thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Özgür Ceylan Gençlik Kampını Ziyaret Etti!

Tarih: 08-08-2023 07:11:45 Güncelleme: 08-08-2023 07:28:45 + -


Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Eceabat Gençlik Merkezinde yaşanan zehirlenme vakası üzerine CHP Çanakkale milletvekili Özgür Ceylan Gençlik merkezini ziyaret etti. Yetkililerden bilgi almak ve böyle bir olayın tekrar Çanakkale’de yaşanmaması için ziyareti gerçekleştirdiğini ifade eden Milletvekili Ceylan “Yaşanan olay hepimizi üzmüştür. Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Can kaybının yaşanmaması sevindiricidir” dedi. Ceylan zehirlenme va


Özgür Ceylan Gençlik Kampını Ziyaret Etti!

Çanakkale Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Eceabat Gençlik Merkezinde yaşanan zehirlenme vakası üzerine CHP Çanakkale milletvekili Özgür Ceylan Gençlik merkezini ziyaret etti. Yetkililerden bilgi almak ve böyle bir olayın tekrar Çanakkale’de yaşanmaması için ziyareti gerçekleştirdiğini ifade eden Milletvekili Ceylan “Yaşanan olay hepimizi üzmüştür. Böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Can kaybının yaşanmaması sevindiricidir” dedi. Ceylan zehirlenme vakasından sadece 64 kişinin etkilendiğini ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini verdi.

 

Eceabat Gençlik Merkezinde kalan 350 kadar öğrencinin gıdadan zehirlendiği iddiaları üzerine CHP Çanakkale Milletvekili söz konusu kurumu ziyaret etti. İlçe Gençlik Müdürü ve Gençlik Merkezinin sorumlusunun aynı kişi olduğu ve Milletvekili Ceylan’ın ziyaretinden önceden haberdar olmasına rağmen ihale toplantısı nedeniyle Ceylan’a eşlik etmediği öğrenildi.

 

“KURUM MÜDÜRLERİ VE YETKİLİLERLE GÖRÜŞEMEDİK”

Yaptığı ziyaret sonrasında Aynalı Pazar gazetesine açıklamalarda bulunan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan; yaşanan gıda zehirlenmesi ile Çanakkale isminin aynı anda anılmasının üzüntü verici olduğuna dikkat çekti. Ceylan; “Tabi olay basına yansıyınca; özellikle 350-370 öğrencinin zehirlendiği iddiası hepimizi üzdü. Bu nedenle Gençlik Merkezimizi ziyaret ederek hep kurum yöneticilerinden bilgi almak, hem de bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması için neler yapabiliriz hakkında yöneticilerimiz ile görüş alış verişinde bulunmak istedik. Amacımız yapıcı muhalefet yapmak, bir daha böyle üzücü olayların yaşanmamasını sağlamaktır. Ancak ilgili kurum müdürleri ile görüşemedik ancak ziyaretimizi tekrarlama kararı aldık” dedi.

 

“64-65 ÖĞRENCİ GIDADAN ZEHİRLENDİ”

Eceabat Gençlik Merkezini gezerek çalışanlardan bilgi alan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Aynalı Pazar Gazetesine yaptığı değerlendirmelerde; “Öğrendiğimize göre; tesis kapasitesi 350 kişilik olduğu için kamuoyuna bu rakam yansıdı. Ancak 4 otobüs ile gelen bir öğrenci grubundan sadece 2 otobüsteki öğrencilerimiz zehirlenmiş. Zehirlenme şüphesi ile tedavi gören öğrenci sayısı 64-65 civarında. Bunun üstündeki rakamlar doğru değil” bilgisini verdi.

 

“TESİSİN MUTFAĞI HİJYENİK ANCAK GIDA TEDARİKİNDEN ŞÜPHELENİLİYOR”

Gençlik Merkezinin mutfağını ve odalarını da incelediklerini belirten Milletvekili Özgür Ceylan; “Kurum yetkilileri yoktu ancak çalışanlar ile gezdik. İhaleyi kazanan firma, Gençlik Merkezinin mutfağında yemekleri yaparak servis ediyor. Haliyle merkez içerisindeki mutfağın hijyen açısından hiçbir sorun olmadığını gözlemledik. Ayrıca sürekli numune alınarak denetimleri yapıldığından Gençlik Merkezi ve ihaleyi alan firmanın yemek yaptırdığı ustalarından değil de; daha çok dışarıdan tedarik edilen gıdalarda sorun var gibi görünüyor” dedi.

 

ÖĞRENCİLERE YEDİRİLEN YEMEKLER

Özgür Ceylan yaptığı açıklamanın devamında; öğrencilere yedirilen yemekleri de açıklayarak; “Gençlik Merkezine yemek yapılması için getirilen gıdaların denetimin yapılmadığı ve bu dışarıdan gelen ürünlerde sorun olabileceği şüphesi değerlendiriliyor. Zaten hastalanan öğrencilerimize verilen yemeklerden numuneler alınmış; öğrencilerimizin sağlığını bozacak ne olmuşsa Tarım İl Müdürlüğü laboratuar sonuçlarında görülecektir. Öğrencilere o gün verilen yemek menüsü ise; Tavuk yemeği, makarna ve patates püresi” dedi.

 

“BÖYLE BİR OLAYLA ÇANAKKALE’NİN TEKRAR ANILMAMASI İÇİN TEDBİR ALMALIYIZ”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan tedavi gören öğrencilerin sağlık durumlarının da gayet iyi olduğunu ifade ederek; “Böyle bir olayın Çanakkale’de gerçekleşmesi üzücüdür. Bir muhalefet milletvekili olarak denetleme görevinin yanı sıra bir daha böyle bir olayın Çanakkale’de yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması da görevlerimiz arasında. Alınan tedbirlerinde uygulanıp uygulanmadığını denetlemek zaten hepimizin görevi. Bu tür olaylar hemen her yerde görülebilir; önemli olan bu tür olayları engelleyebilmektir. Biz kurum müdürlerimizle, ilçe ve İl Gençlik Spor Müdürlerimiz ile görüşemedik ancak tekrar gelip hem denetleme görevimizi hem de bir ihtiyaç var ise neler yapabiliriz bunları görüşmek üzere ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.




Bu haber 2468 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI