Defineciler, Tarihi Eserleri Satmak İsterken Yakalandı
Defineciler, Tarihi Eserleri Satmak İsterken Yakalandı
Çanakkale'nin Biga ilçesinde izinsiz kazı yaparak buldukları tarihi eserleri satmak isteyen iki şüpheli jandarma ekiplerince yakalanarak gözaltına alındılar.
Çanakkale'nin Biga ilçesinde S.Ç. ve A.Ç. isimli şahıslar, izinsiz yaptıkları kazılarda buldukları (58) adet gümüş sikke, (21) adet bakır sikke, (1) adet gözyaşı şişesi ve (1) adet barutluğu satmak için müşteri aramaya başladılar. İlçe Jandarma Komutanlığına ulaşan bilgi üzerine harekete geçen ekipler; adli makamlardan aldıkları arama izni ile birlikte şüpheli şahısların Biga ilçe merkezi ve Ovacık köyünde bulunan ev ve araçlarında yapılan arama neticesinde tarihi eserleri ele geçirdiler.
Olayla ilgili Biga Cumhuriyet Savcılığına gerekli bilgilerin verilmesinin ardından ele geçirilen tarihi eserler Çanakkale Müze Müdürlüğüne teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı. Şüpheli S.Ç ve A.Ç isimli şahıslar ifadeleri alınarak tutusuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

