Fast-Foodçu’dan Şehit Ailelerine ve Gazilere Ücretsiz İftar Yemeği

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.07.2015 - 14:58, Güncelleme: 06.07.2015 - 14:58 2726+ kez okundu.
 

Fast-Foodçu’dan Şehit Ailelerine ve Gazilere Ücretsiz İftar Yemeği

Çanakkale’de fast-food işiyle uğraşan bir esnaf, şehit aileleri, gazi ailelerine ve tüm engelli vatandaşlara ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar yemeği veriyor.
Çanakkale’de uzun yıllar Çanakkale Dardanelspor formasıyla top koşturan Hasan Fındık, futbol hayatının ardından Kemalpaşa Mahallesi Lise Caddesi’nde açtığı fast - food dükkanıyla geçimini sağlıyor. Karadenizli olmasına rağmen, Çanakkale’yi sevip, burada kalan Fındık, esnaflığıyla da herkesin takdirini kazandı. 11 Ayın sultanı Ramazan ayı boyunca Şehit, Gazi ailelerine ve tüm engelli vatandaşlara ücretsiz yemek verileceğini belirten işletmeci Hasan Fındık, “İsterim ki benim yaptığım bu iştirake tüm esnaf arkadaşlarımın katılması lazım. Gerçekten halkımızın bunlara ihtiyacı var. Şehitlerimizin, gazilerimizin, engelli kardeşlerimizin ve çoğu insanların böyle şeylere ihtiyacı var. Bende mübarek ayların içerisinde olduğumuz için, bu mübarek ayda yapılan her şeyin kutsal bir değeri, bir manası vardır.  Bu ayda yapılan tüm iyilikler Allah tarafından bizim hanemize yazılacağı ve bize döneceğini umut ediyorum. Bir anda böyle bir karar aldım ve çok duygulandım. İlk zamanlar daha farklı bir şey düşünmüştüm. Ama neticesinde olay böyle gelişti ve büyük bir istek gördü” dedi.   İftar yemeğine gelen şehit ve gazi ailelerini gördükçe duygulandığını belirten Fındık, “Onları gördükçe çok duygulanıyorum, çok mutlu oluyorum. Demek ki böyle bir şey yapmak lazımmış. Ben eski bir futbolcuyum. Yıllardır Çanakkale futboluna emek verdim. Biz her şeyi gördük, çok güzel yerlerde yaşadık ama yeri geldi çok eksiklikler gördük. Yani o şaşalı yaşamın altında daha farklı bir yaşam gördük. İyi ve kötüyü de gördük, iyi ki gördük. Bu hayat şartları bizi buraya getirdi diyelim. Ve kendi mekânımız Allah’a şükürler olsun. Allah bize veriyor, verdikçe bizimde elimizi ve gönlümüzü açmamız lazım” diye konuştu.  
Çanakkale’de fast-food işiyle uğraşan bir esnaf, şehit aileleri, gazi ailelerine ve tüm engelli vatandaşlara ramazan ayı boyunca ücretsiz iftar yemeği veriyor.

Çanakkale’de uzun yıllar Çanakkale Dardanelspor formasıyla top koşturan Hasan Fındık, futbol hayatının ardından Kemalpaşa Mahallesi Lise Caddesi’nde açtığı fast - food dükkanıyla geçimini sağlıyor. Karadenizli olmasına rağmen, Çanakkale’yi sevip, burada kalan Fındık, esnaflığıyla da herkesin takdirini kazandı. 11 Ayın sultanı Ramazan ayı boyunca Şehit, Gazi ailelerine ve tüm engelli vatandaşlara ücretsiz yemek verileceğini belirten işletmeci Hasan Fındık, “İsterim ki benim yaptığım bu iştirake tüm esnaf arkadaşlarımın katılması lazım. Gerçekten halkımızın bunlara ihtiyacı var. Şehitlerimizin, gazilerimizin, engelli kardeşlerimizin ve çoğu insanların böyle şeylere ihtiyacı var. Bende mübarek ayların içerisinde olduğumuz için, bu mübarek ayda yapılan her şeyin kutsal bir değeri, bir manası vardır.  Bu ayda yapılan tüm iyilikler Allah tarafından bizim hanemize yazılacağı ve bize döneceğini umut ediyorum. Bir anda böyle bir karar aldım ve çok duygulandım. İlk zamanlar daha farklı bir şey düşünmüştüm. Ama neticesinde olay böyle gelişti ve büyük bir istek gördü” dedi.

 

İftar yemeğine gelen şehit ve gazi ailelerini gördükçe duygulandığını belirten Fındık, “Onları gördükçe çok duygulanıyorum, çok mutlu oluyorum. Demek ki böyle bir şey yapmak lazımmış. Ben eski bir futbolcuyum. Yıllardır Çanakkale futboluna emek verdim. Biz her şeyi gördük, çok güzel yerlerde yaşadık ama yeri geldi çok eksiklikler gördük. Yani o şaşalı yaşamın altında daha farklı bir yaşam gördük. İyi ve kötüyü de gördük, iyi ki gördük. Bu hayat şartları bizi buraya getirdi diyelim. Ve kendi mekânımız Allah’a şükürler olsun. Allah bize veriyor, verdikçe bizimde elimizi ve gönlümüzü açmamız lazım” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.