“1915 Çanakkale Köprüsünün Önemini Bir Kez Daha Gördük”

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.05.2017 - 15:12, Güncelleme: 27.05.2017 - 15:12 3147+ kez okundu.
 

“1915 Çanakkale Köprüsünün Önemini Bir Kez Daha Gördük”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın hafta sonuyla birleşmesiyle beraber 3 günlük tatili değerlendirmek isteyenler Çanakkale’yi tercih ettiler. Ziyaretçi akınının yaşandığı kentte uzun araç kuyrukları oluştu.
Tatil boyunca oluşan yoğunluğa dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Yaşanan yoğunluk, oluşan araç kuyrukları bize bir kez daha 1915 Çanakkale Köprüsünün ne kadar önemli olduğunu gösterdi” dedi. Çanakkale’de gemi seferlerini yerine getiren GESTAŞ firması 3 günlük tatilde rekora imza attı. GESTAŞ, tatil boyunca toplam 1149 seferde 50 bin 742 araç taşıdı. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Turan, “19 Mayıs’ın hafta sonu ile birleşmesiyle beraber Çanakkale’mize birçok yerden ziyaretçi akını oldu. GESTAŞ rakamlarına göre, 3 günlük tatilde 46 bin yaya ve 50 bin 742 araç taşıyarak ortalama saatte 16 sefer gerçekleştirildi. Şehir içerisinde uzun kuyruklar meydana geldi. Şehir içi trafikte hemşerilerimiz zor anlar yaşadılar. Bu tablo çalışmaları devam eden 1915 Çanakkale Köprüsünün ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. Hatta özeleştiri yapmamız gerekirse geç bile kalınmış bir proje diyebiliriz. Köprüyü eleştirilenlerin yaşanan trafik sorunlarına bakmalarını tavsiye ederiz. En hızlı bir şekilde köprü çalışmalarını tamamlayıp hizmete alarak ulaşım anlamında sorunları ortadan kaldırmak istiyoruz” ifadesine yer verdi.   Turan, “1915 Çanakkale Köprüsünün tamamlanmasıyla beraber sadece ziyaretçi anlamında değil ticari sevkiyat alanında da rahatlama olacaktır. İhracat yapan firmalarımız hızlı bir ulaşım imkânı bulacaklar” dedi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın hafta sonuyla birleşmesiyle beraber 3 günlük tatili değerlendirmek isteyenler Çanakkale’yi tercih ettiler. Ziyaretçi akınının yaşandığı kentte uzun araç kuyrukları oluştu.

Tatil boyunca oluşan yoğunluğa dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Yaşanan yoğunluk, oluşan araç kuyrukları bize bir kez daha 1915 Çanakkale Köprüsünün ne kadar önemli olduğunu gösterdi” dedi. Çanakkale’de gemi seferlerini yerine getiren GESTAŞ firması 3 günlük tatilde rekora imza attı. GESTAŞ, tatil boyunca toplam 1149 seferde 50 bin 742 araç taşıdı.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Turan, “19 Mayıs’ın hafta sonu ile birleşmesiyle beraber Çanakkale’mize birçok yerden ziyaretçi akını oldu. GESTAŞ rakamlarına göre, 3 günlük tatilde 46 bin yaya ve 50 bin 742 araç taşıyarak ortalama saatte 16 sefer gerçekleştirildi. Şehir içerisinde uzun kuyruklar meydana geldi. Şehir içi trafikte hemşerilerimiz zor anlar yaşadılar. Bu tablo çalışmaları devam eden 1915 Çanakkale Köprüsünün ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. Hatta özeleştiri yapmamız gerekirse geç bile kalınmış bir proje diyebiliriz. Köprüyü eleştirilenlerin yaşanan trafik sorunlarına bakmalarını tavsiye ederiz. En hızlı bir şekilde köprü çalışmalarını tamamlayıp hizmete alarak ulaşım anlamında sorunları ortadan kaldırmak istiyoruz” ifadesine yer verdi.

 

Turan, “1915 Çanakkale Köprüsünün tamamlanmasıyla beraber sadece ziyaretçi anlamında değil ticari sevkiyat alanında da rahatlama olacaktır. İhracat yapan firmalarımız hızlı bir ulaşım imkânı bulacaklar” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.