20 Bin Euro Hibe Hayaliyle Dolandırıldı
20 Bin Euro Hibe Hayaliyle Dolandırıldı
Çanakkale’nin Biga ilçesinde ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Yıllardır tanıştığı arkadaşının “Sana 20 Bin EURO hibe ayarlarım ama masrafları karşılaman gerekir” sözüne inanan esnaf 8 Bin TL’sini daha önceden de aynı yöntemle dolandırıcılık yapan arkadaşına kaptırdı.
Çanakkale’nin Biga ilçesinde Mayıs ayında lokanta açarak işletmecilik yapmaya başlayan R.B.isimli şahıs uzun yıllardır tanıdığı H.B. isimli arkadaşı tarafından dolandırıldı. Lokantasına gelen H.B’nin kendisine söylediği; “Birçok kişiye çeşitli kurumlardan hibe desteği almalarında yardımcı oldum. İstersen sana da 20 Bin EURO hibe ayarlarım. Tabi bunun için çeşitli evrakları doldurman ve dosta masrafları içinde 9 Bin TL vermen gerekiyor” sözlerine kanan işletmeci R.B. arkadaşlık ilişkilerine de güvenerek H.B.isimli şahsa 8 Bin TL verdi.
20 Bin EURO Hibe hayali kuran R.B. bir süre sonra çevresinin “H.B. bu yöntemle çok kişiyi dolandırdı” sözleri üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek kendisine hibe desteği almasına yardımcı olma sözü veren H.B.’den şikayetçi oldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

