muharrem x600

Çanakkale Turuncu Listede..

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.02.2021 - 07:27, Güncelleme: 27.02.2021 - 07:27 4627+ kez okundu.
 

Çanakkale Turuncu Listede..

Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı haftalık veriler çerçevesinde haritalandırma yapan istatistikçi Güçlü Yaman, hangi ilde vaka sayısının ne kadar artıp ne kadar azaldığını gösteren bir grafik hazırladı.
Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı haftalık veriler çerçevesinde haritalandırma yapan istatistikçi Güçlü Yaman, hangi ilde vaka sayısının ne kadar artıp ne kadar azaldığını gösteren bir grafik hazırladı. İlk olarak bir harita paylaşan Yaman, “Harita, önceki haftaya göre illerde 100 binde vaka artış ve azalış yüzdelerini gösteriyor. Vakalar nüfusun %35’inin yasadığı 39 ilde azalırken, %65’inin yaşadığı 42 ilde arttı ya da aynı kaldı.   Kriterlere göre 100 binde 10 vakanın altındaki iller düşük, 11-35 arası ise orta riskli sayılacak. İlk normalleşme de düşük ve orta riskli illerde başlayacak. Ancak Çanakkale’de durum şimdilik pek iç açıcı değil. Kent genelinde korona oranı 43.76 olduğu için kafe, restoran gibi işletmelerin açılması ve yeni normale dönmemiz zor gözüküyor.   Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni normalleşme planını açıkladı. Kriterlere göre 100 binde 10 vakanın altındaki iller düşük, 11-35 arası ise orta riskli sayılacak. İlk normalleşme de düşük ve orta riskli illerde başlayacak. COVID-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart’tan itibaren başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından, “1 Mart itibarıyla süreç, belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak” paylaşımında bulunmuştu.   İllerdeki kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetilecek ya da genişletilecek. Çanakkale’de oran yüzde 43.76 olduğu için bu durumda kafe, restoran gibi işletmelerin açılması ve yeni normale dönme önümüzdeki günlerde görülecek vakalara göre değerlendirilmesi bekleniyor.
Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı haftalık veriler çerçevesinde haritalandırma yapan istatistikçi Güçlü Yaman, hangi ilde vaka sayısının ne kadar artıp ne kadar azaldığını gösteren bir grafik hazırladı.

Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı haftalık veriler çerçevesinde haritalandırma yapan istatistikçi Güçlü Yaman, hangi ilde vaka sayısının ne kadar artıp ne kadar azaldığını gösteren bir grafik hazırladı. İlk olarak bir harita paylaşan Yaman, “Harita, önceki haftaya göre illerde 100 binde vaka artış ve azalış yüzdelerini gösteriyor. Vakalar nüfusun %35’inin yasadığı 39 ilde azalırken, %65’inin yaşadığı 42 ilde arttı ya da aynı kaldı.

 

Kriterlere göre 100 binde 10 vakanın altındaki iller düşük, 11-35 arası ise orta riskli sayılacak. İlk normalleşme de düşük ve orta riskli illerde başlayacak. Ancak Çanakkale’de durum şimdilik pek iç açıcı değil. Kent genelinde korona oranı 43.76 olduğu için kafe, restoran gibi işletmelerin açılması ve yeni normale dönmemiz zor gözüküyor.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni normalleşme planını açıkladı. Kriterlere göre 100 binde 10 vakanın altındaki iller düşük, 11-35 arası ise orta riskli sayılacak. İlk normalleşme de düşük ve orta riskli illerde başlayacak. COVID-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart’tan itibaren başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından, “1 Mart itibarıyla süreç, belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak” paylaşımında bulunmuştu.

 

İllerdeki kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetilecek ya da genişletilecek. Çanakkale’de oran yüzde 43.76 olduğu için bu durumda kafe, restoran gibi işletmelerin açılması ve yeni normale dönme önümüzdeki günlerde görülecek vakalara göre değerlendirilmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.