thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


MÜSİD Başkanı Eyüp Tan Oldu
Tarih: 28-01-2023 06:53:40 Güncelleme: 28-01-2023 07:15:40 + -


Çanakkale’de 6’ncı olağan kongresini yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’nde bayrak değişimi yaşandı. Şerif Mutlu’nun ardından işadamı Eyüp Tan ve yönetimi MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanlığı görevine geldiler. Genel Kurula katılan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sanayide kullanılan doğalgaz ve elektrik fiyatlarına indirim yapılacağını açıklaması alkış aldı.


MÜSİD Başkanı Eyüp Tan Oldu

Çanakkale Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen MÜSİAD 6.Olağan Genel Kurul toplantısına Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Soner Meşe ile davetlilerin yanı sıra MÜSİAD üyeleri katıldılar. İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından MÜSİAD tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi.

 

“GENEL KURULLAR TAZELENME DÖNEMLERİDİR”

MÜSİAD’nde iki dönem başkanlık yapan işadamı Şerif Mutlu yaptığı konuşmada; “MÜSİAD Çanakkale olarak üyelerimizin gelişmesi ve dünyaya açılması için birçok faaliyette bulunduk. MÜSİAD Expo fuarına katıldık örneğin ve üyelerimizin gelişmesi açısından, Çanakkale’mizin ticareti açısından önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Zor bir yılı geride bıraktık. MÜSİAD üyesi üreticiler olarak yaşadıklarımızdan öğrendiğimiz; üretimimizin yerli ve milli politikaların uygulanması olmuştur. Ukrayna ve Rusya savaşı da bizlere yerli üretimin, milli üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Bugün derneğimizde bir bayrak değişimi yaşanıyor. Genel kurullar bir anlamda tazelenme dönemleridir. Geçmiş dönemde bizlere başkanlık etmiş, yönetimde bulunmuş arkadaşlarımıza ve üyelerimize teşekkür ederken; görevi devir alacak arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

BÜLENT TURAN’DAN ELEKTRİK VE DOĞALGAZ İNDİRİMİ MÜJDESİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da genel kurulda yaptığı konuşmada üretici ve sanayicilere müjde verdi. Elektrik ve Doğalgaz fiyatlarında Şubat ayı içerisinde indirim yapılacağını açıklayan Bülent Turan; “Hepimizin bildiği gibi Pandemi ile başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında enerji maliyetleri dünya genelinde arttır. 60 dolar seviyelerinde olan petrol 100 doları geçti. Doğalgaz ve kömür fiyatları da aynı şekilde yükseldi. Dünyada üretim bu durumdan etkilenirken; Türkiye’de haliyle etkilendi. Ama herkes gördü ki enerji fiyatlarındaki artış sadece Türkiye’nin sorunu değildi. Tüm bu sorunlardan Türkiye güçlü Lideri, sanayicimizin iradesi ile az hasarla atlattık” dedi.

Konuşmasının devamında Turan; “Buradan üreticilerimize ve sanayicilerimize bir müjde vermek istiyorum. 10 Şubat 2023 tarihinde sanayide kullanılan elektrik ve doğalgaz fiyatlarında bir kez daha indirim yapılacak. Elektrik fiyatları yüzde 12 indirim uygulanacak. Doğalgaz da ise yüzde 12-13 civarı bir indirim yapılacak” dedi.

 

Konuşmalarının ardından MÜSİAD’nin başarılı üyelerine Bülent Turan, Vali İlhami Aktaş ve MÜSİAD Genel Başkan yardımcısı Soner Meşe tarafından plaket takdim edildi. MÜSİAD Çanakkale’nin Kurucu Şube Başkanı Ali Osman Yıldız’ın divan başkanı seçildiği genel kurulda, faliyet raporu, mali rapor okunarak üyeler tarafından ibra edildi. Yapılan genel kurulda Eyüp Tan ve yönetimi de üyeler tarafından oy birliği ile seçildiler.




Bu haber 2111 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI