1300 Yüzücü Avrupa’dan Asya’ya Kulaç Attı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.08.2024 - 12:57, Güncelleme: 30.08.2024 - 12:57 3810+ kez okundu.
 

1300 Yüzücü Avrupa’dan Asya’ya Kulaç Attı

Çanakkale Boğazı'nda bu yıl 37'ncisi düzenlenen Çanakkale Boğazı Wilusa Yüzme Yarışı'nda, 20 ülkeden 1300 yüzücü mücadele etti. Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar da yüzme yarışmasına katılarak Avrupa’dan Asya’ya kulaç atan yüzücüler arasındaydı.
37’nci kez düzenlenen Çanakkale Boğazı Wilusa Yüzme Yarışının startı, Avrupa kıtasındaki Eceabat İlçesi sahilinde Kaymakam Murat Çiçek tarafından verildi. Çanakkale İskelesi'nde sona eren ve 12 kategoride gerçekleştirilen yarışta, 20 ülkeden 300'ü yabancı 1300 yüzücü Asya kıtasına doğru kulaç attı. Yarışlarda 65 balıkçı teknesi, 10 hızlı bot, 4 sahil güvenlik botu, bir Çanakkale Belediyesi botu, 2 Deniz Polisi botu, bir Kıyı Emniyeti botu, bir ambulans bot ile 40 kano, sporculara destek verdi.   ORGANİZASYONDA 33 HAKEM VE 16 CANKURTARAN GÖREV YAPTI Genel klasmanda erkeklerde 43 dakika 25 saniyeyle Stevan Pavlovic birinci, 45 dakika 11 saniyeyle Özkan Dizar ikinci, 45 dakika 35 saniyeyle Muhammed Naim Mısırlıoğlu üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği 49 dakika 2 saniyeyle Çiğdem Ezo Topaloğlu, ikinciliği 51 dakika 37 saniyeyle Ümit Ilgın Aydınöz, üçüncülüğü 52 dakika 1 saniyeyle Aybige Su Irçağ kazandı. HALUK BAYRAKTAR’DA YÜZÜCÜLER ARASINDAYDI Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk insansız hava aracını geliştiren ve ihraç eden savunma ve havacılık şirketi Baykar Teknoloji’nin genel müdürü, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar da yüzücüler arasında idi. Avrupa’dan Asya’ya kulaç atarak yarışı tamamlayan Haluk Bayraktar sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; “30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçmek hayatımın en gurur verici anlarından biriydi. 5 km'lik zorlu parkurda pusulam bayrağımız oldu. Kulaçlarımı gözümü Türk bayrağından ayırmadan attım. Bu deneyim ecdadımızın kahramanlığını bir kez daha hatırlattı. Çanakkale'yi geçilmez kılanlar başta olmak üzere Vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun” ifadelerine yer verdi.
Çanakkale Boğazı'nda bu yıl 37'ncisi düzenlenen Çanakkale Boğazı Wilusa Yüzme Yarışı'nda, 20 ülkeden 1300 yüzücü mücadele etti. Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar da yüzme yarışmasına katılarak Avrupa’dan Asya’ya kulaç atan yüzücüler arasındaydı.

37’nci kez düzenlenen Çanakkale Boğazı Wilusa Yüzme Yarışının startı, Avrupa kıtasındaki Eceabat İlçesi sahilinde Kaymakam Murat Çiçek tarafından verildi. Çanakkale İskelesi'nde sona eren ve 12 kategoride gerçekleştirilen yarışta, 20 ülkeden 300'ü yabancı 1300 yüzücü Asya kıtasına doğru kulaç attı. Yarışlarda 65 balıkçı teknesi, 10 hızlı bot, 4 sahil güvenlik botu, bir Çanakkale Belediyesi botu, 2 Deniz Polisi botu, bir Kıyı Emniyeti botu, bir ambulans bot ile 40 kano, sporculara destek verdi.

 

ORGANİZASYONDA 33 HAKEM VE 16 CANKURTARAN GÖREV YAPTI

Genel klasmanda erkeklerde 43 dakika 25 saniyeyle Stevan Pavlovic birinci, 45 dakika 11 saniyeyle Özkan Dizar ikinci, 45 dakika 35 saniyeyle Muhammed Naim Mısırlıoğlu üçüncü oldu. Kadınlarda ise birinciliği 49 dakika 2 saniyeyle Çiğdem Ezo Topaloğlu, ikinciliği 51 dakika 37 saniyeyle Ümit Ilgın Aydınöz, üçüncülüğü 52 dakika 1 saniyeyle Aybige Su Irçağ kazandı.

HALUK BAYRAKTAR’DA YÜZÜCÜLER ARASINDAYDI

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk insansız hava aracını geliştiren ve ihraç eden savunma ve havacılık şirketi Baykar Teknoloji’nin genel müdürü, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı kurucularından ve Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar da yüzücüler arasında idi. Avrupa’dan Asya’ya kulaç atarak yarışı tamamlayan Haluk Bayraktar sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; “30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçmek hayatımın en gurur verici anlarından biriydi. 5 km'lik zorlu parkurda pusulam bayrağımız oldu. Kulaçlarımı gözümü Türk bayrağından ayırmadan attım. Bu deneyim ecdadımızın kahramanlığını bir kez daha hatırlattı. Çanakkale'yi geçilmez kılanlar başta olmak üzere Vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve siteye yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.