Çanakkale’de Şap Hastalığı Alarmı!

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.11.2025 - 11:01, Güncelleme: 13.11.2025 - 11:01 1740+ kez okundu.
 

Çanakkale’de Şap Hastalığı Alarmı!

Çanakkale İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, il genelinde Şap Hastalığı vakalarının görülmesi üzerine acil kararlar alarak hastalığa duyarlı tüm hayvanların hareketlerini ikinci bir emre kadar yasakladı. Çanakkale'nin Çıplak Köyü'nde karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı.
İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, hayvancılık sektörünü koruma altına almak amacıyla önemli kararlar aldı. İl genelinde görülen Şap Hastalığı salgını nedeniyle, hastalığa duyarlı olan Deve, Geyik, Keçi, Koyun, Manda ve Sığır cinsi hayvanların tüm hareketleri durduruldu.   HAYVAN PAZARLARI VE GÜREŞLER İPTAL! Alınan kararlar kapsamında, hastalığın yayılımını önlemek amacıyla hayvan pazarları ve deve güreşleri gibi hayvanların toplu bulunduğu tüm etkinlikler ve hareketlilikler ikinci bir emre kadar yasaklandı.  Merkeze bağlı Çıplak Köyü Muhtarlığı yaptığı duyuru ile, il genelinde görülen şap hastalığı nedeniyle köylerine hayvan giriş ve çıkışlarının ikinci bir emre kadar yasaklandığını bildirdi.
Çanakkale İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, il genelinde Şap Hastalığı vakalarının görülmesi üzerine acil kararlar alarak hastalığa duyarlı tüm hayvanların hareketlerini ikinci bir emre kadar yasakladı. Çanakkale'nin Çıplak Köyü'nde karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı.

İl Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, hayvancılık sektörünü koruma altına almak amacıyla önemli kararlar aldı. İl genelinde görülen Şap Hastalığı salgını nedeniyle, hastalığa duyarlı olan Deve, Geyik, Keçi, Koyun, Manda ve Sığır cinsi hayvanların tüm hareketleri durduruldu.

 

HAYVAN PAZARLARI VE GÜREŞLER İPTAL!

Alınan kararlar kapsamında, hastalığın yayılımını önlemek amacıyla hayvan pazarları ve deve güreşleri gibi hayvanların toplu bulunduğu tüm etkinlikler ve hareketlilikler ikinci bir emre kadar yasaklandı.  Merkeze bağlı Çıplak Köyü Muhtarlığı yaptığı duyuru ile, il genelinde görülen şap hastalığı nedeniyle köylerine hayvan giriş ve çıkışlarının ikinci bir emre kadar yasaklandığını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.