thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Gazilerimizin Mağduriyetlerini Artık Giderin”

Tarih: 15-03-2024 14:28:15 Güncelleme: 15-03-2024 14:30:15 + -


Çanakkale’de bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Gazilerin mağduriyetlerine dikkat çekti. Vatan savunması için çeşitli uzuvlarını kaybeden gazilerin protez taleplerinin 5-6 ay da ancak karşılandığına dikkat çeken Bağcıoğlu; “Çanakkale’den sesleniyorum; Gazilerimizin mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesini bekliyorlar” Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a çağrıda bulundu.


“Gazilerimizin Mağduriyetlerini Artık Giderin”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’ncu yıldönümü kutlamaları ve Şehitleri Anma Günü programı için Çanakkale’ye geldi. CHP’nin Belediye Başkan adayı Muharrem Erkek’in seçim çalışmalarına da katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Çanakkale kordonda basın açıklamasında bulunarak Gazi ve şehit, gazi yakınlarının sorunlarına dikkat çekti.

 

“KAHRAMANLARIMIZIN BİR MİLLETİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİĞİ ÇANAKKALE’DEYİZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu’na CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı, Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür ceylan, meclis üyesi adayları ile CHP’li yöneticiler katıldılar. Bağcıoğlu yaptığı açıklamada; “Kahraman şehit ve gazilerimizin bir milletin kaderini değiştirdiği Çanakkale’de olmaktan onur duyuyorum. Her gelişimizde tüylerimiz diken diken, boğazımızın düğümlenmiş bir şekilde yapılan kahramanlık ve fedakarlıkları anıyoruz” dedi.

 

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ HER ZAMAN MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

Biliyorsunuz şehitlerimiz; toprak altındaki Türk Milletinin ulu kökleri, gazilerimiz ise; ulu ve başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle yaşayan anıtlarımızdır. Biz sadece; 18 Martlarda, 19 Eylüllerde değil; her zaman şehit ve gazilerimi minnet ve şükranla anıyoruz. Onların aileleri bizlerin en kutsal emanettir. Her zaman desteğimizi Cumhuriyet Halk Partisi olarak gösteriyoruz. Bu vesile şuanda halen fedakarca görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman personelinin, güvenlik güçlerimizin her zaman yanında olduğumuzu, gerek teröristlerce mücadelelerinde gerekse diğer tüm faaliyetlerinde onlara her türlü desteği verdiğimizi bir kez daha vurgulamak isterim” dedi.

 

“GAZİLERİMİZ KURDAKİ DALGALANMALAR NEDENİYLE MAĞDUR OLUYOR”

Şehit aileleri ve Gazilerimizin toplumumuzun her kesiminde olduğu gibi ekonomik sorunları artık dayanılmaz noktaya geldi. Ama ben ekonomik sorunlar dışında acil çözülmesi gereken sağlık sorunlarına kısaca değinmek istiyorum. Gazilerimiz şuanda protezleri, tekerlekli sandalyeleri için ödemelerin bir miktarını SGK’nın kuru sabitlemesi ve dalgalanmalar nedeniyle kendi ceplerinden karşılamak zorunda kalıyorlar. Bu gazilerimize büyük bir yük getirmektedir. Her ne kadar Sağlık Bakanlığına devredildikten sonra fedakar Askeri Sağlık personeli görev yapsa da; fizik tedavi merkezlerinde gazilerimizin protez işlemlerinin 5-6 ay sürdüğünü duyuyoruz. Gazilerimiz bunları kendi açık isimleri ile yaşadıkları durumları bildiriyorlar.

 

“GAZİLERİMİZ 6 AY PROTEZ BEKLİYOR.. BAKANLARA ÇAĞRIMIZDIR..”

Buradan bir kere daha Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çağrıda bulunuyorum. Bu talepleri daha önce de gündeme getrdik; bu talepleri mutlaka dikkate alsınlar. 18 Mart yaklaşıyor, onları törenlerle anacağız. Lütfen bakanlıklarımız harekete geçsinler en azından bir açıklama beklendiğini bilsinler. Bu vesile ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. 18 Mart Çanakkale deniz Zaferimizi yürekten kutluyoruz, Şehitler Günü de ismine yakışır şekilde anılması gerektiğini belirtiyorum” dedi.




Bu haber 874 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI