve Çamlıbel sitesi için tahliye edilmesine karar verirken vatandaşlardan da tahliye ekiplerine yardımcı olunmasını ve gereksiz trafik oluşturulmamasını istedi.

 

EZİNE VE AYVACIK’TA YANGIN VAR

Çanakkale’de devam eden yangının yanı sıra Ezine’nin Pınarbaşı köyü yakınlarında ve Ayvacık’ta çöplük alanda da yangınlar çıktı.

Yangından görüntüleri izlemek için TIKLAYIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.