Bulduğu Parayı "Kurban Parasıdır" Diyerek Polise Teslim Etti

Çanakkale (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.09.2015 - 09:20, Güncelleme: 18.09.2015 - 09:20 4179+ kez okundu.
 

Bulduğu Parayı "Kurban Parasıdır" Diyerek Polise Teslim Etti

Çanakkale’de ev ihtiyaçları için çarşıya inen bir ev kadını, yerde bulduğu bir miktar parayı, polise teslim etti. Paranın bayram öncesi "kurban parası" olabileceğini belirten kadın, paranın sahibinin bulunması için gazetecilerden de yardım istedi.
Esenler Mahallesi’nde oturan 2 çocuk ve 1 torun sahibi 55 yaşındaki Aynur İşseven, alzheimer hastası babası İsmail Hakkı Çimen'in ilaçlarını almak için çarşıya gitti. Eczaneden ilaçları aldıktan sonra Değirmenlik Sokak’ta ilerleyen İşseven, yerde bir tomar para buldu. Parayı görünce biranda şaşkına dönen Aynur İşseven, bir süre çevrede paranın sahibini aradı. Yaklaşık 15 dakika kadar paranın sahibi arayan İşseven, daha sonra parayı çantasına koyarak evine geri döndü.   Eve geldikten sonra polisi arayan ve paranın sahibini daha kolay bulunabileceği düşüncesiyle haber yapmaları için gazetecileri çağıran Aynur İşseven,  şaşkınlık içerisinde sabah saatlerinde başına gelen olayı anlattı. İşseven, “ Evden çıktım ben, yolda giderken ortada bir miktar para buldum. Miktarını saymadım. Avucuma aldım, o anda ben heyecanlandım. Oradan bir siperli yere girdim. Sayayım dedim. Miktarı birazcık fazla gibiydi elimde. Ondan sonra eve geldim. Bir şey yapamadım zaten” dedi.   Paranın sahibini bayram öncesi bulunmasını istediğini ifade eden Aynur İşseven, “Valla paranın kimin olabileceğini bilmiyorum. Bir fakirin olabilir. "Bir kurban alayım" der. Belki aylığını çekmiştir. Kimin olduğunu bilemiyorum ki. Ben de vermek istedim işte. Sahibini arıyorum ben de, işte kiminse verelim bunu” şeklinde konuştu. İşseven, yaptığı açıklamanın ardından yolda bulduğu paraları polis ekiplerine verdi. Polis ekipleri, parayı tutanak karşılığında ve seri numaralarını kaydederek teslim aldı ve bu duyarlı davranışından dolayı Aynur İşseven’i tebrik ettiler.  
Çanakkale’de ev ihtiyaçları için çarşıya inen bir ev kadını, yerde bulduğu bir miktar parayı, polise teslim etti. Paranın bayram öncesi "kurban parası" olabileceğini belirten kadın, paranın sahibinin bulunması için gazetecilerden de yardım istedi.

Esenler Mahallesi’nde oturan 2 çocuk ve 1 torun sahibi 55 yaşındaki Aynur İşseven, alzheimer hastası babası İsmail Hakkı Çimen'in ilaçlarını almak için çarşıya gitti. Eczaneden ilaçları aldıktan sonra Değirmenlik Sokak’ta ilerleyen İşseven, yerde bir tomar para buldu. Parayı görünce biranda şaşkına dönen Aynur İşseven, bir süre çevrede paranın sahibini aradı. Yaklaşık 15 dakika kadar paranın sahibi arayan İşseven, daha sonra parayı çantasına koyarak evine geri döndü.

 

Eve geldikten sonra polisi arayan ve paranın sahibini daha kolay bulunabileceği düşüncesiyle haber yapmaları için gazetecileri çağıran Aynur İşseven,  şaşkınlık içerisinde sabah saatlerinde başına gelen olayı anlattı. İşseven, “ Evden çıktım ben, yolda giderken ortada bir miktar para buldum. Miktarını saymadım. Avucuma aldım, o anda ben heyecanlandım. Oradan bir siperli yere girdim. Sayayım dedim. Miktarı birazcık fazla gibiydi elimde. Ondan sonra eve geldim. Bir şey yapamadım zaten” dedi.

 

Paranın sahibini bayram öncesi bulunmasını istediğini ifade eden Aynur İşseven, “Valla paranın kimin olabileceğini bilmiyorum. Bir fakirin olabilir. "Bir kurban alayım" der. Belki aylığını çekmiştir. Kimin olduğunu bilemiyorum ki. Ben de vermek istedim işte. Sahibini arıyorum ben de, işte kiminse verelim bunu” şeklinde konuştu. İşseven, yaptığı açıklamanın ardından yolda bulduğu paraları polis ekiplerine verdi. Polis ekipleri, parayı tutanak karşılığında ve seri numaralarını kaydederek teslim aldı ve bu duyarlı davranışından dolayı Aynur İşseven’i tebrik ettiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Kiracı
(09.05.2026 21:04 - #351)
Kendisi tam bir paragöz, 5 günlük kiranın peşine düşecek kadar da aç… yolda bulduğu parayı vermişmiş çok da insan
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.