Boğaz Köprüsünde İlk Somut Çalışmalar

Bölgesel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.07.2015 - 10:59, Güncelleme: 26.07.2015 - 10:59 3583+ kez okundu.
 

Boğaz Köprüsünde İlk Somut Çalışmalar

Yapılacak mı, yapılmayacak mı? yapılsın mı, yapılmasın mı, ne zaman yapılacak tartışmaları sürüp giderken nihayet proje çalışmalarından sonra Çanakkale Boğaz Köprüsü için somut çalışmalar yapılmaya başlandı.
IHI ve Itochu, Türkiye'nin batısındaki Çanakkale Boğazı'nda dünyanın en uzun asma köprülerinden birinin inşası için fizibilite çalışmalarına başladı. Kuleler arası açıklığın 2 bin metreden uzun olması planlanan köprünün dünyanın en uzun köprüsü olan Hyogo'daki Akashi Boğazı Köprüsünü (Akashi Kaikyo Bridge) geride bırakması bekleniyor. Yıl içinde maliyet hesaplanarak Türkiye hükümetine rapor verilecek. İhalenin ise 2016 yılı sonrasında gerçekleşmesi bekleniyor ve Çin, Güney Kore şirketlerinin de teklif verme ihtimali var.   KÖPRÜDE ÜCRETLİ İŞ MODELİ   Nikkei Haber Ajansı'nın haberine göre, IHI ve Itochu, Çanakkale Boğazı'nda dünyanın en uzun asma köprülerinden birinin inşası için fizibilite çalışmalarına başladı. İki şirket, Türkiye'de bügüne kadar gerçekleştirdikleri büyük altyapı projelerindeki iş sonuçlarını vurgulayarak bu projeyi de kazanmayı hedefliyor.   GEÇİŞ ÜCRETLİ OLACAK   Türkiye hükümeti, kurulacak proje şirketinin köprü geçişlerinde araçlardan ücret alarak yatırımı karşılayacağı bir iş modelinin uygulanmasını düşünüyor. IHI bu projeden ayrı olarak İstanbul yakınlarındaki İzmit Körfezi'nde dünyanın en uzun 4. asma köprüsünü inşa ediyor.  
Yapılacak mı, yapılmayacak mı? yapılsın mı, yapılmasın mı, ne zaman yapılacak tartışmaları sürüp giderken nihayet proje çalışmalarından sonra Çanakkale Boğaz Köprüsü için somut çalışmalar yapılmaya başlandı.

IHI ve Itochu, Türkiye'nin batısındaki Çanakkale Boğazı'nda dünyanın en uzun asma köprülerinden birinin inşası için fizibilite çalışmalarına başladı. Kuleler arası açıklığın 2 bin metreden uzun olması planlanan köprünün dünyanın en uzun köprüsü olan Hyogo'daki Akashi Boğazı Köprüsünü (Akashi Kaikyo Bridge) geride bırakması bekleniyor. Yıl içinde maliyet hesaplanarak Türkiye hükümetine rapor verilecek. İhalenin ise 2016 yılı sonrasında gerçekleşmesi bekleniyor ve Çin, Güney Kore şirketlerinin de teklif verme ihtimali var.

 

KÖPRÜDE ÜCRETLİ İŞ MODELİ

 

Nikkei Haber Ajansı'nın haberine göre, IHI ve Itochu, Çanakkale Boğazı'nda dünyanın en uzun asma köprülerinden birinin inşası için fizibilite çalışmalarına başladı. İki şirket, Türkiye'de bügüne kadar gerçekleştirdikleri büyük altyapı projelerindeki iş sonuçlarını vurgulayarak bu projeyi de kazanmayı hedefliyor.

 

GEÇİŞ ÜCRETLİ OLACAK

 

Türkiye hükümeti, kurulacak proje şirketinin köprü geçişlerinde araçlardan ücret alarak yatırımı karşılayacağı bir iş modelinin uygulanmasını düşünüyor. IHI bu projeden ayrı olarak İstanbul yakınlarındaki İzmit Körfezi'nde dünyanın en uzun 4. asma köprüsünü inşa ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.