thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Şikayetler Ayyuka Çıktı.. Çalışma Başlatıldı..

Tarih: 03-11-2018 06:18:18 Güncelleme: 03-11-2018 07:16:18 + -


Son aylarda bölge sakinlerinden peşi sıra yapılan ihbarlara rağmen Esenler Piknik alanı ve 60 metrelik yolda akşam saatlerinde yaşananlar sonrasında harekete geçildi. Esenler Mahalle sakinlerinin Belediye önünde yaptığı eylem sonrasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Esenler Mahalle sakinleri ile buluşarak şikayetleri dinlemişti. Konu Kasım ayı meclis toplantısında da görüşüldü. Sorunların çözümü için alınan önlemler meclis üyelerine aktarıldı.


Şikayetler Ayyuka Çıktı.. Çalışma Başlatıldı..

Son aylarda Esenler Mahallesi Piknik Alanında gece geç saatlerde alkollü vatandaşların çıkarttığı taşkınlıklar, gece yarısı piknik alanında yakılan mangal ateşlerinin yanı sıra fuhuş olayları gibi olaylar mahalle sakinlerinin tepkisine neden oluyordu. Sadece Esenler Piknik Alanı için değil aynı zamanda 60 metrelik yol olarak bilinen bölgede gece yarısı yapılan motosiklet yarışlarından da yaka silken bölge sakinleri Çanakkale Belediyesi önünde basın açıklaması düzenlemişti.

 

BARIŞKENT SAKİNLERİ 322 İMZA TOPLADI!

Barışkent Site Sakinleri olarak Çanakkale Belediyesi önünde basın açıklaması yapan İrfan Kütüklü, Belediye önünde yaptığı basın açıklamasında; “Bizler, geçtiğimiz hafta Özgürlük Parkı civarında bulunan ağaçlık alanla ilgili basın açıklaması yapmıştı. Orada yaşanan olumsuz davranışlar nedeniyle şikayetimizi dile getirmiştik. Ağaçlık alanda gece geç saatten sabah saatlerine kadar gürültü ve görüntü kirliliği yaşanmakta. Bizler, orada yaşananlardan dolayı geceleri rahat uyuyamıyoruz. Bu durum, çocuklarımıza da yansıyor. İnsanların gece geç saatte oraya gelip uygunsuz davranışta bulunması, çevre evlerde ikamet eden vatandaşların son derece kötü etkiliyor. Bizler, orada yaşanan olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Bugün, Çanakkale Belediyesi’ne yaşadığımız sorunları dilekçe ile iletmeye geldik. Barışkent 3 ve 1’inci Ada’da oturan vatandaşlardan 322 imza toplandı. Evlerimizin önünde yaşanan olumsuzlukların Kasım Ayı Belediye Meclis gündeminde değerlendirilmesini istiyoruz. Dilekçe, ikinci planımızdı ve onu gerçekleştirdik. Eğer konu, Belediye Meclis gündemine alınmadığı takdirde 3’üncü planımızı devreye sokacağız” dedi.

ÜLGÜR GÖKHAN MAHALLE SAKİNLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Belediyeye teslim edilen imzalar sonrasında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, mahalle sakinleri ile buluşarak şikayetleri dinledi. İmza dilekçelerinin gereğinin yapılacağını ve asayiş olaylarının önlenmesi için Esenler Piknik Alanı için tedbirler aldıklarını aktaran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan vatandaşların huzurunu sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Piknik alanını inceleyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediyenin ilgili müdürlerinden de bilgi alarak, vatandaşların sorunlarının çözümü için ne gerekiyorsa yapılması talimatını verdi.

 

“ESENLER PİKNİK ALANINDA YENİ DÜZENLEME YAPILSIN”

Çanakkale Belediye Meclisi Kasım Ayı toplantısında konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Ekim ayı değerlendirmelerinde bulundu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkan vekili Tülay Ömercioğlu Esenler Mahalle sakinlerinin sorununu meclis gündemine getirdi. Tülay Ömercioğlu yaptığı konuşmasında Esenler Mahallesinde yaşanan park sorunu, alkollü vatandaşların yarattığı sorunları, motosiklet yarışlarının yapılması gibi konuları gündeme getirdi. Ömercioğlu basına da yansıyan konu ile ilgili olarak; “Esenler Mahalle sakinleri şu anda yaşanan olaylardan dolayı son derece bunalmış durumdadır. Burayı her ne kadar uygusuz bir şekilde kullananlar varsa da; belediye olarak biz piknik ve mesire alanları kullanmak isteyen vatandaşlara da imkân yaratmalıyız. Mesirelik alan biz Çanakkale’de yaratmadık. İnsanların adabıyla kullanabileceği mesire alanlarının yaratılmasını AK Parti grubu olarak talep ediyoruz. Özgürlük Parkının doğusunda bulunan koruluk alanda yaşanan olumsuzluklarının tekrar yaşanmaması için yeniden bir düzenleme yapılmasını istiyoruz” dedi.

ESENLER PİKNİK ALANINA GÜVENLİK KONULACAK.. 21.00’DAN SONRA KAPATILACAK!

Konuyu yakından takip ettiğini ve Mahalle sakinleri ile de görüştüğünü belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, asayiş sorunlarının önlenmesi konusunda Belediyenin bir yaptırımı olmadığını, konunun kolluk kuvvetlerinin görevi olduğunu hatırlattı. Belediye olarak yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Esenler Mahallesinde bulunan piknik alanı ile ilgili bilgi vereyim. Yıllar önce orası çok kötü bir alandı. Sonradan biz burayı hazineden alarak belediyeye kazandırdık. Bir piknik alanına ihtiyaç olunca piknik alanı olarak kullanıma açıldı. İnsanlar burada yediler içtiler ama daha sonra burası amacı dışında kullanılmaya başlandı. Alkol duvarları aşılma noktasına gelmiş. Sadece mangal dumanı değil, alkol değil başka amaçlar içinde kullanılmaya başlanmış. Şikâyetler ulaşınca saat 21.00’dan sonra kullanılamaz diye tabelalar astık ama düzelmedi. Bugün de orayı ziyaret ettim, öğrenciler oradaki masalardan faydalanıyorlar gayet güzel bir şekilde. Burada ne oluyorsa akşam oluyor. Kimseyi de suçlamak istemem ama kolluk kuvvetlerinin de önlem alması gerekiyor. Bu uygunsuz işler nasıl oluyor diye bir denetim yapılmamış. Hemşerilerimiz de bir eylem ve talepte bulunmuşlar.

 

TEL ÖRGÜ İLE ÇEVRİLİNCEYE KADAR ZABITA GÖREV YAPACAK!

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, piknik alanı için yeni bir peyzaj düzenlemesi yapacaklarını ve alanın bir güvenlik görevlisi tarafından asayişinin sağlanacağını, tel örgü ile de alanı çevireceklerini belirtti. Gökhan; “Çarşamba günü encümenden karar aldık; burada hiçbir aşamada mangal gibi ateşli pişirme olmayacak. Ayrıca kışın hava karardığında kapanacak. Etrafı tel örgü ile çevrilecek. Bir güvenlik görevlisi burada nizamı sağlayacak. Bu noktada karar alındı. Bu akşam itibaren de orada mangal yakmak söz konusu olamaz. Zabıta şu an orada görevde, tel örgü çevrilinceye kadar görev yapacak. Derleyip toparladıktan sonra oradaki duruma bakacağız, oraya bir çocuk kütüphanesi yapalım istiyoruz. Bir de orada daha güzel bir peyzaj yapacağız. Oradaki incelememde mahalle meclisi başkanı ve muhtarımız ile görüştüm. Vatandaşların şikâyetlerini dinledim. Piknik alanı yeterli mi derseniz; yaz mevsiminde Güzelyalı piknik alanı yapıldı. Bir de hobi bahçelerinin karşısında çok güzel bir piknik alanımız var. Burada yerleşim alanı da yok, arkası da ağaçlık. İnsanlar buradan da faydalanabiliyorlar, orada da aynı Güzelyalı’da olduğu gibi mangallar var” dedi.




Bu haber 10563 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI