thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



“Çanakkale Her Alanda Ön Sıralarda Yer Alıyor”

Tarih: 15-09-2022 07:36:15 Güncelleme: 15-09-2022 07:38:15 + -


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Çanakkale iş dünyasının sorunlarının konuşulduğu toplantıda ihracat rakamlarının yüksek olması sevinçle karşılandı. Meclis Başkanı Osman Okyay, son yıllarda Çanakkale’de artan kültür ve sanat faaliyetlerinde öne çıktığını, özellikle Çanakkaleli sporcuların başarısına dikkat çekerek; “Çanakkale turizmde, sanatta olduğu gibi sporda da gelişmelerde ön sıralarda yer almayı sürdürüyor” dedi.


“Çanakkale Her Alanda Ön Sıralarda Yer Alıyor”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Her işadamı için ihracatın önemli olduğuna vurgu yapan Meclis Başkanı Osman Okyay, artış gösteren ihracat rakamlarından duyduğu memnuniyeti paylaştı. Meclis Başkanı Okyay; “Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2022 yılı Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre; ihracat yüzde 13,2 oranında artışla 21 milyar 341 milyon dolar, ithalat yüzde 40,8 oranında artışla 32 milyar 618 milyon dolar oldu. İhracattaki bu yükseliş hepimizin yüzünü güldürürken, dış ticaret açığımızdaki artış, ihracatı destekleyen sektörlerde yerlileşmeye olan ihtiyacı da net bir şekilde göz önüne seriyor” dedi.

 

“ÇANAKKALE TARIM FUARI 5 EN BÜYÜK 5 TARIM FUARINDAN BİRİ OLACAKTIR”

Çanakkale Tarım Fuarına gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Meclis Başkanı Osman Okyay; Geçtiğimiz günlerde Çanakkale önemli bir fuara ev sahipliği yaptı. Çanakkale Tarım Fuarı, 7-10 Eylül tarihlerinde beşinci kez ziyaretçilerini ağırladı. Kepez Belediyesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın da destekleriyle gerçekleşen fuarda hedefimiz, gelecek yıllarda Türkiye’nin en büyük 5 tarım fuarından biri olmak ve bu hedefte emin adımlarla ilerlediğimiz görmek mutluluk verici. Önümüzdeki günlerde ise kentimiz T.C. Kültür Bakanlığı tarafından organize edilen Troya Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Konserler, sergiler ve başka etkinliklerin gerçekleşeceği festival şehrimizin tarihi ve kültürel güzelliklerini sanat ile birleştiriyor” dedi.

“ÇANAKKALELİ SPORCULARIMIZIN BAŞARISI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR”

Çanakkale’nin son yıllarda kültür ve sanat alanlarının yanı sıra Çanakkaleli sporcuların başarısıyla da konuşulmaya başlandığına dikkat çeken Meclis Başkanı Osman Okyay; “Son olarak değinmek istediğim bir husus daha var. Çanakkale turizmde, sanatta olduğu gibi sporda da gelişmelerde ön sıralarda yer almayı sürdürüyor. Çanakkaleli sporcularımız hem kentimize hem de ülkemizin göğsünü kabartıyor. Çanakkaleli milli yelkenci Artun Şenol’un İsviçre'de düzenlenen Gençler ve Küçükler Dünya Şampiyonası'ndaki dünya şampiyonluğunu buradan kutluyorum. Bunun yanında su sporlarında başarıları ile Çanakkale'nin gururu olan Çanakkale Yelken Kulübü sporcularından Derin Mine Çelik de, 29-31 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Zafer Kupası yarışlarında, optimist sınıfı genel ve kızlar klasmanında birincilik kazandı. Sporcu kızımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

“MESNETSİZ YAKIŞTIRMALARI VE KARALAYICI CÜMLELERİ TASVİP ETMİYORUM”

Meclis açılış konuşmasının ardından Meclis ve Hesapları İnceleme Komisyonu Üyesi Batuhan Eyit tarafından, Hesapları İnceleme Komisyonu’nun 2022 Ağustos mizanı ile ilgili raporunun okundu ve 2022 Ağustos ayı mizanının tetkik ve onayı yapıldı. Gündeme gelebilecek konuların görüşülmesinde söz alan Meclis Başkan Yardımcısı Turgay Kılıç; “Kıymetli Meclis ve Komite temsilcisi abilerim ve arkadaşlarım dört buçuk süre içinde bu salondaki arkadaşlarımızla beraber Çanakkale’mize değer katmak için birçok projeye imza attık. Hepinizin emeğine yüreğine sağlık, yapılan çalışmaları basın ve sosyal medya yoluyla sizlere duyurmaya çalıştık. Eksilerimiz ve artılarımız mutlaka olmuştur, istemeden kırmış olduğumuz dostlarımız var eksiklerimiz af ola. Ama maalesef bir iki tane gazeteci arkadaşımızın Odamız için kurduğu cümleleri basında sizler de görüyorsunuz.  Tabi ki eleştiriye açığız ama eleştirinin de bir sınır olması gerektiğini düşüyorum. Hepimiz işimizi gücümüzü bırakarak koşa koşa buraya geliyoruz. Hepimiz buraya bir emek harcayarak geliyoruz. Çanakkale için bunun kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bizler bunu yaparken mesnetsiz yakıştırmaları ve karalayıcı cümleleri tasvip etmiyorum. Bizler bir iki gazetecinin yaptıklarına karşı daha fazla motive olarak, moralimizi bozmadan hep beraber çalışarak daha fazla konsantre olmalıyız. Sizlerden ricamız yaptıklarımızı çevremizdekileri iyi anlatmalı ve aktarmalıyız. Şimdiden aday olacak tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Kimseyi karalamadan dostluklarımız bozmadan amacımızın Çanakkale’ye hizmet olduğunu vurgulamalıyız. Çalışmalarımızda işin arka tarafından emek harcayan başta Genel Sekreterimiz olmak üzere tüm Oda personeline huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.




Bu haber 1739 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI