Çini İşlemeciliği Kursiyerleri Mezun Oldu

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.10.2014 - 17:10, Güncelleme: 08.10.2014 - 17:10 2202+ kez okundu.
 

Çini İşlemeciliği Kursiyerleri Mezun Oldu

Anadolu Sigorta’nın kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutan mesleklere olan ilgiyi arttırmak ve bu meslekleri yeniden canlandırmak amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teknik danışmanlığında gerçekleştirdiği “Bir Usta Bin Usta” Projesi Çini İşlemeciliği kursu, 10 Ekim 2014 tarihinde Çanakkale İl Kültür Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen törenle tamamlandı.
“Bir Usta Bin Usta” Projesi Çini İşlemeciliği kursu alan kursiyerlerin ortaya çıkardığı ürünler, 10 – 17 Ekim 2014 tarihleri arasında Çanakkale İl Kültür Müdürlüğü binasında sergilenecek. Çini İşlemeciliği kursunu başarıyla tamamlayan 18 kursiyer, Nisan ayında başlayan kursta yaklaşık dört ayda toplam 312 saat eğitim gördü.   Kursun eğitmenliğini gerçekleştiren Muhammet Onat kursiyerlere malzemeleri tanıma, çamura şekil verme ve eskiz kâğıtlara çizim yaparak çini tasvirleme işlemlerini öğretti. Sırlama aşamasından sonra çinileri fırına vererek çamurun nasıl form aldığını kavrayan kursiyerler, geleneksel yöntemleri kullanarak kömür tozuyla ürünlere şekil verdiler. Son aşama olarak kontürleme ve dekorlama işlemlerini tamamlayan kursiyerler, ortaya birbirinden güzel ürünler çıkardılar. Anadolu Sigorta “Bir Usta Bin Usta” projesiyle genç usta adayları yetiştirerek bu geleneksel mesleğin yeniden canlanmasını hedefliyor.
Anadolu Sigorta’nın kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutan mesleklere olan ilgiyi arttırmak ve bu meslekleri yeniden canlandırmak amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teknik danışmanlığında gerçekleştirdiği “Bir Usta Bin Usta” Projesi Çini İşlemeciliği kursu, 10 Ekim 2014 tarihinde Çanakkale İl Kültür Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen törenle tamamlandı.

“Bir Usta Bin Usta” Projesi Çini İşlemeciliği kursu alan kursiyerlerin ortaya çıkardığı ürünler, 10 – 17 Ekim 2014 tarihleri arasında Çanakkale İl Kültür Müdürlüğü binasında sergilenecek. Çini İşlemeciliği kursunu başarıyla tamamlayan 18 kursiyer, Nisan ayında başlayan kursta yaklaşık dört ayda toplam 312 saat eğitim gördü.

 

Kursun eğitmenliğini gerçekleştiren Muhammet Onat kursiyerlere malzemeleri tanıma, çamura şekil verme ve eskiz kâğıtlara çizim yaparak çini tasvirleme işlemlerini öğretti. Sırlama aşamasından sonra çinileri fırına vererek çamurun nasıl form aldığını kavrayan kursiyerler, geleneksel yöntemleri kullanarak kömür tozuyla ürünlere şekil verdiler. Son aşama olarak kontürleme ve dekorlama işlemlerini tamamlayan kursiyerler, ortaya birbirinden güzel ürünler çıkardılar. Anadolu Sigorta “Bir Usta Bin Usta” projesiyle genç usta adayları yetiştirerek bu geleneksel mesleğin yeniden canlanmasını hedefliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.