thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



Öz’ün Görevden Alınmasını Siyasi Zafer Görenler Var!

Tarih: 18-07-2022 06:29:31 Güncelleme: 18-07-2022 06:38:31 + -


CHP’de bir kesim Bülent Öz’ün görevden alınmasına tepki gösterip, siyasi ve hukuken mücadele verirken, bir başka kesim ise Öz’ün görevden alınmasında siyasi zafer çıkarmaya çalışıyor. Öte yandan başkan vekili seçilen Arslan, AK Parti bayramlaşmasına katılırken; Bülent Öz'e yakın personellerinde görev yerlerini değiştirdi!


Öz’ün Görevden Alınmasını Siyasi Zafer Görenler Var!

İçişleri Bakanlığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz 14 Haziran 2022 tarihinde görevden uzaklaştırılmıştı. Bülent Öz’ün görevden uzaklaştırılması Çanakkale siyasetinde deprem etkisi yaratırken; CHP il yönetiminden Genel Merkez’e kadar büyük tepki gösterilmişti. Genel Başkan yardımcılarının yanı sıra Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sahip çıktığı Bülent Öz için Çan halkı sokaklara dökülmüş, belediye çalışanları ise karara tepki göstermişlerdi. CHP Genel Başkan yardımcısı, milletvekilleri, il ve ilçe yönetimlerinin katılımıyla Çan’da kitlesel eylem gerçekleştirilmişti.  Bunların hepsi bir gün sürdü. Bir günün ardından, CHP bu konuda ikiye bölündü. Bir kesim Bülent Öz’ün görevden alınmasına tepki gösterip, siyasi ve hukuken mücadele verirken, bir başka kesim ise Öz’ün görevden alınmasında siyasi zafer çıkarmaya çalışıyor.

 

OYLAMA YAPILDI VEKÂLETEN ARSLAN KOLTUĞA OTURDU

Bülent Öz’ün görevden alınmasının ardından 21 Haziran 2022 tarihinde Çan belediye meclisinde Bülent Öz göreve iade edilinceye kadar vekâleten başkanlık görevini yürütecek kişinin seçimi gerçekleştirildi. 3 tur süren oylama sonrasında Çan Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili olan Harun Arslan vekâleten başkan seçildi.

 

CHP’DE BİR KANAT MÜCADELE İSTERKEN..

Tüm bu olaylarında üzerinden bir ay geçti. Bülent Öz’ün görevden alınması CHP’yi de ikiye böldü. CHP’de bir kanat Bülent Öz’ün hakkında henüz iddianame yazılmadığına dikkat çekerek; görevden almanın hukuksuz olduğu gerekçesiyle hem siyaseten hem de hukuken mücadelenin daha da kararlı bir şekilde verilmesini istiyor.

 

CHP’DE DİĞER KANAT SİYASİ ZAFER VE FIRSAT OLARAK GÖRDÜ!

Bülent Öz’ün görevden alınmasını CHP içerisinde diğer kanat ise siyasi zafer olarak görüp ve fırsata dönüştürdü. Bülent Öz için Menderes Parkında düzenlenen kitlesel basın açıklaması sonrasında CHP içerisinde bu kanat Bülent Öz’ün görevden alınmasını bir daha ağızlarına bile almadı!

ARSLAN; ÖZ’E YAKIN 16 PERSONELİN GÖREV YERİNİ DEĞİŞTİRDİ

21 Haziran 2022 tarihinde başkan vekili olarak seçilen Harun Arslan, bugünlerde Bülent Öz’e yakın belediye personeline mobbing yaptığı iddiaları ile gündemde! Bülent Öz’e yakınlığı ile bilinen 16 belediye personelinin kiminin görevine son veren Harun Arslan, çoğunluğu büro personeli olan belediye çalışanlarını ise başka birimlerde tebligatçı, temizlik görevlisi, park ve bahçelere gönderdi. Vekil Başkan Harun Arslan’ın Öz’e yakın 16 personele uyguladığı bu tür mobbing olayları ise CHP içerisinde “siyasi hesaplaşma” olarak görüldü.  30 Mart 2019 tarihinde yapılana yerel seçimler öncesinde Çan Belediye Başkanlığına talip olan isimler arasında Harun Arslan da vardı. Ancak yapılan ön seçimle CHP örgütü tek aday olarak Bülent Öz’ü seçince Harun Arslan ile Öz arasında siyasi çekişme yaşanmaya başlandı.

 

ÖZ’E EN BÜYÜK MUHALEFETİ HARUN ARSLAN YAPMIŞTI!

Çan Belediye Başkanı seçilen Bülent Öz’e bu dönemde belediye meclisinde en büyük muhalefeti ise o dönemlerde CHP İlçe Başkanı ve aynı zamanda Çan Belediye Meclisi grup başkanı olan Harun Arslan yapmıştı. CHP ilçe başkanı olarak Harun Arslan ile Çan Belediye Başkanı Bülent Öz arasındaki siyasi çekişme 2020 yılında o kadar şiddetlendi ki, taraflar 2020 yılı aralık ayında bir araya gelip barış ilan etmişlerdi!

 

Fakat bu barış süreci sadece 1 ay sürdü. Ocak 2021 meclisinde Eski Gençlik Kolları Başkanı ve aynı zamanda Belediye çalışanı olan kişinin belediyede sözleşmeli işçi olarak alınacağı ortaya çıkınca tartışmalar yeniden alevlenmişti. Yetki aşımı yaparak Belediyeye alacağı işçileri mecliste oylatmadığı gerekçesi ile toplantıyı terk eden Harun Arslan ve diğer meclis üyelerinin yaptıkları sonrasında kamuoyunda zor duruma düşen Bülent Öz, Harun Arslan hakkında İl Disiplin Kuruluna şikâyette bulunmak zorunda kalmıştı.

İLÇE BAŞKANLIĞINDAN ALINMIŞTI..

İl Disiplin Kurulunun Arslan hakkında kınama cezası vermesi üzerine CHP Genel Merkezine şikâyette bulunan Bülent Öz’ün şikâyetini inceleyen MYK, Öz’ü haklı bularak oy birliği ile Harun Arslan’ı ilçe başkanlığı görevinden aldılar.

 

İHRAÇ EDİLECEKKEN ÖZ ŞİKÂYETİNİ GERİ ÇEKMİŞTİ!

MYK aynı zamanda Arslan hakkındaki şikâyeti Yüksek Disiplin Kuruluna kesin ihraç talebiyle havale etmişti. Harun Arslan’ın ilçe başkanlığından alınması sonrasında CHP’den de ihraç edilmesi an meselesi idi. 25 Ekim 2021 tarihinde toplanan Yüksek Disiplin Kurulu Harun Arslan’ın partiden ihracını oylayacakken devreye Bülent Öz girdi ve şikâyetini geri çektiğine dair dilekçesini genel merkeze sundu. Siyasi çekişmelerin CHP’ye zarar vereceğine dikkat çeken Bülent Öz adeta büyüklük yapmış, kendisine her türlü muhalefeti yapan Harun Arslan’ın ihraç edilmesini engellemişti!

 

ARSLAN KOLTUKTAN HİÇ KALKMAYACAKMIŞ GİBİ…

Bülent Öz ile 30 Mart 2019 seçimlerinden beri siyasi mücadele içerisinde giren Harun Arslan’ın 21 Haziran 2022 tarihinde Başkan Vekili seçilmesi, sonrasında Öz’e yakın personele mobbing uyguladığı iddiaları bu sebeple Hesaplaşma olarak görülüyor.  Harun Arslan’ın Başkan Vekili olarak seçilmesinden bu yana belediye personeline sanki hiç koltuktan kalkmayacakmış gibi davrandığı “Bundan sonra böyle” gibi ifadeler kullandığı, personelin ise bu baskılardan dolayı rahatsızlık duyduğu iddiaları ortaya atıldı.

 

ARSLAN’IN GÖREV YERİNİ DEĞİŞTİRDİĞİ PERSONEL

Bülent Öz’ün yerine vekâleten seçilen Harun Arslan’ın kimisini görevden aldığı kimisinin de görev yerini değiştirerek mobbing uyguladığı kişiler ise şunlar;  İnsan Kaynakları Müdürü Şevki Uçar görevden alındı. Zabıta olarak görev yapan Metehan Başaran ve Kurtuluş Öztürk, Park Bahçelere gönderildi. Belediyede Fotoğrafçı olarak görev yapan Güner İnal da park bahçelere gönderildi.

 

Tahsildar olarak görev yapan Kübra Akkaya, temizlik işlerine gönderilirken; Su endeks yazıcısı İlhan Özkan vidanjöre gönderildi. Vidanjör işçisi Mustafa Aydoğan ise su arızaya gönderildi.  Sezen Tepe’ye tahsilât yer değişikliği uygulanırken; Mavi masa çağrı personeli Sema Çetin İsmet İnönü tesislerine, Mavi masanın diğer çağrı personeli olan Hasibe Eren Menderes parkına gönderildi.Tahsildar olarak görev yapan Mehmet Doğan, su okumaya gönderilirken; belediyede tekniker olarak görev yapan Kadir Sayit kademeye gönderildi. İnsan kaynakları personeli Tarık Özkan’ın görev yeri değiştirilerek tahsilâtta gönderilirken; Su abone personeli Sibel Öz sekreterliğe gönderildi. Temizlik İşleri Müdürü Serkan Tural ise ikinci müdürlük olarak personel müdürlüğüne görevlendirilirken; Muhtarlık işleri müdürü Sedat Çalışkan geçici Tebligat memuru olarak görevlendirildi.

DİSK DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Çan Belediyesinde Harun Arslan’ın Öz’e yakın 16 personelin tamamının ise DİSK sendikası üyesi oldukları, kendilerine yapılan mobbingi sendikaya şikâyet ettikleri öğrenildi. Sendika yönetimi ise; Harun Arslan’ın görevden aldığı ve diğer görevlere sürülen üyeleri için dava açmaya karar verdiği öğrenildi. Öz’e yakın personellere mobbing yapıldığı iddiaları CHP içerisinde de rahatsızlık yarattığı öğrenildi.

 

ARSLAN AK PARTİ BAYRAMLAŞMASINA KATILDI.. CHP’DE ŞAŞKINLIK YARATTI

Parti içerisinde tüm bu olaylar konuşulurken Çan Belediye Başkan Vekili seçilen CHP’li Harun Arslan, AK Parti Çan İlçe Teşkilatının arife günü düzenlediği bayramlaşma törenine katıldığının ortaya çıkması CHP’de bir kesimin tepkisini çekti. AK Partili ile siyasi olarak mücadele edilirken; bir hiç sorun yokmuş gibi bayramlaşmaya katılıp bir de konuşma yapan Harun Arslan’a tepki gösteren CHP Yönetimindeki bir kesim, Arslan’ın ciddi şekilde uyarılmasını istediler.

 

İSKENDEROĞLU “BAŞKANLIĞINIZI KUTLUYORUM..”

AK Parti Çan İlçe Başkanı Ömer Şahin’in daveti üzerine Bayramlaşma törenine katılan ve konuşma yapan Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan’a Jülide İskenderoğlu’da teşekkür etti. İskenderoğlu Arslan’a hitaben “Başkanım çok teşekkür ediyorum, Çan bizim için ilk oldu. İlçe Başkanımızın davetine teşrif ettiğiniz, başkanlığını kutluyorum. Kapımız kapınızdır; geldiğinizde biz Çan ve hemşerilerimizin hizmetkârıyız. Bende Bülent Turan beyde her zaman emrinizdeyiz” ifadelerini kullanması dikkat çekti.



HABER VİDEOSU





Bu haber 5018 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI