thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Eski Başkanın Eserlerini Kendisi Yapmış Gibi Gösterince..

Tarih: 27-03-2024 12:19:34 Güncelleme: 27-03-2024 14:22:34 + -


Sosyal medyada yayınlanan röportajında Ezine Belediye Başkan adayı AK Partili Güray Yüksel, kendisinden önceki dönem de yapılmış ve yıllarca hizmet veren tesisleri kendisi yapmış gibi açıkladı. Bu duruma tepki gösteren ve tesisleri yapan AK Partili önceki dönem belediye başkanı Haluk Babaoğlu sert tepki gösterdi.


Eski Başkanın Eserlerini Kendisi Yapmış Gibi Gösterince..

Ezine Belediye Başkanı ve adayı AK Partili Güray Yüksel, hafta sonu gerçekleştirilecek seçimleri kazanmak üzere Çanakkale’de sosyal medya üzerinden canlı yayınlar yapan biriyle anlaştı. Ezine Belediye Başkan adayı Güray Yüksel, canlı yayında kendisinden önceki AK Partili Haluk Babaoğlu döneminde yapılmış ve halen hizmet veren tesisleri kendisi yapmış ve hizmete açmış gibi anlattı.

 

ESKİ BAŞKAN YENİ BAŞKANI HALKA YALAN SÖYLEMEKLE SUÇLADI

Belediye Başkan adayı Güray Yüksel’in bu açıklamalarını izleyen önceki dönem Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu ise sosyal medya hesaplarından tesislerin temel atma törenlerini, hizmete açılış törenlerini paylaşarak Güray Yüksel’i halka yalan söylemek ile suçladı.

 

“ZİMMET” İDDİALARI PAYLAŞILDI.. SONRA SİLİNDİ

Ezine Belediye Başkan adayı Güray Yüksel, sosyal medya yayını sonrasında Haluk Babaoğlu’nun tepkileri sonrasında ortaya zimmet iddiaları atıldı. Gürat Yüksel ile röportaj yapan kişi daha sonra Haluk Babaoğlu’nun görev yaptığı yıllara ait bir soruşturma olduğunu, araç kiralama işlemleri nedeniyle Ezine Belediyesinin 93 bin TL zarar ettiği, bu zararı da Haluk Babaoğlu’nun ödemesi gerektiğine dair karar çıktığı, kiralanan aracın ise Haluk Babaoğlu’nun eşinin kullandığı iddiaları paylaşıldı.

“BİRİNİN TALİMATI, DİĞERİNİN SERVİS ETMESİ.. KAMUOYUNA HAVALE EDİYORUM”

Durumdan haberdar olan Haluk Babaoğlu ve Ezineli birçok vatandaş, zimmet iddialarını paylaşan ve Güray Yüksel ile canlı yayın yapan kişiye tepki gösterdi. Tepkiler üzerine zimmet iddiaları sosyal medyadan silindi. Ancak tepkiler dinmedi. Haluk Babaoğlu zimmet iddiası diye haber yapan kişinin paylaşımının görüntüsünü paylaşarak; “Birinin talimatı diğerinin servis etmesi ile(Bunları önce Allah'a sonra Çanakkale kamuoyuna havale ediyorum) Şeref ve haysiyetinin bu haberden aldığı para kadar olduğunu düşündüğüm bir gazeteci müsveddesinin yapmış olduğu haber....” ifadelerini paylaştı.

 

“EZİNE OSB’YE GRAM DAHİLİ OLMAYANLAR, OSB’Yİ AĞIZLARINDAN DÜŞÜRMEYENLER..”

Haluk Babaoğlu ardından da Ezine Belediye Başkan adayı AK Partili Güray Yüksel’in kendisi yapmış gibi gösterdiği ancak gerçekte Haluk Babaoğlu döneminde yapılıp hizmete açılan tesisleri paylaşmaya başladı. Haluk babaoğlu’nun ilk paylaşımı ise; çalışmalarına 2018 yılı başlarında başlanan Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi oldu.

 

Haluk Babaoğlu, 2018 yılında Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik ve İşadamı Mustafa Kansu dönemin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün makamında Ezine Gıda İhtisas OSB’nin yatırım onayına izin verdiği günün resmini paylaştı. Babaoğlu yaptığı paylaşımda; “Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanımız sayın Faruk Özlü ile Organize Sanayi Bölgesi yatırımının onaylandığı akşam. Hava kararmıştı. Çocuklar gibi sevinmiş ayağımız yere basmıyordu. Çed raporu sürecinde bütün kurumların onayını almak kolay olmadı. Kaymakamımız Sayın Ali Fuat Atik ve İşadamı Mustafa Kansu ve daha fotoda olmayan isimsiz kahramanlar.... Dikkat ederseniz fotoda OSB ile ilgili gram dahli olmayan ama OSB'yi ağızlarından düşürmeyenler gözükmüyor.. Allah adamı çarpar” ifadelerini kullandı.

 

9 Aralık 2018 günü gerçekleşen Ezine Gıda İhtisas Bölgesinin arazi keşfi ile ilgili videoları da paylaşan Haluk Babaoğlu; “Biz Organize Sanayi Bölgesini kurmasaydık birileri oradan huzur hakkı alamazdı. Ezine'nin ufkunu açma mücadelesi verirken nasıl zengin oluruz diye şeytanı planlar yapmadık. Allah herkesin yaptıklarının karşılığını öbür tarafa bırakmaz zira beddua bu dünyada yerine ulaşırmış. Kimse kusura bakmasın...” paylaşımı yaptı.

 

“BİR TANE ÖNEMLİ YATIRIMGÖSTEREMEYECEK OLANLAR ÖRTBAS ETMEYE..”

Ezine Belediye Başkan adayı AK Partili Güray Yüksel’in kendisinden önceki dönemde Ezine’ye devlet yatırımlarının gelmediği iddialarına da yanıt veren eski başkan AK Partili Haluk Babaoğlu, Ezine Devlet Hastanesinin görsellerini de paylaştı. Yapımı 2013 yılında tamamlanan ve AK Partili Mehmet Daniş’in destekleri ile ilçeye kazandırılan Ezine Devlet Hastanesi ile ilgili paylaşımda bulunan Haluk Babaoğlu; “Bir tane bile önemli yatırım gösteremeyecek olanlar örtbas etmeye çalışsalar da gerçeklerin ortaya çıkma gibi bir özelliği vardır ve takdir etmeyenleri örtbas etmek isteyenleri sıkıntıya sokar” ifadelerini kullandı.

“ÖNCEKİ BAŞKAN VE MECLİSE SAYGIN YOK ANLADIK DA..”

2019 yılında hizmete açılan Ezine Esentepe Düğün Salonu’nun kaba inşaatı da Haluk Babaoğlu döneminde bitirilmişti. 2018 yılına ait Esentepe Düğün Salonu’nun videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Haluk babaoğlu; vefat eden eski Ezine Belediye Başkanlarından Mutahar Elibol’un ismini taşıyan düğün salonunun mecliste yeterli çoğunluk olmadan adının değiştirildiğini ortaya attı.

 

“MECLİSTE ÜÇTE İKİ ÇOĞUNLUKLA DEĞİŞTİRMEN GEREKİRKEN NASIL BECERDİN..”

AK Partili Haluk Babaoğlu kendisinin ilçeye kazandırdığı ancak Ezine Belediye Başkan adayı AK Partili Güray yüksel’in sahiplendiği düğün salonu ile ilgili şu paylaşımlarda bulundu; “Esentepe düğün salonu olarak planlanan ve mecliste oybirliği ile karar alınıp ismini de Mutahar Elibol olarak belirlediğimiz ve kaba inşaatı biten düğün salonunun ismini mecliste 2/3 çoğunlukla değiştirmen gerekirken nasıl becerdiğini bilmiyorum. Önceki başkan ve meclisine saygın yok onu anladık ta vefat etmiş bir belediye başkanının ismini değiştirirken normal bir insanın yüzünün kızarması gerekir diye düşünüyorum. Birde kreş kazandırdık falan deme millet binayı senin yaptığını düşünmeye başladı.”

 

AK PARTİLİ BAŞKANLAR ARASINDAKİ KAVGA 2019 YILINDA BAŞLAMIŞTI!

AK Partili Haluk Babaoğlu ve AK Partili Güray Yüksel arasındaki kavga 2019 yılı Ocak ayında başlamıştı. Mehmet Daniş’in ekibini tavsiye etmek isteyen Bülent Turan, mevcut belediye başkanlarını değiştirip yerine ise kendisine bağlı isimleri aday yapmak istiyordu. Bunlardan birisi de Ezine Belediye Başkan adayı Güray Yüksel idi.

 

Mehmet Daniş’e yakınlığı ile bilinen ve iki dönem AK Parti’den Ezine Belediye Başkanı seçilen Haluk Babaoğlu bir dönem daha aday olmak istemiş, ancak Bülent Turan Ezine’den Güray Yüksel’in belediye başkan adayı olmasını sağlamıştı. İkili arasındaki bu kavga 2019 yılında bakanların da katılımıyla gerçekleşen Aday Tanıtım toplantısına Haluk Babaoğlu’nun katılmamasıyla ortaya çıkmıştı.

YÜKSEL “FATURALAR SAVAŞI” PAYLAŞIMI YAPMIŞ, SONRA SİLMİLTİ..!

2019 yılında seçimi kazanan AK Partili Güray Yüksel, seçimden iki ay sonra aniden kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündeme geldi. Kendisinden önceki Belediye Başkanı AK Partili Haluk Babaoğlu’nu ve Ezineli bir işadamını töhmet altında bırakacak iddialarda bulunan Güray Yüksel; “2 senede 750 Bin liralık rant yapan arkadaş mama kesilince şimdi çıkmış memleket meselesi diyor. İsmini açıklatma.. Böyle konuşma halk nezdinde komik duruma düşüyorsun.. Faturalar Savaşı.. Bir de utanmadan Esnaf odasına laf atıyor.. Bir gece ansızın gelebiliriz.. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmeyiz.." ifadelerini kullandı. Paylaştığı iletiyi Güray Yüksel kısa süre sonra da sayfasından sildi!

 

İŞADAMINDAN YÜKSEL’E YANIT; "BAŞKAN OLMUŞSUN AMA.. “

Ezine Belediye Başkan adayı AK Partili Güray Yüksel, her ne kadar Haluk Babaoğlu ve ilçede önde gelen işadamını hedef aldığı paylaşımını silse de; kendi deyimiyle Faturalar Savaşı’nı başlatmış oldu. Güray Yüksel’e tanıt ise işadamından geldi. Yüksel’in ismini açıklamadığı işadamının kendisi olduğunu açıklayan İşadamı İsmail Pala kişisel sosyal medya hesabından Güray Yüksel’in yönetiminde olan kişilere 2,5 milyon lira tutarında faturalar kesildiğini açıkladı.

 

YÖNETİMİNDE OLUP 2,5 MİLYON TL FATURA KESENLERİ..”

İşadamı Pala yayınladığı sosyal medya paylaşımında; "Ezine belediye başkanı Güray Yüksel kendi sayfasında biraz önce bu paylaşımı yapmıştır.. Nedendir ki hemen arkasından paylaşımı silmiştir. Fakat arkadaşlarım ekran görüntüsünü alıp bana yollamışlardır.. Başkan bu paylaşımla beni kastetmektedir ve bana cevap hakkı doğmaktadır.. Öncelikle şunu belirteyim !!! "Benim kestiğim fatura 750 bin değil 500 bin liradır, bu bir. Başkan olmuşsun ama sosyal medyada bu tarz olayların konuşulmayacağını öğrenememişsin bu iki."

 

"BİR GECE ANSIZIN GELMENE GEREK YOK!"

Güray Yüksel'in işadamını kastederek "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklindeki tehditvari ifadesine de yanıt veren işadamı Pala; "Benim yerim yurdum belli “ bir gece ansızın gelmene gerek yok” bu üç" ifadelerini kullanmıştı.

“2 YILDA 500 BİN LİRA FATURA KESTİM, KARŞILIĞINDA MAL VERDİM”

İşadamı İsmail Pala paylaşımının devamında ise; "Ben 500 bin lira faturayı kestim karşılığında mal verdim bu dört. Şuan senin yönetiminde olup 2,5 milyon eski parayla 2,5 trilyon fatura kesenleri de konuşalım bu da beş. Sen başkan olup milleti kucaklamaya mı geldin yoksa “Ali kıran baş kesen” olup milleti tehdit etmeye mi geldin bunu bilelim. Bir daha söylüyorum benim yerim yurdum belli sayın başkan.. Biz bu memlekette doğduk ismimiz ezanla konuldu selalar ile silinir sıkıntı yok" ifadelerine yer vermişti.

 

HALUK BABAOĞLU ZİMMET İDDİALARINI YANITLADI

Önceki dönem AK Parti’den Ezine Belediye Başkanı olarak görev yapan Haluk Babaoğlu, Aynalı Pazar gazetesine hakkındaki “Zimmet” iddiaları ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu; Araç kiralama ihalesinde 6 tane birim amiri var. İhale gerçekleşiyor ve imza altına alınıyor. Bana da onay açmışlar, bende ihalenin bittiğini onayladığımı düşünerek onayladım. Beni de diğer gerçekleştirme görevlisi olarak işin içine katmışlar; 93 bin lira ve 7 kişi. Sordukları şahısın dediği. “Haluk Babaoğlu’nun bu parayı ödemesini kararlaştırdık” ifadesi bunların ne niyette olduğunun göstergesidir. Allah, Allah takdir de yetki de bunlarda demek!

 

“GÜRAY YÜKSEL’İNDE 1,1 MİLYON LİRALIK KAMU ZARARI VAR, MAHKEMEDE..”

Haluk Babaoğlu kamu zararını zimmet olarak nitelemenin doğru olmadığını ifade ederek; “Ona bakılırsa Sayın Güray Yükselin de diğer gerçekleştirme görevlisi olarak 1 milyon 78 bin lira kamu zararı var ve mahkemede. Eğer kamu zararı zimmetse buyurun bunu da bir yere koyun” açıklamasında bulundu.




Bu haber 1915 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI