muharrem x600

Acı Gerçek: Çanlıların Çeşitli Kanser Türlerine Yakalandığı Tespit Edildi!

İlçelerden (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.02.2017 - 08:54, Güncelleme: 22.02.2017 - 08:54 2887+ kez okundu.
 

Acı Gerçek: Çanlıların Çeşitli Kanser Türlerine Yakalandığı Tespit Edildi!

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yürütülmekte olan “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında düzenlenen toplantı da Çan’da yaşanan hava kirliliğinin acı bilançosu açıkladı. Çan’da yaşayanlar üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar sonucuna göre, Çan’lıların ciddi oranda vital kapasitelerinin düştüğü ve çeşitli kanser türlerine yakalandıkları belirlendiği açıklandı.
Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yürütülmekte olan “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında, Çanakkale’den Ayvalık’a kadar Güney Marmara bölgesinde bulunan Sivil Toplum örgütleri “İklim İçin STK Ağı”nı oluşturmak üzere bir araya geldi.   İklim değişikliğinin sağlık üzerine etkileri hakkında konuşan Doktor İlhan Pirinçciler “Temiz hava haktır, bunu savunmamız gerekiyor. Yenice’ye, Çan’a, Lâpseki’ye, Karabiga’ya yapılmak istenen kömürlü termik santraller bize uzak diye kimse düşünmesin. O küllerin en az 50 kilometre uçuşacağı ve yalnız bulunduğu yeri değil, Kaz Dağı ve çevresini, tüm boğazı ve Edremit Körfezini kirleteceğini biliyoruz. Hava kirliliği, hipertansiyon, migren, kalp damar hastalıkları, kronik nefes hastalıkları ve psikolojik sorunlara sebep olacaktır. Raporlar Çan’da yaşayan insanların yılda en az 270 gün kötü hava soluduğunu söylüyor. Çan’da yaşayanlar üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar sonucuna göre, Çan’lıların ciddi oranda vital kapasitelerinin düştüğü ve çeşitli kanser türlerine yakalandıkları belirlenmiştir. İklim değişikliğine neden olan etmenlere karşı tüm STK’lar olarak ortaklaşa mücadele etmemiz gerekir” dedi.  
Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yürütülmekte olan “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında düzenlenen toplantı da Çan’da yaşanan hava kirliliğinin acı bilançosu açıkladı. Çan’da yaşayanlar üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar sonucuna göre, Çan’lıların ciddi oranda vital kapasitelerinin düştüğü ve çeşitli kanser türlerine yakalandıkları belirlendiği açıklandı.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yürütülmekte olan “Birlikte Yeşil Enerjiye” projesi kapsamında, Çanakkale’den Ayvalık’a kadar Güney Marmara bölgesinde bulunan Sivil Toplum örgütleri “İklim İçin STK Ağı”nı oluşturmak üzere bir araya geldi.

 

İklim değişikliğinin sağlık üzerine etkileri hakkında konuşan Doktor İlhan Pirinçciler “Temiz hava haktır, bunu savunmamız gerekiyor. Yenice’ye, Çan’a, Lâpseki’ye, Karabiga’ya yapılmak istenen kömürlü termik santraller bize uzak diye kimse düşünmesin. O küllerin en az 50 kilometre uçuşacağı ve yalnız bulunduğu yeri değil, Kaz Dağı ve çevresini, tüm boğazı ve Edremit Körfezini kirleteceğini biliyoruz. Hava kirliliği, hipertansiyon, migren, kalp damar hastalıkları, kronik nefes hastalıkları ve psikolojik sorunlara sebep olacaktır. Raporlar Çan’da yaşayan insanların yılda en az 270 gün kötü hava soluduğunu söylüyor. Çan’da yaşayanlar üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar sonucuna göre, Çan’lıların ciddi oranda vital kapasitelerinin düştüğü ve çeşitli kanser türlerine yakalandıkları belirlenmiştir. İklim değişikliğine neden olan etmenlere karşı tüm STK’lar olarak ortaklaşa mücadele etmemiz gerekir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.