thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Sınavlar İptal Edilsin Diye “Canlı Bomba İhbarı” Mı Yapıldı?

Tarih: 06-01-2017 07:58:10 Güncelleme: 06-01-2017 08:27:10 + -


Dün gece saat 23.00 sularında Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne “ÇOMÜ’de Canlı Bomba Var” ihbarının yapılmasının ardından bugünde sahte SMS ve sosyal medya araçlarıyla ÇOMÜ’deki sınavların iptal edildiği haberi yayılmaya çalışılıyor.


Sınavlar İptal Edilsin Diye “Canlı Bomba İhbarı” Mı Yapıldı?

5 Ocak 2017 günü (Dün) akşam saat 23.30 sularında Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne “ÇOMÜ Kütüphanesinde Canlı Bomba Var” şeklinde ihbarda bulunuldu. Edinilen bilgiye göre; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan kütüphanede, finaller öncesi ders çalışmaya giden bir kız öğrenci otobüste bulunan diğer bir öğrencinin hareketlerinden şüphelendi. Daha sonra kız öğrenci emniyet müdürlüğü ekiplerine, canlı bomba ihbarında bulundu. İhbar üzerine harekete geçen İl emniyet Müdürlüğü ekipleri ÇOMÜ Kütüphanesinde incelemelerde bulundu. Kütüphanede ders çalışan öğrencilere kimlik kontrolü yapılırken Kütüphaneye çok sayıda polis ekiplerinin girmesi öğrencilerde de büyük panik yaşanmasına sebep oldu. Yapılan bomba ihbarı asılsız çıkarken; kimliği belirsiz kişilerce Sosyal Medya vasıtasıyla ÇOMÜ’deki Final sınavlarının iptal edildiği duyurulmaya başlandı.

 

SAHTE TWİTTER VE SMS MESAJLARI ÖĞRENCİLERE YOLLANDI

 

Kimliği belirsiz kişilerin gece yarısı yaptığı bomba ihbarı ÇOMÜ Kütüphanesinde büyük panik yaratırken, sosyal medya ve sms aracılığı ile öğrencilere final sınavlarının iptal edildiği duyurusu yapıldığı ortaya çıktı.

 

Gece yarısı öğrencilere “Bölge EGM” imzası ile gönderilen mesajların içeriğinde; “Şehrimizde yapılan ihbar ve değerlendirmeler sonucu 5 Ocak 16.00’dan başlayan bölge güvenlik OHAL’i kapsamında ikinci bir duyuruya kadar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek Okul ve Fakültelerde yapılacak Sınavlar İptal Edilmiştir. Bilginize” ifadeleri yer aldı.

 

ÇOMÜ’DEN RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI!

 

Sınavların iptal edildiği mesajları öğrenciler arasında yayılırken; ÇOMÜ Rektörlüğü henüz konuyla ilgili olarak resmi bir açıklamada bulunmadı. Öte yandan Canlı Bomba İhbarı haberlerinin Ekşi Sözlük ve Uludağ Sözlük gibi popüler web sitelerinde yapılmasının ardından aynı şekilde sınavların iptal edildiği de duyuruldu.

 

“ASILSIZ İHBAR ÇOMÜ’DE PANİK YARATTI” haberini okumak için Tıklayın..

 

İHBARI YAPANLAR KİM?

Tüm Türkiye’deki üniversitelerde olduğu gibi ÇOMÜ’de de final haftasının başlamasıyla birlikte Canlı Bomba ihbarı yaparak panik yaratanların, sonrasında da öğrencilere mesajla sınavların iptal edildiği duyurusunu yapanların kim olduklarına dair henüz herhangi bir bilgi yok.

 





Bu haber 10201 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI