thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Salgın Çanakkale’nin Dört Bir Yanında..

Tarih: 30-11-2020 07:07:21 Güncelleme: 30-11-2020 07:30:21 + -


Geçtiğimiz aya kadar makul seviyelerde görülen Corona Virüs maalesef Çanakkale’de ürkütücü boyutlara ulaştı. Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca Türkiye’de en çok artış görülen 15 ilden birinin Çanakkale olduğuna dikkat çekti. İşadamı Şadan Doğan ise Biga’da vakaların 600-700 arasında seyrettiğine dikkat çekti. Kamu kurumları kadar Çanakkale halkı da gerekli özeni göstermez, tedbirleri ihmal ederse üzücü haberlerle karşı karşıya kalacağımız kesin..


Salgın Çanakkale’nin Dört Bir Yanında..

Geçtiğimiz aya kadar makul seviyelerde görülen Corona Virüs maalesef Çanakkale’de ürkütücü boyutlara ulaştı. Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca Türkiye’de en çok artış görülen 15 ilden birinin Çanakkale olduğuna dikkat çekti. İşadamı Şadan Doğan ise Biga’da vakaların 600-700 arasında seyrettiğine dikkat çekti. Kamu kurumları kadar Çanakkale halkı da gerekli özeni göstermez, tedbirleri ihmal ederse üzücü haberlerle karşı karşıya kalacağımız kesin..

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERİ SIKLAŞTIRDI

Türkiye'de Corona Virüs vaka sayılarında yüzde 50 ile yüzde 100 arasında artış yaşanan 15 kentten biri olan Çanakkale'de, polis ekipleri, denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 26 Kasım'da başlayan ve 29 Kasım tarihine kadar devam edecek olan yoğunlaştırılmış denetimler; başta pazar yerleri ve toplu ulaşım araçları ile alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu yerlerde yapılıyor.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kentin işlek caddelerinde şehir içi otobüsler ile taksiler üzerinde denetimlerde bulunarak, sürücülerin bilgilerini ve evraklarını kontrol etti. Polisler, toplu ulaşım araçlarında yolculuk eden vatandaşları da maske, mesafe ve hijyen konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Denetimlerin yoğunlaştırıldığı pazar yeri ve çarşıda da yine vatandaşların Corona Virüs tedbirlerine uymaları istendi. Kentte vatandaşların genellikle kurallara uydukları gözlendi.

 

VALİ AKTAŞ SÜREKLİ VİRÜS DENETİMLERİNE ÇIKIYOR

9 Haziran 2020 tarihinde Çanakkale’ye tayin olan ve geldiği günden bu yana Corona Virüs denetimlerine ciddiyetle yaklaşan Vali İlhami Aktaş gece gündüz fark etmeksizin çalışmalara katılıyor. Sık sık çarşıda esnafları dolaşarak tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığını denetleyen Vali İlhami Aktaş, bu hafta Cuma Pazarında denetimleri yerinde inceledi.

Vali İlhami Aktaş, pazar yeri denetiminde Corona Virüs ile mücadele kapsamında hijyen, sosyal mesafe kuralı, maske kullanımı ve dezenfektan zorunluluğu kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti. Corona Virüs salgını sürecinde Çanakkale’de yoğun önlemler alındığını ifade eden Vali İlhami Aktaş, “Alınan tedbirlere uyarak evlerinde kalan ve bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Çanakkaleli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Unutmayalım ki Corona Virüs, alacağımız tedbirlerden güçlü değildir” dedi. Pazar esnafıyla da bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, pazar esnafına bereketli ve bol kazançlar temennisinde bulundu. Vali İlhami Aktaş’ın Corona Virüs tedbirlerini denetlemelerinde; İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul üyeleri bulundu.

 

BELEDİYE TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da risk grubundan olmasına rağmen hemen her gün esnaf ziyaretlerinde bulunarak hem esnafın sorunlarını dinliyor, hem de genç yaşlı vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması konusunda her türlü platformu değerlendiriyor. Salgının başladığı günden bu yana Belediye ekipleri cadde ve sokakları dezenfekte etmeye devam ediyor. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlar olan bankamatikler, banklar ve toplu taşıma araçları günü birlik dezenfekte ediliyor.

 

Vatandaşların sosyal hayattan kopmamaları içinde Çanakkale Belediyesi sosyal medya hesaplarından kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra sportif etkinliklerde paylaşarak vatandaşların evde kalmalarını sağlamaya çalışıyor.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BİNMEYİN!

Sağlık Bakanlığından açıklanan verilere göre; Corona Virüs salgınının bir numaralı yayılma alanı Toplu Taşıma Araçları. Vatandaşların özellikle toplu taşıma araçlarında dokundukları yer kadar mesafe kurallarını da ihmal etmeleri nedeniyle virüs en çok bu araçlarda yayılıyor. Çanakkale Belediyesi HES Kodu uygulamasına geçse de vatandaşların özellikle işe gidiş ve dönüş saatlerinde yoğun bir şekilde toplu taşıma araçlarını kullanması dikkat çekiyor.

MÜMKÜNSE ÇİFT MASKE KULLANIN!

Kamu kurumlarının özellikle gündüz vakitlerinde aldığı tedbirler nedeniyle vatandaşların maske ve mesafe kurallarına büyük ölçüde gözlemleniyor. Akşam saatlerinde ise özellikle gençlerin maske kullanımını terk ettikleri gözlemleniyor. Yetkililer ise artık vatandaşlara çift maske takmaları konusunda uyarıda bulunuyorlar.

 

HİJYENİ İHMAL ETMEYİN, DEZENFEKTAN KULLANIN

Corona Virüs Salgının en çok yayılmasını sağlayan etkenlerden bir tanesi de temas. Sadece diğer insanlarla temastan değil mümkünse gün içerisinde diğer vatandaşlarında sıklıkla kullandığı aletlere ve malzemelerle temastan da kaçınmak gerekiyor. Temastan kaçınılamıyorsa da mümkün olduğunca dezenfektan ürünlerini kullanmanız öneriliyor. Günlük giysilerin her akşam 60 derece ve üzerinde yıkanması kadar saçların yıkanması ve burunların da yıkanması bu noktada büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

 




Bu haber 4305 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI