Ezine'de Koyun Beşiz Doğurdu

İlçelerden (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 11.12.2014 - 16:28, Güncelleme: 11.12.2014 - 16:28 1850+ kez okundu.
 

Ezine'de Koyun Beşiz Doğurdu

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Mahmudiye köyünde, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticiye ait bir koyun, tek batında beşiz yavru dünyaya getirdi.
 Üretici Hasan Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürüsündeki koyunlardan birinin, tek batında beşiz yavruladığını ancak ikisinin doğumdan bir süre sonra öldüğünü söyledi. Aynı koyunun dört yıl önce de beşiz yavruladığını belirten Özbey, şöyle konuştu: "Koyunumuz, ilk kez beşiz doğurduktan sonraki iki yılda birer kez üçüz yavruladı. Çoklu doğum yapacağını tahmin ediyorduk ama beşiz doğuracağını beklemiyorduk. Bir, iki, üç tamam herhalde derken ardından dördüncü ve beşinci kuzularımız da dünyaya gelince çok şaşırdık. Beşizimizin ikisi dişi, üçü erkekti. Doğumdan sonra ikisi öldü. Koyunumuz hepsini şu anda emziriyor ama daha sonra zorlanacaktır."   Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur ise nadir de olsa bu tür olayların görülebildiğini bildirdi. Dördüz ve beşiz doğumların çok sık yaşanmadığını dile getiren Uğur, "Üreticilerimiz aslında bu tür doğumları pek istemez çünkü kuzular küçük doğar ve ölüm riski fazla olur" ifadesini kullandı.  
Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Mahmudiye köyünde, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticiye ait bir koyun, tek batında beşiz yavru dünyaya getirdi.

 Üretici Hasan Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürüsündeki koyunlardan birinin, tek batında beşiz yavruladığını ancak ikisinin doğumdan bir süre sonra öldüğünü söyledi. Aynı koyunun dört yıl önce de beşiz yavruladığını belirten Özbey, şöyle konuştu: "Koyunumuz, ilk kez beşiz doğurduktan sonraki iki yılda birer kez üçüz yavruladı. Çoklu doğum yapacağını tahmin ediyorduk ama beşiz doğuracağını beklemiyorduk. Bir, iki, üç tamam herhalde derken ardından dördüncü ve beşinci kuzularımız da dünyaya gelince çok şaşırdık. Beşizimizin ikisi dişi, üçü erkekti. Doğumdan sonra ikisi öldü. Koyunumuz hepsini şu anda emziriyor ama daha sonra zorlanacaktır."

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur ise nadir de olsa bu tür olayların görülebildiğini bildirdi. Dördüz ve beşiz doğumların çok sık yaşanmadığını dile getiren Uğur, "Üreticilerimiz aslında bu tür doğumları pek istemez çünkü kuzular küçük doğar ve ölüm riski fazla olur" ifadesini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.