16 Saattir Söndürülmeye Çalışılıyor
16 Saattir Söndürülmeye Çalışılıyor
Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular ve Kemel köyü civarında devam eden orman yangınına havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediliyor.
Çanakkale'de dün akşam saat 16.30 sıralarında merkeze bağlı Kızılkeçili Köyü yakınlarında başlayan orman yangını yaklaşık 16 saattir kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Havanın aydınlanmasıyla birlikte havadan yangın söndürme helikopterleri müdahaleye başladı. Karadan da çok sayıda arazözle, 500'e yakın insan gücüyle müdahale ediliyor. Öte yandan yangın dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde yangının geniş bir alanda devam ettiği ve helikopterlerin havadan yangına müdahale ettiği görülüyor.
KEMAL KÖYÜ SAKİNLERİNE EVLERİ BOŞALTIN ÇAĞRISI
Çıkan yangını söndürmek amacıyla havalanan helikopterler tüm gece boyunca müdahale ettiler. Orman Bölge müdürlüğü ise yayınladığı bildiride; "Kemel Köyünde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları önem arz etmektedir.Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir" çağrısında bulunuldu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

