thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Sıra Ona Geldi..
Tarih: 13-11-2023 06:27:58 Güncelleme: 13-11-2023 07:16:58 + -


Değişim talebi Kılıçdaroğlu'nun 13 yıllık Genel Başkanlığı sonlandı. Şimdi Çanakkale'de değişimci kanadın hedefi Yerel Yönetimde de 22 yıllık Belediye Başkanlığı yapan, yaşlanan ve yıpranan Ülgür Gökhan'ı değiştirmek.


Sıra Ona Geldi..

Çanakkale'de Değişim rüzgârı delege seçimleri ile başladı. Delege seçimlerinde Beyaz liste Mavi listeyi hezimete uğrattı. Sonra ilçe kongreleri yapıldı. İki ilçe haricinde tüm seçimleri beyaz liste kazandı. Ardından İl Kongresi Beyaz listenin adayı Levent Gürbüz rakibi mavi listenin adayı Özgür Şimşek'in neredeyse tam iki katı oy alarak seçildi. Çanakkale'de yükselen Tek slogan "Değişim" idi.. Bu ruhla Genel Merkez'e kurultaya gidildi. Kurultayda da Değişim diyen "Özgür Özel" desteklendi. Kılıçdaroğlu'nun 13 yıllık Genel Başkanlığı sonlandı. Şimdi Çanakkale'de değişimci kanadın hedefi Yerel Yönetimde de 22 yıllık Belediye Başkanlığı yapan, yaşlanan ve yıpranan Ülgür Gökhan'ı değiştirmek.

 

CHP’NİN GÜNDEMİ “ÖN SEÇİM”

Çanakkale CHP İl Başkanı Av.Levent Gürbüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a iade -i ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyarette gündem Yerel Seçimler için belediye başkanlarının nasıl belirleneceği idi. 2002 yılından bugüne kadar Çanakkale Belediye Başkanlığı yapan Ülgür Gökhan ziyarette bir kez daha “Ön seçim” derken; Belediye Başkan adayları için CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise anketleri işaret ediyor!

Çanakkale CHP İl Başkanı Av.Levent Gürbüz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı makamında ziyaret ederek a iade -i ziyaret bulundular. Yeşil Yerel Yönetim Binası’nda gerçekleşen ziyarette Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve İl Yönetim Kurulu Üyelerini makamında ağırlayarak, son zamanlarda oldukça hareketli siyaset gündemine dair fikir alışverişinde bulundular.

 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Genel Kurultay'ın ardından gözler 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere çevrilmesi ile birlikte görüşmeler esnasında bu konu üzerinden görüşler beyan edildi.

 

GÖKHAN; "TÜMÜYLE ÖN SEÇİM TARAFTARIYIM"

CHP Çanakkale İl Yönetimi tarafından Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a yapılan ziyaret kapsamında sayılı günler kalan yerel seçime ilişkin görüşmeler sağlandı. Genel Merkez tarafından henüz kararı verilmemiş olan aday belirleme yöntemine ilişkin Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale'de ön seçim ile aday belirlenmesi gerektiğini dile getirerek; "Tümüyle ön seçim taraftarıyım, bir önceki seçim de ön seçim yöntemi ile aday belirlenmişti. Bunun nihai kararını Parti Yönetimi verir" şeklinde konuştu.

 

GÜRBÜZ; "HER ŞEHRİN KENDİ DİNAMİKLERİ VAR"

CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz de Başkan Gökhan ile aynı fikirde olduğunu ifade ederek; "Ön seçim taraftarıyım, Cumhuriyet Halk Partisiyiz, her belediyenin, tarihin, şehrin kendi dinamikleri var. MYK, Parti Meclisi ve yöneticilerimiz ile oturacağız, en doğru yöntemi bulacağız" dedi.

“HİÇKİMSENİN HUKUKİ GÜVENCESİ KALMAMIŞTIR”

Ziyarette Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi Üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması konuşuldu. Ülgür Gökhan “Hiç kimsenin hukuki güvencesi kalmamıştır. Herkesin Anayasa Mahkemesi’ne hak arayışı için gitme hakkımız vardı. Bu kararla o hakkımızı kullanamayacağız. Ben şunu merak ediyorum, gittiğimiz zaman adam diyecek ki ‘Hiçbirimizin böyle hakkı kalmadı’. Anayasa Mahkemesi üyelerini kim yargılayacak? Nerede yargılayacak? Sadece Anayasa Mahkemesi değil, TBMM’ye de emir verdi. Bu kararla sanki TBMM’ye de sanki emir veriliyor gibi. Para arıyoruz, yatırım arıyoruz. Şimdi hangi hukuka güvenerek yabancı yatırımlar Türkiye’ye gelecek. Yatırımcı onun için gelmiyor. Çünkü adam evde yatarken aklına geliyor, kararname yazıyor. Şu anda bir kararname ile birçok şey yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.

 

CHP KURULTAYI HAKKINDA KONUŞTU

CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz Yargıtay’ın kararı hakkındaki düşüncesini dile getirirken, bir hukukçu olarak söyleyecek hiçbir söz bulamadığını, bazı şeylerin düzelmesi için iktidarın değişmesi gerektiğini dile getirdi. Görüşmede Yargıtay’ın aldığı kararın değerlendirilmesinin ardından Gürbüz CHP 38. Olağan Genel Kurulu’nu da değerlendirirken, “Çok değişik bir atmosfer vardı. Herkes sorumluluğunun ağırlığını taşıyarak ve mücadele bilinci ile oradaydı. Bıçak sırtı bir seçimde sağduyu hakimdi ve olaysız bir şekilde sona erdi. İkinci turda zaten, 800 küsur 500 küsur olması da bu sağduyunun eseriydi. CHP olarak topluma ‘Biz kavga ederiz, kendi içimizde mücadele ederiz. Ama bunu partimiz ve ülkemiz için yaparız’ mesajını verdik” diye konuştu.

“ÖN SEÇİM” MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMLERİNDE..

4-5 Kasım 2023 tarihinde tamamlanan kurultay sonrasında gözler Yerel Seçimlere çevrildi. CHP’de adayların nasıl belirleneceği ise henüz netlik kazanmadı. CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel ilk yaptığı ziyarette; “Belediye Başkan adaylıklarında ankete bakılacak, millet kimi istiyorsa o görevine devam edecek. Bundan sonra; seçimden önce herkes söyler bunu da size söylüyorum söz, yetki, karar örgütün olacak. Ön seçim milletvekilliği seçimlerinde istisnasız uygulanacak” ifadelerini kullandı.

 

MEMNUNİYET ANKETİ VE ÖRGÜTÜN GÖRÜŞÜ!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı diğer açıklamalarda ise mevcut belediye başkanlarının oylarını artırıp arttırmadığı, memnuniyet anketi, örgütün görüşü olarak adayların belirleneceğini açıklamıştı. CHP’de delegeler tarafından son seçilmiş Genel Başkan olmak istediğini ifade eden Özel; parti genel başkanının da CHP üyelerince seçileceğini belirtmişti. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlere 4,5 ay gibi bir süre varken; adayların belirlenmesi için ön seçim takviminin oluşturulması gibi zorluklara da dikkat çekiliyor.

 

GÖKHAN ÜÇ KEZ ATAMAYLA BİR KEZ ÖN SEÇİMLE BAŞKAN OLDU!

2002 tarihinde İsmail Özay’ın milletvekili seçilmesi sonrasında Belediye meclis üyelerinin yarıdan fazlasının oyu ile Belediye Başkanı seçilen Ülgür Gökhan, daha sonra sırasıyla 2004, 2009, 2014 seçimleri öncesinde CHP Genel Merkezi tarafından tek aday olarak atanarak girdiği seçimleri kazandı.

 

2019 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde ise Ülgür Gökhan “Ön Seçim” istedi. İttifakla gidilen yerel seçimlerde CHP çok az il de ön seçim yapma kararı alırken; Çanakkale’de bu illerin arasında eklendi.

 

4 BİN 500 ÜYENİN 2 BİN 970’İ SANDIĞA GİTTİĞİ ÖN SEÇİMDE..

25 Aralık 2018 tarihinde Çanakkale merkez ilçe Belediye Başkanlığı için parti üyelerinin önüne sandık konuldu. Ülgür Gökhan, Celal Karakaş, Ömer Faruk Mutan ve Necmi Akyalçın’ın yarıştığı ön seçime katılım beklendiği gibi olmadı!

 

4 bin 499 üyesi olan CHP’nin merkez ilçedeki ön seçiminde adayları belirlemek için sandığa giden üye sayısı 2 bin 970 kişi olarak gerçekleşti. Toplam üye sayısının üçte birinin sandığa gitmediği ön seçimde; Ülgür Gökhan tüm üyelerin üçte birinden biraz fazla oyla sandıktan birinci çıktı. Ön seçimde Ülgür Gökhan aday olsun diyen üye sayısı sadece Bin 779 idi. Celal Karakaş’a sandıktan 763, Ömer Faruk Mutan’a 366 oy çıkarken Necmi Akyalçın’a ise sadece 62 üye oy vermişti.




Bu haber 2526 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI