thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Peyzaj Tasarımına Kadın Eli Değecek!

Tarih: 08-05-2017 15:32:11 Güncelleme: 08-05-2017 15:38:11 + -


Çanakkale’de inşaat sektöründe deneyimli ve köklü firmalarında Peyzaj Mimarı olarak görev yapan ve çeşitli kamu kurum ve belediyelerin peyzaj tasarımında imzası olan Peyzaj Mimarı Özge Cüce, Flora Peyzaj adıyla kendi şirketini açtı. Başarılı çalışmalara imza atan genç mimar, kentsel tasarım, peyzaj ekolojisi, mühendislik ve proje yönetimi gibi farklı disiplinler ile Çanakkale’de Peyzaj alanında yeni ve modern bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor.


Peyzaj Tasarımına Kadın Eli Değecek!

Tasarımlarında teknik ve estetik kriterleri esas alan Peyzaj Mimarı Özge Cüce, Çanakkale’de inşaat sektörünün deneyimli ve köklü firmalarında edindiği tecrübelerin ardından Flora Peyzaj adıyla kendi şirketini kurdu. Peyzaj Mimarı Özge Cüce’ye ait Flora Peyza Ofisi’nde; ruhsat projeleri, uygulama projeleri, bitkisel projelendirme, tasarım, uygulama, sulama sistemleri ve danışmanlık hizmetleri veriliyor.

 

Çanakkale’nin gelişmekte olan büyüleyici bir şehir olduğuna dikkat çeken Peyzaj Mimarı Özge Cüce; “Çanakkale her yönüyle gelişmekte olan, büyüleyici bir şehir. Tarihi açından da binlerce yıldır çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış, destanlara konu olmuş güzel bir şehir. Son yıllarda Çanakkale her alanda olduğu gibi, inşaat sektöründe büyük bir gelişim gösteriyor. Bende kendi deneyimim ve bakış açımla bu gelişimin içerisinde yer almak, kentin değişimine katkı sunmak istiyorum” dedi.

“KENTİN GELİŞİMİNE KATKI SUNMAK İSTİYORUM”

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden 2013 yılında mezun olan genç Peyzaj mimarı Özge Cüce, iş hayatına atılmasının hikâyesini de şu ifadelerle anlattı; “4 yıldır inşaat sektörü içerisinde Peyzaj Mimarı olarak çalışıyorum. İş hayatıma Şükrü Tıkıroğlu Mimarlık Ofisinde hem mimarlık projeleri hem peyzaj projeleri üzerine çalışarak başladım. Ardından MİM İnşaat bünyesinde çalıştım. MİM İnşaat ile şantiyede peyzaj mimarlığı yaptım. Teknik çizimler yaptım. Kentsel tasarım, peyzaj ekolojisi üzerine farklı bir bakış açım olduğunu belirterek ‘Artık hazırsın yapabilirsin’ diyerek kendi ofisimi açmam konusundan beni cesaretlendirdiler, bana destek verdiler” dedi.

 

BELEDİYELERE VE ŞAHISLARA ÖZEL TASARIMLARA İMZA ATTI

 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Polonya’da bir süre mesleki eğitim aldığını belirten Peyzaj Mimarı Özge Cüce, Çanakkale’de birçok özel ve kamu kurumlarının peyzaj çalışmaları içerisinde de görev almış bir isim. Kepez Belediyesi tarafından kısa süre sonra yapımına başlanacak olan KepezPark projesinin de tasarımda emeği geçenlerin başında geliyor. “Çanakkale’de çalıştığım firmalar vasıtasıyla özel projelerin yanı sıra çeşitli kamu kurum ve kuruluşların peyzaj ve tasarım çalışmalarının içerisinde de yer aldım. Bunların başında; Kepez Belediyesi sınırları içerisinde sahilde yapılacak olan KepezPark projesi, Porto Mare Evleri, Çanakkale Belediyesi için Alternatif Refüj Çalışmaları kapsamında Antik Truva Gemisi projesi, TimeLine 2-3 projeleri geliyor” dedi.

KENTSEL TASARIMDA KADIN BAKIŞ AÇISINA İHTİYAÇ VAR

 

Her mesleğin gelişim ve değişim içerisinde olduğuna dikkat çeken Peyzaj Mimarı Özge Cüce “Her meslekte olduğu gibi inşaat sektöründe, mimarlık alanında doğal olarak Peyzaj alanında da değişim ve gelişim yaşanıyor. Kişilik olarak araştırmaya ve gelişime önem veren bir yapım var. Mesleki araştırmalarıma, farklı bakış açılarına ve gelişime açık bir insanım. Yaptığım çalışmalarda da bu farklı bakış açılarını bir kadın gözüyle anlatmaya çalışıyorum. Her araziye farklı yapı teknikleri, farklı mimarlık teknikleri uygulanıyor. Bu farklılık peyzaj mimarlığı içinde geçerli. Her parsele göre, binanın yapısına göre farklı bakış açıları gerekiyor. Ben kendime bu alanda güveniyorum, başta da belirttiğim gibi Çanakkale sürekli değişen ve gelişen bir şehir, ben de bu değişim ve gelişime tasarımlarımla, yaptığım çalışmalar ile fark katmak istiyorum” dedi.

 





Bu haber 10351 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI