Başaran; “CHP ve CHP’li Başkanın AK Parti’ye Özür Borcu Var”
Başaran; “CHP ve CHP’li Başkanın AK Parti’ye Özür Borcu Var”
AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı Ayhan Başaran yaptığı basın açıklaması ile 3 Aralık 2014 tarihinde yapılan meclis toplantısında Meclis üyesi Ak Partili Eren Kemerli ve Ülgür Gökhan arasında yaşanan tartışmaları hatırlatarak; hem CHP Çanakkale yönetiminden hem de CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan özür talebinde bulundu.
AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı Ayhan Başaran, yaptığı basın açıklamasında; “Kamuoyunun AKFA yeri olarak bildiği arsanın gerek imar plan değişikliğinde, gerekse itirazların değerlendirilmesi sırasında, AK Parti olarak tavrımızı net biçimde kamuoyuna deklare etmiş ve Çanakkale Belediye Meclisinin 03.12.2014 günkü meclis toplantısında da AK Parti Grubu adına İl Başkanımız Muzaffer Kutlu imzalı dilekçeyle CHP Grubuna ve CHP’li Belediye Başkanına “Kıyı bandının tamamının değerlendirilmesi talebi ile gelin dosyayı imar komisyonuna geri gönderin” önerisinde bulunmuştuk.”
“Gelgelelim CHP’nin Belediye Başkanı, AK Parti’nin toplumsal uzlaşı sağlayıp kamu vicdanını rahatlatacak talebini hazmedemeyip bırakın tek başına oylatmayı itirazların bütünü içine sokup kendi yandaşlarının itirazının kabul görmesi anlamında akıl tutulması refleksiyle hareket etmiş ve partimizin belediye meclisi üyelerine söz hakkı vermemiş, meclis üyelerimizin özgür iradelerine ipotek koyucu bir tavırla oy sandığını dahi kaçırmıştır” ifadelerini kullandı.
MECLİS ÜYELERİMİZ SOĞUKKANLILIKLARINI KORUDULAR
AK Parti İl Yerel Yönetimler Başkanı Ayhan Başaran, açıklamalarının devamında AKFA Dosyası ile ilgili olarak yapılan oylamada Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın meclis üyelerine baskı kurduğuna vurgu yaptı; “CHP’nin bütün engellemelerine, CHP’li başkanın baskılarına, itibarsızlaştırma anlamına gelen sert üslupla hakarete varan tutumuna rağmen AK Partimizin saygın belediye meclisi üyeleri soğukkanlı olmaya çalışmış ve Çanakkale kıyı bandının korunması amacıyla plan değişikliğinin ferdi ve günü kurtarıcı anlayışla değerlendirilmesinin yanlış olacağını, kıyı bandını bütün olarak içeren tamamının değerlendirilmesi önerimizde ısrarcı tavrımızı sürdürmeyi başardık.”
RANT VE RANTÇILIĞA HER YERDE KARŞIYIZ
Ayhan Başaran açıklamalarının devamında Ak Parti olarak sadece Çanakkale’de değil tüm Türkiye’de Ranta ve Rantçılığa karşı odlularını hatırlattı; “Sadece Çanakkale’de değil Türkiye genelinde Rant ve Rantçılığa karşı olan AK Parti, bu tutum ve hassasiyetini Çanakkale Merkez İlçede muhalefet olmasına rağmen saygın duruşu ile yandaş politika uygulamalarına son verdirmeyi başarmıştır. AK Parti Belediye Meclisi Grubu, 12.12.2014 günü olağanüstü çağrı ile toplanan Belediye Meclisi toplantısında hukuk içinde kalarak, siyasi ahlakla, eşitlikçi anlayışla, çevreye verdiği değerle, insana olan saygısı ile mücadele edip sonunda CHP’li başkanı ve CHP’yi de doğru olan yere getirmiştir.”
Ayhan Başaran açıklamalarını şöyle tamamladı; “CHP ve CHP’nin Belediye Başkanı, keşke biz AK Partilileri başından dinleyip anlamaya çalışsaydı. CHP ve CHP’nin Belediye Başkanı, keşke ‘İnadım inat’ anlayışı ile hukuki yanlış içine girmeseydi. CHP ve CHP’nin Belediye Başkanı, keşke Çanakkale halkının kısır ve inatçı tartışmalarla zamanını çalmasaydı. CHP ve CHP’nin Belediye Başkanı, keşke AK Parti’ye ve meclis üyelerimize ötekileştirici anlayış ile yaklaşmasaydı. CHP ve CHP’nin Belediye Başkanı, keşke demokrasiyi ve demokratik yaşamı içselleştirebilseydi. CHP ve CHP’nin Belediye Başkanı, keşke Rant ve rantçılığa AK Parti hassasiyeti ile karşı çıkabilseydi.”
ÖZÜR DİLEMEKTE BİR ERDEMDİR
“Yandaş kalemlerle, yandaş sözcülerle AK Parti’yi karalamak, kamuoyunda bizleri zayıflatmaz, bilakis halkımız nezdinde güçlü kılar. Yanlıştan dönmek de erdemdir. Muhalefetin yapıcı eleştiri ve önerisini er ya da geç de olsa kabul etmek daha büyük erdemdir. CHP’nin ve CHP’li Belediye Başkanının AK Parti’ye özür borcu vardır. Özür dilemek de erdemdir. Bu itibarla AK Parti olarak hassasiyetlerimizi 2019 seçimlerine kadar aynı kararlılık ve ilkesel duruş içinde sürdüreceğinden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

