Dolandırıcılar 2 Milyon TL'lik Altın Vurgunu Yaptı: 1 Tutuklama
Dolandırıcılar 2 Milyon TL'lik Altın Vurgunu Yaptı: 1 Tutuklama
Çanakkale'nin Biga ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtarak bir vatandaşın 2 milyon TL değerindeki ziynet eşyasını dolandıran şüphelilere yönelik İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda yakalanan 2 kişiden biri tutuklandı.
Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kozçeşme köyünde ikamet eden bir vatandaş, kendilerini polis olarak tanıtan şahısların tuzağına düştü. Dolandırıcıların, vatandaşın kimliğinin bir hırsızlık olayında kullanıldığını ve evindeki altınların incelenmesi gerektiğini söyleyerek güvenini kazandıkları belirlendi. WhatsApp üzerinden sahte polis kimliği ve fotoğraflar gönderen şahıslar, mağduru yönlendirerek 16 Eylül 2026 tarihinde yaklaşık 2 milyon TL değerindeki ziynet eşyasını eve gelen bir şahsa teslim ettirdi. Durumu fark eden vatandaşın ihbarı üzerine jandarma harekete geçti.
JASAT VE JANDARMA EKİPLERİNDEN NEFES KESEN TAKİP
Biga Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Biga İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT (Jandarma Dedektifleri) ekipleri tarafından müşterek bir çalışma başlatıldı. GSM, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve güvenlik kamera kayıtlarını didik didik inceleyen ekipler, olayda kullanılan aracı ve şüphelileri kısa sürede belirledi. Yapılan incelemelerde aracı kullanan A.P. (66) ile ziynet eşyasını teslim alan O.K. (27) tespit edildi.
İSTANBUL'DA EŞ ZAMANLI OPERASYON: 1 TUTUKLAMA
Şüphelilerin yakalanması için alınan arama kararı kapsamında 23 Eylül 2026 tarihinde İstanbul'daki adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda A.P. ve O.K. yakalanarak gözaltına alınırken, şüphelilerin üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda 2 cep telefonu ile 1 tablet ele geçirildi. Olayda kullanılan aracın sahibi L.P.'nin (59) ise yurt dışında olduğu belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden ziynet eşyasını teslim alan O.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, A.P. serbest bırakıldı.
“KENDİLERİNİ POLİS VE SAVCI OLARAK TANITANLARA İNANMAYIN”
Yetkililer, vatandaşların kendilerini polis, jandarma veya savcı olarak tanıtarak para ya da ziynet eşyası talep eden dolandırıcılara kesinlikle itibar etmemeleri gerektiğini vurguladı. Bu tür şüpheli durumlarla karşılaşan vatandaşların derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi vermesi istenirken, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığının huzur ve güvenlik için 7/24 esasına göre çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
