Ada Seferleri Durduruldu, Sağanak Yağış ve Fırtına Geliyor!

Bölgesel 05.02.2026 - 11:19, Güncelleme: 05.02.2026 - 11:19 1990 kez okundu.
 

Ada Seferleri Durduruldu, Sağanak Yağış ve Fırtına Geliyor!

Kuzey Ege’de etkili olan fırtına nedeniyle Çanakkale’de deniz ulaşımı aksadı. Bozcaada hattındaki tüm feribot seferleri iptal edilirken, Gökçeada hattında bazı seferler yapılamayacak. Meteoroloji, bölgede çok kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.
Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan elverişsiz hava koşulları, Çanakkale’de deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Şiddetli fırtına nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada hatlarında feribot seferlerinde iptaller yaşandı. GESTAŞ tarafından yapılan açıklamada, Ege Denizi’nin kuzeyinde etkisini artıran fırtına nedeniyle sefer programında değişikliğe gidildiği bildirildi. Açıklamaya göre Geyikli–Bozcaada hattında gün içerisinde planlanan tüm feribot seferleri iptal edildi. Kabatepe–Gökçeada hattında ise Kabatepe’den saat 13.00 ve 21.00, Gökçeada’dan saat 11.00 ve 19.00 seferlerinin yapılamayacağı duyuruldu. Yolcuların güncel sefer bilgilerini takip etmeleri istendi.   Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir, Manisa, Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Edirne ve Muğla için çok kuvvetli sağanak ve 9 kuvvetinde fırtına uyarısında bulundu. Yapılan değerlendirmede ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, kıyı kesimlerde hortum ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.   Meteoroloji’nin tahminlerine göre, Türkiye batıdan başlayarak yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına giriyor. Bugün öğle saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleri ile Ege’nin batısında kuvvetli, kıyı kesimlerde ise çok kuvvetli sağanak yağış beklenirken, rüzgârın yer yer 9 kuvvetine ulaşacağı öngörülüyor.
Kuzey Ege’de etkili olan fırtına nedeniyle Çanakkale’de deniz ulaşımı aksadı. Bozcaada hattındaki tüm feribot seferleri iptal edilirken, Gökçeada hattında bazı seferler yapılamayacak. Meteoroloji, bölgede çok kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

Kuzey Ege Denizi’nde etkili olan elverişsiz hava koşulları, Çanakkale’de deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Şiddetli fırtına nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada hatlarında feribot seferlerinde iptaller yaşandı.  GESTAŞ tarafından yapılan açıklamada, Ege Denizi’nin kuzeyinde etkisini artıran fırtına nedeniyle sefer programında değişikliğe gidildiği bildirildi. Açıklamaya göre Geyikli– Bozcaada hattında gün içerisinde planlanan tüm feribot seferleri iptal edildi. Kabatepe– Gökçeada hattında ise Kabatepe’den saat 13.00 ve 21.00, Gökçeada’dan saat 11.00 ve 19.00 seferlerinin yapılamayacağı duyuruldu. Yolcuların güncel sefer bilgilerini takip etmeleri istendi.

 

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir, Manisa, Aydın, Çanakkale, Balıkesir, Edirne ve Muğla için çok kuvvetli sağanak ve 9 kuvvetinde fırtına uyarısında bulundu. Yapılan değerlendirmede ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, kıyı kesimlerde hortum ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.

 

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, Türkiye batıdan başlayarak yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına giriyor. Bugün öğle saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleri ile Ege’nin batısında kuvvetli, kıyı kesimlerde ise çok kuvvetli sağanak yağış beklenirken, rüzgârın yer yer 9 kuvvetine ulaşacağı öngörülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.