thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Gider; “Mağduriyetler Hızla Giderilecek”
Tarih: 07-09-2023 07:11:15 Güncelleme: 07-09-2023 07:13:15 + -


Meteorolojinin günler öncesinde yaptığı yağış uyarısı sonrası, sağanak yağış Çanakkale’nin Ezine ilçesi Geyikli beldesinde etkili oldu. Ezine ilçesine bağlı Tavaklı köyü Tavaklı iskelesi mevkiinde Elik kuyu deresi taştı. 1150 dekar tarım arazi sağanak yağıştan etkilenirken; Vali İlhmai Aktaş bölgeye inceleme gezisi gerçekleştirdi. AK Parti Milletvekili Ayhan Gider ise bölgede yaşayan vatandaşların yaralarının sarılmaya başlandığını açıkladı.


Gider; “Mağduriyetler Hızla Giderilecek”

5 Eylül 2023 tarihinde Çanakkale'de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışla birlikte Ezine ilçesinde dere yatağı taştı. Ulaşıma kapanan Geyikli-Ayvacık yolu bir süre sona yeniden açıldı. Meteorolojinin günler öncesinde yaptığı yağış uyarısı sonrası, sağanak yağış akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. Ezine ilçesi Geyikli beldesinde sağanak yağış etkili oldu. Ezine ilçesine bağlı Tavaklı köyü Tavaklı iskelesi mevkiinde Elik kuyu deresi taştı.

 

Dere yatağının taşması sonucu Geyikli-Ayvacık yolu Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince trafiğe kapandı. Taşkına belediye ve karayolları ekipleri müdahale etti. Yağışların etkisini yitirmesinin ardından yol jandarma tarafından tekrar trafiğe açıldı.

 

VALİ AKTAŞ İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali İlhami AKTAŞ, aşırı yağışlardan dolayı sel baskınının yaşandığı Ezine ilçesi Geyikli Beldesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Sele maruz kalan yerleşim yerlerinde vatandaşları dinleyen ve geçmiş olsun dileklerini ileten Vali İlhami Aktaş, gerekli tespitlerin yapılarak mağduriyetlerin kısa sürede giderilmesi için ilgili kurumların üzerine düşen görevleri ivedilikle yerine getirileceğini belirtti.

 

AYHAN GİDER: “1150 DEKAR TARIM ARAZİSİ ETKİLENDİ”

Yaşanan sel baskını neden olduğu zararlar ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Ayhan Gider; “Şiddetli yağışlar nedeniyle Ezine’nin Geyikli beldesi başta olmak üzere; Mahmudiye, Pınarbaşı, Kemallı, Bozalan ve Yahyaçavuş köylerinde medyana gelen sel ve su baskınlarında yöre halkımızın gördüğü zarar nedeniyle devletimizin tüm kurumları, gerekli çalışmaları başlatmıştır. İlk aşamada tespit edilen 50 üreticimizin zarar gördüğü su baskınlarında, toplamda 1150 dekarlık tarım arazisi zarar görmüş ve yıldırım düşmesi nedeniyle de 13 küçükbaş hayvan telef olmuştur. Üreticilerimizin gördüğü zararla ilgili Tarım İl Müdürlüğümüz, hasar tespit çalışmalarına devam etmektedir” bilgisini verdi.

“KÖYLERDE MAHSUR KALAN VATANDAŞLARA AFAD MÜDAHALE ETTİ”

Sel felaketi nedeniyle zarar gören vatandaşlara yardım yapılacağını belirten Ayhan Gider; “Sel felaketinde Pınarbaşı ve Mahmudiye arasında yolun kapanması nedeniyle, Kemallı ve Bozalan köylerinde de mahsur kalan vatandaşlarımızla ilgili AFAD, ilk müdahaleleri gerçekleştirmiştir. Bölgede; altyapı ve konutlarda meydana gelen hasarlarla ilgili olarak da, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, İl Özel İdaresi, Ezine Kaymakamlığı, Geyikli Belediyesi çalışmalarını sürdürmekte olup, görülen zararla ilgili olarak devletimiz, vatandaşının yanında olarak üzerine düşeni yapacaktır. Bu vesileyle; Çanakkale, İstanbul ve Kırklareli’nde, sel ve su baskınlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, bu felaketten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.




Bu haber 1795 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI