thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


Kısacık Altın Madeni Ruhsatı İptal Edildi!
Tarih: 23-01-2024 06:24:33 Güncelleme: 23-01-2024 07:31:33 + -


Çanakkale‘nin Ayvacık ilçesinde Kazdağları eteklerinde yer alan ki Kısacık köyü yakınlarında işletilmek istenen maden projesi için 16 yıllık hukuk mücadelesi veriliyordu. 2 kez ÇED’i iptal edilen proje ile ilgili olarak Bakanlık Pumice Madencilik A.Ş’nin ruhsatını iptal etti!


Kısacık Altın Madeni Ruhsatı İptal Edildi!

Pumice Madencilik A.Ş. tarafından, Kazdağları’dan 1551 dönüm orman ve tarım alanı üzerine yapılmak istenen Kısacık Altın Madeni projesi, hem doğayı hem de köy yerleşimlerini ve yöre halkının sağlığını da tehdit ediyordu. Kısacık Köyü’ndeki evlere yalnızca 140 metre mesafede yer alan proje için 16 yıldan bu yana hukuk mücadelesi veriliyordu. Daha önce 2 kez ÇED raporu iptal edilen şirket üçüncü kez ÇED başvurusunda geçtiğimiz aylarda başvuru yapmıştı. Çevrecilerin ve civar köylülerinin mücadelesi devam ederken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Pumice Madencilik A.Ş.’nin ruhsatını iptal etti.

 

BAKANLIĞIN RUHSAT İPTALİ SEVİNÇ YARATTI

Bakanlığın Altın madeni proje sahibi Pumice Madencilik A.Ş.’nin ruhsatını iptal etmesi çevre savunucuları tarafından memnuniyetle karşılandı. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği tarafından yapılan açıklamada; “2007 yılından bu yana 16 yıldır mücadele ettiğimiz, defalarca Halkın Katılımı Toplantıları ve İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantılarında itiraz edip süreçleri durdurduğumuz Kısacık Altın Madeni Ruhsatı nihayet Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından iptal edildi. Birlikte mücadele ettiğimiz tüm köylülerimize,  yöre halkına, bilim danışma kurulumuza, hukukçularımıza, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara,  imzacılarımıza, bağışçılarımıza, emeği geçen tüm üye ve gönüllülerimize çok teşekkür ederiz” denildi.




Bu haber 1027 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İLÇELERDEN Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI