muharrem x600

Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.09.2020 - 04:36, Güncelleme: 19.09.2020 - 04:36 4434+ kez okundu.
 

Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül Gaziler günü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç, "19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında taçlandığı bir gündür" dedi.
19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Çanakkale'de tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Mehmet Cem Okyay, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Belediye Başkanvekili Süleyman Canpolat, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziler Günü mesajının okunmasının ardından, Binbaşı Evren Bal günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.   Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç ise yaptığı konuşmada "19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında taçlandığı bir gündür. Gaziler Günü, bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül; Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve güvenlik korucuları ve 15 Temmuz'da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malül gazilerin şeref günüdür" dedi.
19 Eylül Gaziler günü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç, "19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında taçlandığı bir gündür" dedi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Çanakkale'de tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Mehmet Cem Okyay, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Belediye Başkanvekili Süleyman Canpolat, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziler Günü mesajının okunmasının ardından, Binbaşı Evren Bal günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç ise yaptığı konuşmada "19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında taçlandığı bir gündür. Gaziler Günü, bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül; Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve güvenlik korucuları ve 15 Temmuz'da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malül gazilerin şeref günüdür" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.