Çanakkale Savcısı: “Adaletiniz Batsın”

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.12.2015 - 09:49, Güncelleme: 20.12.2015 - 09:49 1573+ kez okundu.
 

Çanakkale Savcısı: “Adaletiniz Batsın”

Çanakkale Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan, hakimlik ve savcılık sınavında 90 puan alan kızı Betül Arıcan’ın mülakatta elendiğini söyleyerek “Adaletiniz batsın” diyerek isyan etti.
Sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yaşadıkları olayı duyuran savcı Arıcan, kızının sınavı 9 bin aday arasından 71’inci sırada kazandığını vurguladı. Kızının daha sonra mülakata girdiğini anlatan Arıcan, bu sınavın da başarılı geçtiğini ancak elendiğini söyledi. Kendisine destek veren arkadaşlarının yazdığı yorumları da yanıtlayan Arıcan, “Biz aile olarak Atatürkçü bir aileyiz. Kızım da öyledir” dedi.   9 BİN ADAY ARASINDAN 71’İNCİ   Sınav öncesi bazı kişilerin kendisinin Ankara’ya giderek olaya dahil olmasını istediğini anlatan Menderesi Arıcan, isyanını şu ifadelerle dile getirdi: “Adli Yargı Hakim ve Savcı Sınavı’na giren kızımın, sınavdan 90 puan aldığını ve 9000 aday arasından yazılı sınavı 71. sırada kazandığını daha önce buradan paylaşmıştım. Daha sonra yapılan mülakat sınavının da oldukça başarılı geçtiğini kızım bize sınav sonucunda anlatmıştı. Bu nedenle sınav sonucundan oldukça da umutluydu. Sınav sonucunu açıklamışlar. Kızım başarısız bulunmuş. Şaşırdım mı derseniz? Hayır şaşırmadım.”   “YÜZLERİNE SÖYLEYECEĞİM”   “Birileri bana, Ankara’ya kadar gidip birilerine arzı endam etmem gerektiğini, aksi takdirde çocuğun ne kadar başarılı olursa olsun bu sınavda başarısız gösterirler demişti” diyen savcı baba Arıcan şöyle devam etti: “Ben ise, bu insanların bu kadar vicdansız olamayacaklarını, kul hakkının ne olduğunu en az bizim kadar bilebilecek insanlar olduğunu beyan etmiş ve aksi davranışta bulunabileceklerine hiç ihtimal vermemiştim. İşin doğrusu hakikaten kul hakkı konusunda hepsinin duyarlı olabileceğini, sabahlara kadar sınava hazırlık yapan ve göz nuru döken bir insanın hakkının yenilebileceğini düşünmemiştim. Ben sadece şimdilik hakkaniyet duygunuz nedeniyle ‘hepinizin A…. b…… v….n’ diyorum. Daha fazlasını, bu kararda emeği geçenleri Ankara’da odalarında tek tek ziyaret ettiğimde söyleyeceğim. Yüzüme ve gözlerimin içine bakarak, yazılı sınavda 90 puan almış bir çocuğun hangi gerekçe ile hakkının yendiğini bana izah etmelerini isteyeceğim. Geliyorum. Bekleyin beni.”  
Çanakkale Cumhuriyet Savcısı Menderes Arıcan, hakimlik ve savcılık sınavında 90 puan alan kızı Betül Arıcan’ın mülakatta elendiğini söyleyerek “Adaletiniz batsın” diyerek isyan etti.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan yaşadıkları olayı duyuran savcı Arıcan, kızının sınavı 9 bin aday arasından 71’inci sırada kazandığını vurguladı. Kızının daha sonra mülakata girdiğini anlatan Arıcan, bu sınavın da başarılı geçtiğini ancak elendiğini söyledi. Kendisine destek veren arkadaşlarının yazdığı yorumları da yanıtlayan Arıcan, “Biz aile olarak Atatürkçü bir aileyiz. Kızım da öyledir” dedi.

 

9 BİN ADAY ARASINDAN 71’İNCİ

 

Sınav öncesi bazı kişilerin kendisinin Ankara’ya giderek olaya dahil olmasını istediğini anlatan Menderesi Arıcan, isyanını şu ifadelerle dile getirdi: “Adli Yargı Hakim ve Savcı Sınavı’na giren kızımın, sınavdan 90 puan aldığını ve 9000 aday arasından yazılı sınavı 71. sırada kazandığını daha önce buradan paylaşmıştım. Daha sonra yapılan mülakat sınavının da oldukça başarılı geçtiğini kızım bize sınav sonucunda anlatmıştı. Bu nedenle sınav sonucundan oldukça da umutluydu. Sınav sonucunu açıklamışlar. Kızım başarısız bulunmuş. Şaşırdım mı derseniz? Hayır şaşırmadım.”

 

“YÜZLERİNE SÖYLEYECEĞİM”

 

“Birileri bana, Ankara’ya kadar gidip birilerine arzı endam etmem gerektiğini, aksi takdirde çocuğun ne kadar başarılı olursa olsun bu sınavda başarısız gösterirler demişti” diyen savcı baba Arıcan şöyle devam etti: “Ben ise, bu insanların bu kadar vicdansız olamayacaklarını, kul hakkının ne olduğunu en az bizim kadar bilebilecek insanlar olduğunu beyan etmiş ve aksi davranışta bulunabileceklerine hiç ihtimal vermemiştim. İşin doğrusu hakikaten kul hakkı konusunda hepsinin duyarlı olabileceğini, sabahlara kadar sınava hazırlık yapan ve göz nuru döken bir insanın hakkının yenilebileceğini düşünmemiştim. Ben sadece şimdilik hakkaniyet duygunuz nedeniyle ‘hepinizin A…. b…… v….n’ diyorum. Daha fazlasını, bu kararda emeği geçenleri Ankara’da odalarında tek tek ziyaret ettiğimde söyleyeceğim. Yüzüme ve gözlerimin içine bakarak, yazılı sınavda 90 puan almış bir çocuğun hangi gerekçe ile hakkının yendiğini bana izah etmelerini isteyeceğim. Geliyorum. Bekleyin beni.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.