thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Sendikalardan Sonra Veliler; “Tehdit Ediliyoruz”

Tarih: 09-06-2023 06:31:37 Güncelleme: 09-06-2023 07:16:37 + -


Eğitim sendikalarının üyeleri öğretmenlere yönelik psikolojik şiddet ile gündemden düşmeyen ve siyasi nüfuzu sayesinde hakkında onlarca şikayete rağmen görevden alınmayan Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu müdürü Seçil Açar Cesur ile ilgili Velilerden de açıklama geldi. Veli-Der Derneği tarafından yapılan açıklamada; “Birçok kez farklı kurumlara yaptığımız şikayetlere rağmen müdür görevinde kalmaya devam etmektedir. Sadece öğretmenler değil; biz velileri de tehdit ediyor” açıklamasında bulundula


Sendikalardan Sonra Veliler; “Tehdit Ediliyoruz”

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi ve Türk Eğitim-Sen gibi sendika yönetimlerinin yaptığı açıklamaların ardından Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu Velilerinin de aralarında olduğu Veli-Der derneğinden de okul Müdürü Seçil Açar Cesur hakkında şok ithamlarda bulunuldu. Sendika yöneticileri ve öğretmenlerin yaşadıklarını doğrulayan Veliler adına açıklama yayınlayan Veli-Der yönetimi birçok kez yaptıkları şikayete karşılık okul müdürünün görevde kalmaya devam etmesini kabul etmeyerek yetkililere çağrıda bulundular.

 

“MÜDÜR HAKKINDA ŞİKÂYET VE SORUNLARI BİZDE YAŞIYORUZ VE ŞAHİDİZ”

Veli-Der Derneği tarafından Çanakkale Ticaret Borsası İlkokul Müdürü Seçil Açar Cesur hakkında yapılan açıklamada; “Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu velileri olarak uzun süredir okulumuz ile ilgili yazılı ve görsel basında çıkan haberlerde dile getirilen birçok şikâyet ve sorunu bizlerde yaşayıp şahit olmaktayız. Biz velilerin yaşanmakta olduğu sorunlara yetkililerce hiçbir çözüm bulunmadığı gibi aksine sorunlar artarak devam etmektedir. Sorunlarımıza acil olarak çözüm bulunmasını istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

 

“BİLGİ ALMAK İSTEYEN VELİLERİ KOVUYOR, SAVCILIKLA TEHDİT EDİYOR..”

Veli-Der Derneği yönetimi tarafından okul müdürü Seçil Açar Cesur hakkında, velilerce kendilerine yapılan şikâyetler ile ilgili olarak şu açıklamada bulunuldu; “Okul müdürü okul ve öğrencilerle ilgilenmiyor. Bilgi almaya gelen veliler çeşitli sebeplerle okul müdürünün odasından kovuluyor. En son 02 Haziran 2023 tarihinde yaralanan bir çocuğumuzun velisi okul müdürünün odasından kovulmuştur. Okul müdürü biz velilere sürekli kaba ve rencide edici davranmaktadır. Okul müdürünün kaba ve rencide edici davranışları sadece bizim okul ve velilerimize mahsus bir durum olmayıp daha önce görev yaptığı tüm okullarda da aynı davranışları sergilediği tarafımızca bilinmektedir.”

 

“BİZ VELİLERE KABA DAVRANIŞLARI NEDENİYLE BİRÇOK VELİ OKULA GİTMEYE ÇEKİNİYOR”

Sadece sendika üyesi öğretmenlere karşı kaba tutum ve davranışlarla kalmayan okul müdürü Seçil Açar Cesur’un velilere de kaba davrandığı ve tehdit edildikleri belirtilen açıklamada; “Okul müdürünün biz velilere karşı takınmış olduğu olumsuz tavırlar nedeniyle birçok velimiz okula gitmeye çekiniyor. Birçok velimiz bu nedenle okula hiçbir şartta katkıda bulunmayacağını dile getiriyor. Zaman zaman okul içerisinde tüm öğrenci ve velilerin gözü önünde velilerle tartıştığına şahit olmaktayız. En ufacık bir olayda bile ‘’hemen polis çağırırım yada sizi savcılığa şikayet ederim’’ diyerek velilere gözdağı veriyor. Bu nedenlerle veliler küstürülmüş ve okul ile irtibatları kesilmiştir” denildi.

 

“OKULLA İLGİLENMİYOR; ÇOCUKLARIMIZ TUVALETTEN SU İÇİYORLAR..”

Veli-Der Derneği yönetimi okul müdürü Seçil Açar Cesur’un okul ile ilgilenmediğini de iddia ederek; “Velilerce defaten dile getirilmesine rağmen;

 

Okul bahçesinde oynayan çocuklarımızın yaralanmalarına sebebiyet verecek birçok tehlikeli engeller güvenli hale getirilmiyor. Önlem alınmadığı için de çocuklarımız sık sık ciddi şekilde yaralanıyor. Okul ihtiyaçları okul aile birliği bütçesinin elverdiği ölçüde okul aile birliği tarafından karşılanıyor. Okul Aile Birliği bütçesinin elvermediği durumlarda sınıfların temizlik malzemeleri, kırtasiye malzemeleri, öğrenci dolap ücretleri v.b. giderler velilerce karşılanıyor. Sınıflar veliler tarafından temizleniyor.

Okul binası ve bahçesi bakımsız. Okul bina temizliğine gerekli özen gösterilmiyor ve hijyenik şartlar sağlanmıyor. Çocuklar tuvalet çeşmelerinden su içiyor. çocuklarımız hijyenik olmayan şartlarda eğitim almaya layık görülüyor.

 

“CİMER’E, BAKANLIĞA, VALİLİĞE KADAR HER YERE ŞİKAYET ETTİK..”

Okul Müdürü Seçil Açar Cesur hakkında velilerin birçok kez şikâyette bulunduklarını belirten Dernek Yönetimi “Yaşamakta olduğumuz sorunları farklı zamanlarda bizler adına okul aile birliği üyeleri ve birçok velimiz; CİMER, Milli Eğitim Bakanlığı, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdiler. Ancak aradan çok uzun zaman geçmesine rağmen yaşanılan sorunların çok azı çözüme kavuşmuş, büyük bir kısmı ise çözülmediği gibi artarak devam etmektedir. Böyle güzide bir okulun adının, başarılardan çok okul müdürünün velilere ve okul aile birliğine yaşattığı sorunlar ve davranışlar ile gündem olması bizleri ve çocuklarımızı çok ama çok rahatsız etmektedir” denildi.

 

“ŞİKAYETLER ARAŞTIRILSIN, KANUNİ İŞLEM YAPILSIN”

 Okul Müdürü Seçil Açar Cesur ve diğer sorumlular hakkında yetkililere çağrıda bulunan Veli-Der yönetimi; “Çocuklarımıza huzurlu ve verimli bir eğitim/öğretim ortamının sağlanmasını arzu etmekteyiz. Bu nedenle; şikâyetlere konu olan olay/olguların araştırılmasını. Sorumlular hakkında kanuni işlem yapılmasını, okulumuzda yaşanan sorunların acilen çözüme kavuşturulmasını, sorunlarımıza çözüm bulunmadığı takdirde ilişkili tüm kurum ve kuruluşlarda sıkıntılarımızı dile getireceğimizin bilinmesini istiyoruz” diyerek yetkililere çağrıda bulundular.




Bu haber 3569 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER ÇANAKKALE Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI