Bozcaada Trafik Uygulaması 1 Haziran'da Başlayacak
Bozcaada Trafik Uygulaması 1 Haziran'da Başlayacak
Geçen yıl 27 Haziran'da başlatılan trafik düzenlemesinin bu yıl 1 Haziran'dan itibaren uygulanmaya başlanacağı açıklandı.
Geçen yıl 8 Haziran'da başlatılması düşünülen ancak GESTAŞ ile online rezervasyon konusunda mutabakata varılamaması nedeniyle 27 Haziran'da başlatılan trafik düzenlemesi, bu yıl 1 Haziran'dan itibaren uygulanmaya başlayacak.
Konu ile ilgili olarak Bozcaada İlçe Trafik Komisyonu, “Gestaş on-line bilet/ rezervasyon uygulaması, ilçe merkezinin araç trafiğine kapatılması,30 kişi üzerinde yolcu taşıyan araçların ilçeye girişlerinin yasaklanması dâhil olmak üzere tüm trafik düzenlemeleri 01.06.2017 Perşembe günü sabahı başlayacaktır” şeklinde duyuru yaptı.
2014 Nisan ayında Bozcaada Belediye Başkanı olan Hakan Can Yılmaz, 2015 yaz sezonunda dönemin Bozcaada Kaymakamı Abdulgani Mağ'ın da desteği ile Bozcaada'da trafik uygulamasını hayata geçirmişti. Ulusal basında “Bozcaada'da devrim niteliğinde karar” şeklinde duyurulan trafik düzenlemesi, 'Bozcaada 2015 Ödülleri'nde “Yılın Projesi” ödülüne layık görülmüştü. Ayrıca ada merkezine araç girişinin yasaklanması, büyük otobüslerin adaya alınmaması ve rezervasyonlu dönüşlerin uygulandığı trafik düzenlemesine geçen yıl GESTAŞ'ın online bilet uygulaması da dahil edilmişti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
