Çanakkale’de 8 Mart’a Özel Farkındalık Durağı

Çanakkale (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.03.2026 - 17:32, Güncelleme: 05.03.2026 - 17:32 7188+ kez okundu.
 

Çanakkale’de 8 Mart’a Özel Farkındalık Durağı

Çanakkale İskele Meydanı'ndaki otobüs durağı, 8 Mart kapsamında "Farkındalık Durağı" oldu. 6284 sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi'nin vurgulandığı durakta, kadınların şiddet anında başvurabileceği kurumlar ve dayanışma mesajları yer alıyor.
Çanakkale Belediyesi, kadınların toplumsal hayattaki haklarına ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla kent merkezinde özel bir çalışma gerçekleştirdi. İskele Meydanı’nda bulunan otobüs durağı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak “8 Mart Farkındalık Durağı” adıyla yeniden düzenlendi.   İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE 6284 VURGUSU Durağı çevreleyen görsellerde, kadın haklarının yasal güvencesi olan 6284 sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi’nin hayati önemine değiniliyor. Şiddete maruz kalan veya risk altında olan kadınların başvurabileceği resmi kurumlar ile sivil toplum örgütlerinin bilgileri, durakta bekleyen vatandaşların görebileceği şekilde sergileniyor. TEK TIKLA DESTEK: QR KOD SİSTEMİ Projenin en dikkat çekici kısımlarından biri ise dijital entegrasyon oldu. Hazırlanan afişlerdeki QR kodlar sayesinde kadınlar, Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evleri bünyesindeki KİHEP (Kadınların İnsan Hakları Eğitim Programı) gruplarına hızlıca kayıt olabiliyor, kadın haklarına yönelik hukuki ve sosyal bilgilere anında erişim sağlayabiliyor.   "DAYANIŞMA İLE GÜÇLÜYÜZ" Belediyeden yapılan açıklamada, birlikteliğin en büyük güç olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Şiddete maruz kalan kadınların yalnız olmadığını, dayanışma ile çok daha güçlü olduğumuzu hatırlatmak istedik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun."
Çanakkale İskele Meydanı'ndaki otobüs durağı, 8 Mart kapsamında "Farkındalık Durağı" oldu. 6284 sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi'nin vurgulandığı durakta, kadınların şiddet anında başvurabileceği kurumlar ve dayanışma mesajları yer alıyor.

Çanakkale Belediyesi, kadınların toplumsal hayattaki haklarına ve kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla kent merkezinde özel bir çalışma gerçekleştirdi. İskele Meydanı’nda bulunan otobüs durağı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel olarak “8 Mart Farkındalık Durağı” adıyla yeniden düzenlendi.

 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE 6284 VURGUSU

Durağı çevreleyen görsellerde, kadın haklarının yasal güvencesi olan 6284 sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi’nin hayati önemine değiniliyor. Şiddete maruz kalan veya risk altında olan kadınların başvurabileceği resmi kurumlar ile sivil toplum örgütlerinin bilgileri, durakta bekleyen vatandaşların görebileceği şekilde sergileniyor.

TEK TIKLA DESTEK: QR KOD SİSTEMİ

Projenin en dikkat çekici kısımlarından biri ise dijital entegrasyon oldu. Hazırlanan afişlerdeki QR kodlar sayesinde kadınlar, Çanakkale Belediyesi Sosyal Yaşam Evleri bünyesindeki KİHEP (Kadınların İnsan Hakları Eğitim Programı) gruplarına hızlıca kayıt olabiliyor, kadın haklarına yönelik hukuki ve sosyal bilgilere anında erişim sağlayabiliyor.

 

"DAYANIŞMA İLE GÜÇLÜYÜZ"

Belediyeden yapılan açıklamada, birlikteliğin en büyük güç olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Şiddete maruz kalan kadınların yalnız olmadığını, dayanışma ile çok daha güçlü olduğumuzu hatırlatmak istedik. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.