thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Millet İttifakı Kazanacak.. Seçim Sonrası İlk İşimiz..”
Tarih: 25-08-2022 05:41:17 Güncelleme: 25-08-2022 07:12:17 + -


Türkiye seçim sathına girdi; Millet İttifakı liderleri çarşıda, pazarda, sokak sokak seçmenlerle bir araya gelip vatandaşların dertlerini dinliyor. Seçimleri kazanmaları halinde ülkenin geleceğine dair açıklamalarda bulunuyorlar. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Millet İttifakının seçimleri kazanacağını belirterek; ittifak olarak seçimlerden sonra hayata geçirecekleri uygulamaları kamuoyu ile paylaştı.


“Millet İttifakı Kazanacak.. Seçim Sonrası İlk İşimiz..”

Türkiye seçim sathına girdi; Millet İttifakı liderleri çarşıda, pazarda, sokak sokak seçmenlerle bir araya gelip vatandaşların dertlerini dinliyor. Seçimleri kazanmaları halinde ülkenin geleceğine dair açıklamalarda bulunuyorlar. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Millet İttifakının seçimleri kazanacağını belirterek; ittifak olarak seçimlerden sonra hayata geçirecekleri uygulamaları kamuoyu ile paylaştı.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, iktidar değişikliğinin ardından Millet İttifakı olarak öncelikli yapılacak olan değişiklikleri anlattı. CHP'li Erkek, açıklamalarında seçim sonrası çıkacak ilk kararname, ilk yasa ve ilk genelgeyi anlatarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. CHP'li Erkek'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde: “Hazırladığımız güçlendirilmiş parlamenter sistem, çok sağlıklı, güvenli bir temel ve eskiye dönmekten bahsetmiyoruz. Çünkü 12 Eylül darbe hukuku zayıflatılmış, sağlıksız bir parlamenter sistem yarattı. Biz yeni bir hükümet sistemi öneriyoruz. Mevcut sistemde tek kişi var ve 85 milyon freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürükleniyor. Altılı Masa'nın güçlendirilmiş parlamenter sistemde tam olarak uzlaşması Türkiye'nin yarını için çok değerli” ifadelerini kullandı.

 

"KORKU İMPARATORLUĞUNU KALDIRACAĞIZ"

Ergenekon ve balyoz davalarının ardından 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ’cü yaftası ile insanlar üzerinde korku imparatorluğu kurulduğunu, düşüncelerini yazan ya da paylaşanların gözaltına alındığına dikkat çeken Muharrem Erkek; “Şu anda Türkiye'de hiç kimse güvende değil. Çünkü hukuk güvenliği yok. Üniversiteler, iş dünyası, sendikalar herkes konuşmalı. Ama öyle bir korku imparatorluğu yarattılar ki bunu ortadan kaldıracağız. Bugün birçok suçsuz insan, gazeteciler, siyasetçiler, akademisyenler, öğrenciler cezaevinde. Kılıçdaroğlu'nun davalarındaki yargıçlar değiştiriliyor. Man adası davasında Erdoğan'ın yakınlarının hesaplarından para transferi Yargıtay kararı ile belirlendi. MASAK raporları var ama davaları kazanabilmek için hâkim değiştiriyorlar. Kazanamayacaklar, hukuk her şeyi takip eder” dedi.

 

İMAMOĞLU VE KAFANCIOĞLU DAVALARI

Açıklamalarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu davalarına değinen Muharrem Erkek; “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 21 Eylül'de duruşması var. YSK üyelerine hakaret ettiği iddia ediliyor. Yok, öyle bir şey. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir tartışma aslında. Bu davanın hâkimini de değiştirdiler. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açmaya doyamıyorlar. Hepimiz hakkında fezlekeler, soruşturmalar var ama bunların hiç biri bize bir milim dahi geri adım attıramaz” dedi.

 

"ADLİ KOLLUK TEŞKİLATINI KURACAĞIZ"

Adalet ve hukukun yeniden tesis edilmesinin gerektiğine; adaletsizliğin ve hukuksuzluğun sadece toplumsal barışı değil; ülke ekonomisini de etkilediğini dikkat çeken Muharrem Erkek; "Yapmamız gereken kuvvetler ayrılığını temel alan bir sistem inşa etmek. HSK'nın yapısını da değiştireceğiz. Adalet Bakanı kurulda olmayacak. Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı adli kolluk teşkilatını kuracağız. Hâkimlerin coğrafi güvencesini sağlayacağız. İddia makamı ile savunma makamı eşit olacak. Anayasa Mahkemesi'ni saygın ve güçlü hale getireceğiz, üye seçimi değişecek. Önümüzdeki ilk seçim referandum niteliğinde olacak. Seçmen sandığa giderken vicdanında muhakeme yaparak bu sistem devam etsin mi etmesin mi karar verecek. Otoriter bir sistemden yana olanlar değil demokrasiden yana olanlar kazanacak. Bu nedenle tarihi bir seçim olacak” dedi.

 

İLK KARARNAME, İLK YASA VE İLK GENELGE

Millet İttifakı olarak seçimleri kazanacaklarını belirten Muharrem Erkek; ilk bir hafta içerisinde atılacak adımları da kamuoyuna şu şekilde paylaştı; “Bir hafta içinde Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanının imzalayacağı ilk kararname Stratejik Planlama Teşkilatı kararnamesi olacak. Orada Türkiye'nin liyakatli kadroları yer alacak. Tarımda, sanayide, eğitimde planlama yapılacak. İlk çıkaracağımız yasa Siyasi Ahlak Yasası olacak. O da hazır. Siyasette yozlaşma, çürüme çok büyük. Siyaset zenginleşme yeri değil. Milletvekili iş takibi, ihale takibi yapmayacak.  Siyasetin etik kodlarını belirleyeceğiz. Her şey şeffaf olacak ve herkes hesap verecek. İlk çıkarılacak genelge, israf ile ilgili olacak. Kamuda israf, araç, uçak saltanatı bitecek. Merkez Bankası'nın bağımsızlığı sağlanacak. Güçlü kurumlar güçlü kurallar ve güçlü kadrolar olacak.”

 

"AKP'LİLER DÂHİL HERKES MUTLU OLACAK"

Millet İttifakının atacağı adımlardan AK Parti seçmenlerinin de mutlu olacağını belirten Muharrem Erkek; "Orada çok yeni şeyler var. Yapıcı ve kurucu güvensizlik oyu gibi. Kurulları, kurumları ve kadroları güçlendiriyoruz. İçtüzük değişikliği, Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasi Ahlak Kanunu hepsi hazır. Bütün bunları yaptığımız zaman AKP'liler de 85 milyon da mutlu olacak” dedi.

 




Bu haber 2690 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI