thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Ülgür Gökhan Aday Adayı Değil!"

Tarih: 02-11-2018 07:10:33 Güncelleme: 02-11-2018 07:19:33 + -


Kepez Belediye Başkanı ve Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Ömer Faruk Mutan kamuoyunda ve CHP’de büyük tartışmalar yaratacak açıklamalarda bulundu. Çanakkale Belediye Başkanlığına aday adaylığına talip olan tüm isimlerin başvurusunu kamuoyunda yaptığını dile getiren Mutan; “Sayın Ülgür Gökhan adaylık dosyasını CHP Merkez İlçe Başkanlığına teslim etmemiştir. Eğer adaylık dosyasını teslim etmişse çıksın açıklasın. Yada Merkez ilçe yönetiminden birisi çıksın işte dosya buradadır desin” açıklama



Kepez Belediye Başkanı ve Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Ömer Faruk Mutan kamuoyunda ve CHP’de büyük tartışmalar yaratacak açıklamalarda bulundu. Çanakkale Belediye Başkanlığına aday adaylığına talip olan tüm isimlerin başvurusunu kamuoyunda yaptığını dile getiren Mutan; “Sayın Ülgür Gökhan adaylık dosyasını CHP Merkez İlçe Başkanlığına teslim etmemiştir. Eğer adaylık dosyasını teslim etmişse çıksın açıklasın. Yada Merkez ilçe yönetiminden birisi çıksın işte dosya buradadır desin” açıklamasında bulundu.

 

Çanakkale Belediye Başkan aday adaylarından Ömer Faruk Mutan CHP’deki aday belirleme süreci ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP Genel Merkezinden Haluk Pekşen başkanlığında üç kişilik heyetin Çanakkale’ye geldiğini açıklayan Ömer Faruk Mutan; “Her üçü de hukukçu olan vekillerimiz, çoklu adaylı yerlerde görüşmeler yapacaklar. Artık adayları mı çağırırlar, yoksa teşkilatlarla mı görüşürler bilmiyorum” dedi.

 

ÜLGÜR GÖKHAN ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTI MI?

Mutan açıklamalarının devamında ise hem kamuoyunda hem de CHP içerisinde tartışmalar yaratacak iddiada bulundu. Mutan, sadece Çanakkale’de değil Türkiye genelinde de mevcut belediye başkanlarının aday adaylık başvurusunu kamuoyu önünde yaptıklarına dikkat çekerek; Çanakkale Belediye Başkanlığına aday adayı olan kendisi dahil diğer isimlerin de adaylık dosyasını teslim ettiklerine dikkat çekti. Mutan sonrasında ise şu iddia ve açıklamalarda bulundu; “Bilindiği gibi CHP’de adaylık başvurusu süresi 19 Ekim itibariyle bitiyordu. O gün öğlen saatlerinde yeni bir genelge geldi ve süreç 26 Ekim tarihine uzatıldı. 26 Ekim tarihine kadar da şimdiki başkan Sayın Ülgür Gökhan’ın kamuoyu ile paylaşılmış bir adaylık başvurusu yok!”

 

ÜLGÜR GÖKHAN ADAY ADAYI DEĞİL!

Mutan sözlerine şöyle devam etti; “Bu süreç içerisinde sadece basına sızmış bir duyum var; o da Ülgür Gökhan’ın aday adaylığı başvurusu ödentisini yaptığı yönünde. Hani biz şeffaf olacaktık? Hani hiç kimsenin imtiyazı olamayacaktı? Hani hiç kimse adil ve eşit olmayan koşullarda yarıştırılmayacaktı? Demek ki sevgili Ülgür Gökhan aday adayı değil. Değil arkadaşlar” dedi.

 

“ÇIKSIN ADAYIM, İŞTE DOSYAM DESİN.. YADA İLÇE’DEN BİRİ ÇIKSIN AÇIKLASIN”

Ülgür Gökhan’ın adaylık başvurusu ile ilgili açıklamalarına devam eden Kepez Belediye Başkanı ve Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Ömer Faruk Mutan; “Kurallara uymayan kural dışı kalır. Oyunun kurallarına uymayanda oyun dışı kalır. Herkes uyacaksa herkes uyacak. Hiç kimse uymayacaksa hiç kimse uymayacak. Hak arıyorum, hukuk zemininde adalet arıyorum. Önce kendi parti içimde arayacağım. Yok öyle değilse; çıksın ‘Aday adayıyım, belgelerimi verdim. İşte ispatı’ desin. Ya da ilçe başkanlığından biri çıksın aldık desin.

 

“BİRİ ÇIKSIN BUNLAR İMTİYAZLI ADAY ADAYIDIR DESİN”

Mutan; “Yada birileri çıksın ‘Bunlar imtiyazlı aday adayıdır’ desin. Bizde öyle mi diyelim, bilelim. Adil bir yarış istiyorum. Hakkaniyetli bir yarış istiyorum. Ben çok da bir şey istemedim arkadaşlar. Bir anket yapılsın tüm seçmen kucaklansın, üyeler sandığa gidip oy kullansın istedim. Bütün seçmeni kucaklayan bir anket olsun istiyorum. Ben ‘Beni atayın’ demedim. Beni atamayın dedim. Beni atayacaksa halk, seçmen ve üyeler atasın istiyorum. Kötü bir şey mi istiyorum? Ben bunu siyaset kurumu adına istiyorum sadece CHP adına değil. Darısı da diğer siyasi partilerin başına diyorum. Siyasi partiler kanunu değişsin istiyorum” dedi.




Bu haber 6547 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI