thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:


“Sorunları İlettik Çözmediniz, Gereğini Yapın”
Tarih: 11-11-2023 10:26:01 Güncelleme: 11-11-2023 10:28:01 + -


Çanakkale’de devlete ait KYK Kız yurdunda asansör düşmesi, bir başka KYK Kız Öğrenci yurdunda da öğrencilere pişmemiş yemek dağıtılması sonrasında CHP’den Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’a “istifa edin” çağrısı yapıldı.


“Sorunları İlettik Çözmediniz, Gereğini Yapın”

Ülke genelinde KYK yurtlarında yaşanan ihmaller sonrasında yaşanan ölümler gündeme geliyor. Son 1 ay içerisinde ülke genelinde farklı KYK yurtlarında Asansör düşmesi sonucu öğrenci ölümleri ve yaralanmaları gündem oluyor. Çanakkale’de de 9 Kasım gecesi KYK Kız Öğrenci yurdunda asansör düşmesi sonucunda üç öğrencinin yaralanması sonrasında da asansöre “Arızalıdır” kağıtlarının yapıştırılması gündeme gelmişti.

 

“HER GEÇEN GÜN OLUMSUZLUKLARIN ARTTIĞI GÖRÜLMEKTEDİR”

Dün gece ise öğrencilerin barınma sorunlarına dikkat çekmek için açılan bir sosyal medya hesabında Çanakkale Terzioğu KYK Kız Öğrenci yurdunda öğrencilere pişmemiş yemek dağıtıldığına dair fotoğraflar paylaşılmış, öğrencilerin sağlıklı beslenemediği iddia edilmişti.

 

Yaşanan olaylar sonrasında CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergün basın açıklamasında bulundu. Ergün yaptığı açıklamada; Geçtiğimiz günlerde KYK yurtlarında ve özellikle kentimizde yaşanan üzücü olaylar sonucu Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale örgütü olarak bir basın açıklaması yapmıştık. Öncesinde öğrenciler demokratik taleplerini dile getirmek için İskele Meydanına yürümüştü. Ancak tüm bunlara rağmen öğrencilerin kentimizde sağlıklı ve huzurlu yaşamlarını devam ettirebilmeleri için şartlarında bir iyileşme olmadığı, her geçen gün olumsuzlukların daha da arttığı görülmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

“UYARDIK AMA OLUMLU BİR GELİŞME GÖRMEDİK.. GEREĞİNİ YAPIN..”

Öğrencilerin eylem yapmasının ardından düzenledikleri basın açıklamasıyla öğrencilerin yaşamını kolaylaştırıcı tedbirlerin alınması konusunda uyarı yaptıklarını ancak hiçbir olumlu gelişmenin yaşanmamasına dikkat çeken CHP Merkez İlçe Başkanı Ergün; Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’ı istifa etmeye davet etti.

 

Ergün yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde KYK yurtlarında ve özellikle kentimizde yaşanan üzücü olaylar sonucu Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale örgütü olarak bir basın açıklaması yapmıştık. Öncesinde öğrenciler demokratik taleplerini dile getirmek için İskele Meydanına yürümüştü. Ancak tüm bunlara rağmen öğrencilerin kentimizde sağlıklı ve huzurlu yaşamlarını devam ettirebilmeleri için şartlarında bir iyileşme olmadığı, her geçen gün olumsuzlukların daha da arttığı görülmektedir. Son birkaç gündür basından edinilen bilgilere göre asansör düşmesi ve yurt yemekleri hakkındaki iddiaları endişe ile takip ediyoruz. Daha önce yaptığımız basın açıklamasında görevlileri bu tip ihmaller hususunda uyarmış olsak da olumlu yönde bir gelişme göremedik. Bu sebeple KYK yurtlarından sorumlu Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürünü artık gereğini yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.




Bu haber 1749 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI