thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Ücretsiz Tablet Başvurusu Yapılmayacak, Müdürlük Tespit Edecek!

Tarih: 20-10-2020 08:12:44 Güncelleme: 20-10-2020 08:15:44 + -


Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimle derslerine devam eden, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Ekim itibariyle ücretsiz tablet dağıtmaya başladı. 500 bin ücretsiz tablet için başvuru yapılmayacak. İhtiyaç sahibi öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı İl Müdürlükleri tarafından tespit edilecek.


Ücretsiz Tablet Başvurusu Yapılmayacak, Müdürlük Tespit Edecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Ekim itibariyle tablet dağıtımına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı ücretsiz tablet dağıtımıyla ilgili başvuru formu bulunmuyor. İhtiyaç sahibi öğrenciler öncelikle resmi veriler üzerinden belirlenecek. Ayrıca bazı belediyeler de öğrencilere eğitimde yardımcı olması sebebiyle ücretsiz tablet dağıtımı yapacağını açıkladı.

 

ÜCRETSİZ TABLET KİMLERE DAĞITILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada şunları dile getirdi; “Bakanlık olarak ilk aşamada 500 bin öğrencimize tablet bilgisayar ulaştıracağız. Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize hızla ulaşabilmesi için hazırlamış olduğumuz dağıtım stratejisi var, buna göre hareket edilecek ve önümüzdeki haftadan itibaren öğrencilerimize tablet bilgisayarları peyderpey ulaşmaya başlayacak.

Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirledik ve bu kriterleri resmi veriler üzerinden önceliklendirdik.

Ayrıca, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle ve yöntemle hareket edilecek ve bu da kısa sürede başlayacak. Yapılan ayni ve nakdi yardımlar peyderpey çocuklarımıza ulaştırılacak.”




Bu haber 3112 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÜLKE GÜNDEMİ Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI